04.05.2017.

Priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske postaje Samobor

Pojačane mjere sigurnosti tijekom turističke sezone

Priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske postaje Samobor

Prenosimo priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske postaje Samobor, u kojem stoji:

"Obavještavamo Vas da u vremenu od 1.5.2017. godine do 30.09.2017. godine MUP HR provodi pojačane mjere za vrijeme trajanja turističke sezone 2017. godine u cilju održavanja zadovoljavajućeg stanja sigurnosti i održavanja neometane protočnosti cestovnog prometa koji vodi prema turističkim odredištima, radi očekivanog povećanja broja turista i cestovnog prometa.

U slučaju eventualnih promjena u regulaciji prometa ili drugih događaja koji mogu utjecati na sigurnost građana ili imovine (požari i sl.) bit ćete pravovremeno obaviješteni, tako da ćete biti u mogućnosti pružiti pravovremene informacije građanima o eventualnim privremenim regulacijama prometa."

Načelnik PP Samobor

Renato Kos

 
04.05.2017.

Prijem samoborskih vatrogasaca u povodu blagdana njihovog zaštitnika sv. Florijana

Novi prostori za nove izazove

U povodu blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, i ove godine čelnici Grada Samobora pozvali su predstavnike i zapovjednike naše Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne zajednice grada Samobora i dobrovoljnih vatrogasnih društava, kako bi im čestitali njihov dan i zahvalili na svemu što čine za sigurnost građana i njihove imovine u svim situacijama kada to zatreba.

Iako su u četvrtak, 4. svibnja, zamjenik gradonačelnika Željko Stanec, pročelnici Hrvoje Frankić i Željko Radovanić te referent u odjelu Civilne zaštite Krunoslav Znika, zapravo došli u posjet vatrogascima u njihovim novim prostorijama u zgradi JVP-a Samobor, svi redom su, nakon čestitki, naglasili i pohvalili rad vatrogasaca i iznimno dobru uzajamnu suradnju.

Željko Stanec izrazio je želju i nadu kako će se ta suradnja nastaviti i dalje, bez obzira na ishod predstojećih lokalnih izbora, jer su samoborski vatrogasci u svim segmentima svoga rada opravdali gradska ulaganja.

Potvrdio je to i pročelnik Radovanić, koji je napomenuo kako je u proteklih osam godina u samoborsko vatrogastvo uloženo više od 18 milijuna kuna, a sustavno opremanje za potrebe vatrogasaca nastavit će se i dalje.

U ime svih vatrogasaca gradskim čelnicima zahvalili su zapovjednik JVP-a Mladen Žitković, predsjednik VZG-a Samobor Željko Koščica, tajnik Renato Hribar te Josip Telišman u ime doborovoljnih vatrogasnih društava s područja Grada Samobora.

Predstavnici vatrogasaca predstavili su i svoje daljnje aktivnosti, posebno za svibanj, mjesec zaštite od požara, te se pohvalili i izdanjem prigodne monografije, koja iz tiska izlazi za desetak dana, a iz koje će o gotovo dva stoljeća dugoj povijesti vatrogastva u Samoboru više moći doznati i samoborska javnost.

M.K.

 
04.05.2017.

8. Festival samoborske češnofke

Dojdite i probajte buduću robnu marku!

8. Festival samoborske češnofke

U subotu, 6. i nedjelju 7. svibnja 2017., u Kleščićevoj ulici u Samoboru, pod pokroviteljstvom Grada Samobora, održava se 8. Festival samoborske češnofke.

Organizacija manifestacije, koja ove godine bilježi 8. godinu održavanja, ima za ciljeve predstavljanje i njegovanje tradicijskog načina proizvodnje gastronomske delicije - autohtone samoborske češnofke te poticanje potrošača na potrošnju i uživanje u tradicionalnim proizvodima samoborskog kraja.

Festival samoborske češnofke pripremat će i nuditi za degustaciju samoborski mjesni odbori, gradske četvrti i profesionalni proizvođači okupljeni u Udruzi Samoborska češnofka. Predstavit će se oko 30-ak izlagača, koji će sudjelovati u ocjenjivanju najbolje češnofke te prema visini ocjena dobiti nagrade.

Organizator Sajma je Grad Samobor, a tehnički koordinator je Poduzetnički centar Samobor d.o.o. Suorganizatori su Turistička zajednica Samobor i Komunalac d.o.o. Samobor.

Ovim vas putem pozivamo na jedinstveni festival koji slavi autohtonu samoborsku suhomesnatu deliciju.

Svojom dokazanom gostoljubivošću Grad Samobor očekuje Vas i Vaše prijatelje, u želji da dođete i provedete ugodne trenutke u predivnom ambijentu prirode, šetnica te uživate u neodoljivim i slasnim zalogajima buduće robne marke - samoborske češnofke.

I.K.

PROGRAM

Subota, 6. 5. 2017.

Kleščićeva ulica

9,00 - 11,00 Natjecanje u pripremi samoborske češnofke

• Sudjeluju mjesni odbori i gradske četvrti

12,00 - 12,30 Proglašenje pobjednika

• Dodjela priznanja sudionicima Festivala samoborske češnofke

11,30 - 15,00 Degustacija samoborske češnofke

• Prigodan zabavni program

Nedjelja, 7. 5. 2017.

Kleščićeva ulica

9,00 - 11,00 Natjecanje u pripremi samoborske češnofke

• Sudjeluju profesionalni proizvođači samoborske češnofke, mjesni odbori i gradske četvrti

12,00 – 12,30 Proglašenje pobjednika

• Dodjela priznanja sudionicima Festivala samoborske češnofke

11,30 - 15,00 Degustacija samoborske češnofke

• Prigodan zabavni program

 

Priopćenje Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske postaje Samobor

Prijem samoborskih vatrogasaca u povodu blagdana njihovog zaštitnika sv. Florijana

8. Festival samoborske češnofke

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002