28.01.2017.

Nastavlja se projekt obnove Anin - perivoja

I Europskim fondovima do ljepšeg Anindola

Područje Park-šume Tepec-Palačnik-Stražnik oduvijek je omiljeno odredište Samoboraca, pjesnika, izletnika, ljubitelja prirode, sportaša i turista. U cilju vraćanja starog sjaja Park-šume Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, Hrvatske šume i Grad Samobor potpisali su Sporazum o suradnji na projektu obnove i održavanja krajobrazne, rekreativne i ekološke revitalizacije. Tijekom prošle godine Javna ustanova Zeleni prsten izradila je idejni projekt krajobraznog uređenja Anin-perivoja, a uz podršku Grada nastavlja se s izradom glavnog projekta.

U prosincu 2016. godine Javna ustanova Zeleni prsten i Grad Samobor sklopili su Ugovor o sufinanciranju Projekta obnove i održavanja krajobrazne, rekreativne i ekološke revitalizacije Park šume Tepec-Palačnik-Stražnik kojim Grad Samobor sufinancira 75% troškova za nastavak izrade projektne dokumentacije.

Isti projekt Javna ustanova Zeleni prsten prijavit će na Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine". Poziv je financiran iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj sa svrhom održivog korištenja prirodne baštine kroz povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta, promicanje i jačanja svijesti te uspostavu boljeg upravljanja posjetiteljima zaštićenih područja.

25. je siječnja u prostorijama Javne ustanove Zeleni prsten u Samoboru održan sastanak potencijalnih partnera i suradnika. Sastanku su nazočili rukovoditeljica Odjela za ekologiju Hrvatskih šuma UŠP Zagreb Ana Hercegovac, upravitelj Šumarije Samobor Krešimir Gjurkin, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Hrvoje Frankić, viši savjetnik u Upravnom odjelu za gospodarstvo mr.sc. Krunoslav Znika, direktorica TZ Samobor Martina Paladina, predstavnici Udruge Oživljena povijest Samobor Milan Žegarac, Miroslav Ivanščak i Damir Domin, voditeljica Danijela Jurić i projektni tim tvrtke Calegra hortikultura d.o.o. i djelatnici Javne ustanove Zeleni prsten.

Sudionici sastanka podržali su prijavu projekta obnove i održavanja krajobrazne i rekreativne funkcije Anin-perivoja na Poziv na dostavu projektnih prijedloga "Promicanje održivog razvoja prirodne baštine", s ciljem prijave na prvi poziv s rokom do 13. ožujka.

T.I.

 
28.01.2017.

"Pametna ploča" u PŠ Grdanjci

Interaktivnim sadržajima do znanja

U Područnoj školi Grdanjci 27. je siječnja postavljena "pametna ploča" koju će u dolazećim danima koristiti razrednice učenika Natalija Hrenek Prosoli i Ivona Injić, kao i sve učiteljice koje dolaze u kombinirana razredna odjeljenja od 1. do 4. razreda. Suvremene metode poučavanja na taj način će još jednom itekako doći do izražaja, a to je još jedan dokaz da škola ide ukorak s razvojem informatičke tehnologije (ovo je već peta pametna ploča u OŠ Milana Langa).

Grdanjci su tako postali jedna od rijetkih područnih škola u Hrvatskoj koja ima mogućnost koristiti ovakav vid interaktivnih sadržaja, u čemu će nesumnjivo uživati svi učenici.

I.M.

 

Nastavlja se projekt obnove Anin - perivoja

"Pametna ploča" u PŠ Grdanjci

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002