10.02.2017.

Predstavljen cjelovit program 191. Samoborskog fašnika

Još jedna vrhunska fašnička predstava

Predstavljen cjelovit program 191. Samoborskog fašnika

Što će se sve događati na samoborskim ulicama kada će Fašnička Republika ponovno postati zakonita i koji noviteti očekuju posjetitelje, predstavnicima medija otkrili su direktorica Turističke zajednice grada Samobora Martina Paladina i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

Na konferenciji za medije je u četvrtak, 9. veljače, najavljen i predstavljen cjelovit program 191. Samoborskog fašnika koji će se od 17. do 28. veljače 2017. održati na ulicama Samobora. Dobru atmosferu tijekom cijele konferencije održavali su glavni likovi Fašnika i protagonisti Fašničke Republike, dok su za ozbiljniji dio druženja bili zaduženi direktorica Turističke zajednice grada Samobora Martina Paladina i gradonačelnik Samobora Krešo Beljak. Uz puno smijeha i dobre zabave, Samoborce i njihove goste, kako je rečeno, očekuje odličan glazbeni program i puno dobrih popratnih sadržaja, dok je gradonačelnik Beljak najavio najbolji Fašnik u posljednjih 10 godina.

Program i sve što će se događati do 28. veljače na samoborskim ulicama do detalja je objasnila direktorica TZ Grada Samobora Martina Paladina, koja je iznimno ponosna na ovogodišnji Dječji fašnik, koji će ove godine nuditi vrhunske predstave i zabavan program koji će oduševiti najmlađe posjetitelje. Uz Dječji fašnik i odrasli će imati puno razloga za zadovoljstvo, jer koncerti Colonie, Opće opasnosti, Nine Badrić, Psihomodo popa i Prljavog kazališta nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Iako ove godine na Fašniku neće biti velikog šatora, Martina Paladina vjeruje da će se na Trgu kralja Tomislava, Trgu Matice hrvatske, trgu kod pošte i iza kina, gdje će biti lunapark, održati nezaboravna zabava koja će trajati punih 11 dana.

Organizatori Samoborskog fašnika izrazito su ponosni na povratak Fašničke putovnice, koja se već danas može besplatno preuzeti u uredu Turističke zajednice te u još 17 samoborskih ugostiteljskih objekata, koji su dio ove velike i lijepe samoborske priče. Fašnička putovnica donosi i posebnu nagradnu igru pa će svi koji skupe 13 žigova prilikom konzumacije jela i pića imati priliku sudjelovati u velikoj nagradnoj igri i možda još veseliji napustiti Fašničku Republiku.

U sklopu Samoborskog fašnika već tradicionalno sudjelovat će mjesni odbori, više od 2500 djece samoborskih škola i vrtića i velike povorke maskiranih posjetitelja, koji Samoboru uvijek daju posebnu draž. A da Samoborski fašnik nisu samo glazbene zvijezde potvrđuje i činjenica da će Fašnička Republika živjeti u znaku maski i prije i nakon koncerata, i to bogatim programom u kojem će svatko pronaći nešto za sebe. Tako su subote i nedjelje rezervirane za one najmlađe, kada će se održavati dječji programi i na glavnoj fašničkoj pozornici u jutarnjim satima, ali i u Maloj dvorani Galerije Prica gdje su za najmlađe organizirane besplatne JumpingClay radionice te dječje predstave i radionice koje će pripremiti Laboratorij zabave.

Samoborski fašnik priprema još niz događanja poput Srakotrka, Metloboja, hokeja s metlama, revijalnih utakmica na ledu i povorki mjesnih odbora, koji će također privući ljubitelje maskiranja i dobrog provoda. Bit će tu i izbor najboljih maski, u suradnji s Hrvatskom poštom tražit će se i najbolja i najljepša razglednica Dječjeg fašnika, a organizatori najavljuju još velik broj iznenađenja, što je najbolja pozivnica svima da budu gosti 191. Samoborskog fašnika.

Sve počinje u petak u 20 sati velikim koncertom grupe Colonia, dok je svečano otvorenje 191. Samoborskog fašnika predviđeno za subotu u 13 sati, kada će biti i službena predaja ključeva Grada i proglašenje Slobodne Fašničke Republike. Dosta je ozbiljnih tema, pripremite svoje najbolje maske i budite dragi gosti još jednog Samoborskog fašnika.

L.K.

 

Predstavljen cjelovit program 191. Samoborskog fašnika

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002