23.10.2017.

Svečano otvorene braniteljske prostorije u Stojdragi

Velik su doprinos dali i Žumberčani

U subotu 21. listopada, u organizaciji Udruge Žumberčana branitelja Domovinskog rata, u Stojdragi je održana svečanost otvaranja memorijalnih prostorija udruge. Na početku svečanosti izaslanstva Ministarstva hrvatskih branitelja, Zagrebačke županije, Grada Samobora, policije, HVIDR-e i braniteljskih udruga položila su vijence ispred središnjeg spomenika poginulim Žumberčanima i Žumberčankama u Domovinskom ratu. Svijeće i vijenci zatim su položeni i ispred Milenijskog križa te uskočkog spomenika. Središnji dio svečanosti nastavljen je ispred braniteljskih memorijalnih prostorija. Sve prisutne u ime Udruge Žumberčana branitelja Domovinskog rata (UŽBDR) pozdravio je predsjednik udruge, stožerni narednik Vladimir Heraković, koji je u svom govoru istaknuo važnost Memorijalnog centra koji će novim generacijama trajno svjedočiti koliku su žrtvu u Domovinskom ratu podnijeli Žumberčani za svoju hrvatsku domovinu.

Skup su pozdravili Sanja Horvat Iveković, zamjenica gradonačelnika Grada Samobora i dožupan Zagrebačke županije Hrvoje Frankić.

Kao izaslanik ministra branitelja Tome Medveda okupljenim žumberačkim braniteljima obratio se brigadir Drago Horvat, koji je zahvalio udruzi na trudu koji je uložen u uređenje memorijalnih prostorija. Brigadir Horvat prenio je i pozdrave ministra Medveda te je izrazio podršku žumberačkim braniteljima u daljnjim aktivnostima.

Prigodnim govorom prisutnima se zatim obratio i stavrofor Milan Vranešić, zahvalivši udruzi na očuvanju sjećanja na poginule i stradale Žumberčane u Domovinskom ratu.

Memorijalne je prostorije svečano otvorio brigadir Drago Horvat, a prostor je blagoslovio stavrofor Vranešić. Mnoštvo prisutnih zatim je razgledalo uređeni prostor u kojem je izložena foto dokumentacija te oprema iz vremena Domovinskog rata. Po završetku svečanosti za sve okupljene priređen je prigodan domjenak.

 
23.10.2017.

Koncert Adastre u Bunkeru

Nemilosrdno protiv "cajki"

Koncert Adastre u Bunkeru

Obzirom da su u subotu prijepodne, 21. listopada, odrasli na nekoliko sati "uzurpirali" prostor Bunkera održavši tamo svečanu sjednicu Gradskog vijeća, naši gradski čelnici su se već iste večeri odužili svojim mlađim sugrađanima poklonivši im za Dan grada besplatan koncert popularne grupe Adastra.

Dobre glazbe, zabave i druženja, naravno, nije nedostajalo za one koji su prepoznali kvalitetu ponuđenog sadržaja i uživali u još jednoj glazbenoj poslastici u Bunkeru.

Što se toga tiče, Bunker će im svojim programima i nadalje nuditi itakako potrebno opuštanje, ali bez popuštanja kada je u pitanju najbolji i najkvalitetniji izbor za mlade Samoborce, jer "cajke" i prigodne "derneke" morat će potražiti drugdje, van Samobora.

M.K.

 

Svečano otvorene braniteljske prostorije u Stojdragi

Koncert Adastre u Bunkeru

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002