12.03.2017.

Svetonedeljski esdepeovci obilježili Dan žena

Podijeljeno 250 sadnica maćuhica i letaka

Svetonedeljski esdepeovci obilježili Dan žena

U subotu, 11. ožujka, u organizaciji Foruma žena, Foruma mladih i Gradske organizacije SDP-a Svete Nedelje održano je već tradicionalno obilježavanje Dana žena u Svetoj Nedelji.

Tom prigodom su članice i članovi Foruma žena, Foruma mladih i Gradske organizacije SDP-a Svete Nedelje našim sugrađankama na svetonedeljskom trgu, u centru Strmca, na jezeru Kipišće i u centrima Bestovja i Kerestinca podijelili 250 sadnica maćuhica i letaka, te su članovi sunčano subotnje jutro proveli u ugodnom razgovoru i društvu naših sugrađanki i sugrađana.

I.F.

 
12.03.2017.

Osnovana Samoborska udruga roditelja za lokalne aktivnosti - SURLA

SURLA će "rovati" za dobrobit djece

Samobor je bogatiji za još jednu udrugu, čiji je cilj poboljšanje uvjeta života za svu našu djecu. To je najkraći opis Udruge SURLA - Samoborske udruge roditelja za lokalne aktivnosti, koja je svoj osnutak i početak rada obilježila okupljanjem roditelja, volontera i aktivista u Osnovnoj školi Samobor u petak, 10. ožujka, u čijim se prostorijama okupilo 40-tak roditelja naših osnovnoškolaca.

SURLA je nastala zalaganjem 5 obitelji koje su, potaknute višegodišnjim druženjem njihove djece, odlučile pomoći im u svakodnevnim životnim situacijama te se udružiti i s drugim roditeljima koji se susreću s istim problemima, sve kako bi učinkovitije mogli provoditi svoje akcije i ideje.

Udrugu je predstavio njezin predsjednik Branimir Lozo, koji je naglasio kako će se njihov rad temeljiti na volonterskom angažmanu roditelja različitih struka i zanimanja, a kako je svaki peti stanovnik Samobora, prema statistikama, dijete, želja im je da se stvore još bolji uvjeti za njihovo odrastanje i obrazovanje. Stoga će se najprije zalagati za projekte kojima im se to u kratkom roku može i omogućiti, a to su sigurniji prilazi školama, bolja rasvjeta, nadstrešnice, ormarići za odlaganje osobnih i školskih stvari, bolja informatizacija i slično, uz radionice iz domaćinstva i bontona.

Svoje djelovanje i zamisli SURLA će s vremenom širiti prema vrtićima i drugim srodnim udrugama, a nude suradnju i budućem Centru za mlade te očekuju da ih u njihovom radu podrži i gradska uprava.

Sve o novoj udruzi možete pronaći i na njihovoj internet stranici www.surla.hr.

M.K.

 
12.03.2017.

Članice Foruma žena GO SDP-a Samobor u povodu Dana žena darivale maćuhice

Maćuhica je simbol jednakosti

Članice Foruma žena GO SDP-a Samobor u povodu Dana žena darivale maćuhice

U ranim jutarnjim satima subote, 11. ožujka, članice samoborskog SDP-a i Foruma žena, predvođene zamjenicom gradonačelnika Sanjom Horvat Iveković, zamjenicom predsjednika Gradskog vijeća Majom Gračanin i predsjednicom samoborskog Foruma žena Zvjezdanom Sečen, svojim su sugrađankama za Dan žena sa štanda postavljenog na glavnom gradskom trgu pokraj prolaza na tržnicu darivale sadnice maćuhica.

Samoborkama su Međunarodni dan žena čestitali i njihovi muški kolege, podsjetivši ih da borba za prava žena traje i dalje, a pogotovo je važna danas, kada je posve jasno da su žene i dalje na svim razinama našeg društva diskriminirane.

Stoga Dan žena ostaje važan simbol otpora svim društvenim nejednakostima i ostvarivanju teško stečenih prava žena, za koje je borba počela još sredinom 19. stoljeća. Zaista je nevjerojatno, kažu naše SDP-ovke, da se ta prava u našoj mladoj državi nakon gotovo dva stoljeća sve više narušavaju i ukidaju, unatoč svim potpisanim konvencijama, zakonima i načelno izraženoj podršci o jednakim pravima.

Zato Dan žena ne smije ostati tek dan sjećanja na sve one koji su se u povijesti borili za njihova prava, jer nam velika bitka za ostvarivanje itekako zasluženog statusa žena u društvu tek predstoji.

M.K.

 

Svetonedeljski esdepeovci obilježili Dan žena

Osnovana Samoborska udruga roditelja za lokalne aktivnosti - SURLA

Članice Foruma žena GO SDP-a Samobor u povodu Dana žena darivale maćuhice

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002