09.04.2017.

Proglašeni najbolji štandovi na 13. Samoborskom proljetnom sajmu

Nagrade u četiri konkurencije

Svi izlagači na ovogodišnjem Samoborskom proljetnom sajmu potrudili su se što ljepše urediti svoje štandove i što bolje prezentirati svoje proizvode, tako da odluka tko će dobiti nagradu za najbolje izlagače nije bila lagana. Tešku je zadaću morala odraditi komisija koju su čini predstavnici Grada Samobora, Udruženja obrtnika i Turističke zajednice grada Samobora, a ove godine to su bili Igor Jaić Krasnik (predsjednik), Nikica Matan i Matea Petrić.

Po utvrđenim kriterijima ocjenjivali su štandove u četiri kategorije, a nagrade su izlagačima uručene drugog dana sajma, 9. travnja. Tako je u kategoriji Eko etno prvo mjesto osvojila Udruga Ekosspiritus, drugo Obiteljsko gospodarstvo Obranić, a treće Udruga Etno fletno. U Eno i gastronomskoj kategoriji prvo je mjesto pripalo Obiteljskom gospodarstvu Vina Župančić, drugo Bermetu Fabek, a treće Obiteljskom gospodarstvu Mučnjak.

Među suvenirima najljepši je štand imao Obrt Srčeko, druga je bila Domaća radinost Licko, a treći Centar za odgoj i obrazovanje Lug. I, na kraju, u kategoriji Očuvanje tradicije i okoliša poredak je bio sljedeći – prva je Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije, druga Domaća radinost Celižić, a treći Obrt Arko.

M.Š.

 
09.04.2017.

Dan otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba

Za dva sata sve je bilo podijeljeno

Kada je Udruga Zlatna šajba uvela Dan otvorenih vrata tijekom Samoborskog proljetnog sajma, pokazalo se to kao pun pogodak. Poznato je da dobre stvari ne treba mijenjati pa su tako članovi udruge i ove godine na Proljetnom sajmu prionuli poslu i marljivo rezali salame koju su bile u konkurenciji za nagrade na 30. Salamijadi. Posjetitelji su ponovno u velikom broju željeli degustirati salame, a mogli su i birati između dobro poznatih samoborskih salama, špekerica ili kobasica koje su osigurali prijatelji iz inozemstva, prije svega Slovenije i Mađarske, a član udruge Zdenko Cesnik rekao je kako je ukupno bilo više od 130 primjeraka salama pripremljenih za degustaciju.

Kako bi gurmanski užitak bio potpun, pobrinuli su se i članovi Samoborske vinogradarsko vinarske udruge, a Marijan Žganjer nam je rekao da se salame i vino izvrsno sljubljuju, što su dokazala i zadovoljna lica posjetitelja, pa je za nešto više od dva sata sve bilo podijeljeno.

M.Š.

 

Proglašeni najbolji štandovi na 13. Samoborskom proljetnom sajmu

Dan otvorenih vrata Udruge Zlatna šajba

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002