24.03.2017.

Prijem za "samoborske Porinovce" u gradskoj vijećnici

Ima im se za što zahvaliti

Prijem za

Veseli i zadovoljni, svoje dojmove s ovogodišnje dodjele nagrade Porin, održane u Splitu prije dva tjedna, podijelili su u samoborskoj gradskoj vijećnici u petak, 24. ožujka, naši glazbeni umjetnici, kojima su zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat priredili prijem na kojem su im uručili prigodne zahvalnice i poklone za zaslužene kristalne kipiće ili nominaciju za iste.

Jer, Porin za najbolji album etno glazbe u 2016. godini otišao je po drugi puta u ruke našim Singrlicama i producentima nagrađenog albuma Ajde cure u..., njihovom osnivaču i umjetničkom voditelju Tomislavu Joziću, vlasniku tonskog studija Podmornica, majstoru Bernardu Mihaliću, te Igoru Geržini, koji je radio aranžmane, a u istoj kategoriji natjecala se i naša Gradska glazba Samobor sa svojim albumom Šafrun, dok je maestro Siniša Leopold osvojio Porina za Gold Collection, u kategoriji za najbolji album tamburaške glazbe.

Singrlice su došle u pratnji producenta Bernarda Mihalića, maestro Siniša Leopold je osobno preuzeo priznanje i njemu namijenjene poklone, a u ime Gradske glazbe Samobor to su učinili predsjednica Vesna Mihalinec i tajnik Dubravko Mihalinec.

U podužem ugodnom razgovoru s gradskim čelnicima naši Porinovci naglasili su kako su i njima same nagrade i nominacije bile vrlo ugodno iznenađenje, a posebno su zahvalili Gradu Samoboru, bez čije potpore bi teško mogli dogurati do ovako značajnih strukovnih nagrada i priznanja.

Naši gradski oci su im, uz čestitke i zahvale što svojim radom promiču Samobor kao grad kulture i umjetnika, poručili kako i nadalje mogu računati na njihovu potporu.

M.K.

 
24.03.2017.

Ugasimo svijetla na jedan sat

Sat za planet Zemlju!

Ugasimo svijetla na jedan sat

Zeleni prsten Zagrebačke županije poziva sve građane, tvrtke i institucije da se u subotu, 25. ožujka, uključe u globalnu akciju "Sat za planet Zemlju" i simbolično ugase svjetla na jedan sat, od 20,30 do 21,30 sati. I ove godine, gašenjem svjetla na zgradi Gradske uprave u Samoboru, akciji će se pridružili i Grad Samobor, Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Turistička zajednica grada Samobora i samoborski Komunalac.

Cilj akcije "Sat za planet Zemlju" je da se jednim takvim vizualnim efektom podsjeti na važnost svakodnevnog djelovanja i upozori na štetnost klimatskih promjena te na nužnost brige o ekološkom otisku svakog pojedinca kako bismo očuvali naš (jedini) planet, a ne samo na uštedu električne energije u tom jednom satu isključivanja.

Simboličnom gestom gašenja rasvjete na jedan sat ne rješava se problem klimatskih promjena i neodgovornog upravljanja prirodnim resursima, ali se zasigurno potiče na kolektivno promišljanje na koji način možemo spriječiti sve učestalije štete uzrokovane ekstremnim vremenskim pojavama, poput velikih požara, poplava, erozija zemljišta, oluja i valova tropskih vrućina. Nastanak takvih pojava uzrokovan je klimatskim promjenama i povećanjem temperature na Zemlji.

Akciju "Sat za planet Zemlju" pokrenuo je World Wide Fund for Nature – Svjetski fond za prirodu u Sydneyu, kada je 2,2 milijuna ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima i tvrtkama kako bi dali svoj glas protiv klimatskih promjena. Hrvatska se pridružila akciji 2009. godine ugasivši svjetla na zgradama Hrvatskog narodnog kazališta, Pravnog fakulteta i Muzeja za umjetnost u Zagrebu, u Dubrovniku su u mrak utonule Zidine i Stradun, Pula je ugasila svjetla na Areni, a Split cijelu Rivu. Iz godine u godinu i dalje raste broj gradova koji se uključuju u inicijativu. Prošle godine na području Zagrebačke županije akciji su se pridružili gradovi Ivanić-Grad, Samobor, Velika Gorica i Zaprešić te Općina Križ.

S.S.

 
24.03.2017.

U Samoboru predstavljeni kandidati HDZ-a za župana, gradonačelnike Samobora i Svete Nedelje te načelnika Općine Stupnik

U kampanju pozitivno i s velikim optimizmom

U organizaciji HDZ-a Zagrebačke županije, u dvorani samoborskog Doma umirovljenika okupio se velik broj članova stranke i njihovih simpatizera na prvom zajedničkom predstavljanju kandidata za župana, gradonačelnike Samobora i Svete Nedelje te načelnika Općine Stupnik.

Domaćin skupa i kandidat stranke za gradonačelnika Grada Samobora Vladimir Skendrović je, pozdravljajući kolege i goste, naglasio kako u ove lokalne izbore ulaze s velikim optimizmom i puno pozitivne energije, jer stranka je na prošlim parlamentarnim izborima postavila dobar temelj, a nakon promjena u vodstvu i načinu vođenja stranke raste i njezin ugled pa očekuju i dobar rezultat. Skendrović je posebno istaknuo kako se tijekom kampanje neće svađati niti odgovarati na provokacije svojih protukandidata iz drugih stranaka, već će svoju kampanju temeljiti na programima i ljudima koji će te programe u narednom razdoblju sigurno i provesti. Cilj im je, kako je rekao, poslati poruku da je došlo vrijeme za promjene u vođenju županije i Grada Samobora, što se izravno tiče Hrvatske seljačke stranke, odnosno župana Stjepana Kožića i gradonačelnika Samobora Kreše Beljaka.

Damir Halužan, kandidat za gradonačelnika Svete Nedelje, rekao je kako će u Svetoj Nedelji HDZ samo nastaviti kontinuitet što se tiče vođenja Grada, ali s novim snagama i boljim programom, koji će biti nadogradnja svemu što je do sada napravljeno. A da bi ostvarili zadane ciljeve, među kojima su najvažniji izgradnja srednje škole u Strmcu, javni gradski prijevoz, dom za starije i umirovljenike, smanjenje prireza do 30%, veći angažman mjesnih odbora kada je riječ o komunalnim radovima i puno veća briga o potrebama mladih, treba im podrška županije i novog župana.

Svojim biračima predstavio se i Bruno Perković, kandidat za načelnika Općine Stupnik, koji se također nada "svojem" županu, odnosno pobjedi na izborima, do koje namjeravaju doći vlastitim radom i kvalitetnim kandidatima koje će predstaviti tijekom kampanje.

Uvjeren u svoju pobjedu, kandidat HDZ-a za novog župana Zagrebačke županije Vladimir Bregović, koji već 3 mandata obnaša dužnost gradonačelnika Vrbovca, u svojem je kratkom govoru najavio bolje povezivanje gradova i općina unutar Zagrebačke županije te njezin ravnomjerniji razvoj. Stoga tijekom kampanje očekuje puni angažman svih članova, jer samo o njima ovisi hoće li dobiti ove izbore.

Predstavljeni kandidati odgovarali su i na postavljena pitanja svojih kolega, nakon čega su se svi nastavili družiti i dodatno brusiti strategiju za predstojeće izbore.

M.K.

 

Prijem za "samoborske Porinovce" u gradskoj vijećnici

Ugasimo svijetla na jedan sat

U Samoboru predstavljeni kandidati HDZ-a za župana, gradonačelnike Samobora i Svete Nedelje te načelnika Općine Stupnik

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002