30.11.2017.

Pametna klupa kraj Samoborskog muzeja

Sve pametniji i pametniji

Pametna klupa kraj Samoborskog muzeja

Da Samobor ide ukorak s tehnološkim trendovima svjedoče i brojna pametna rješenja. Tako je postavljena pametna klupa kod Samoborskog muzeja, dok su tri takve već neko vrijeme kraj Sportske dvorane.

Sredstva za postavu pametne klupe kraj Muzeja su u potpunosti ostvarena na natječaju Zagrebačke županije za e-mobilnost, a vrijednost projekta je 16.000 kn.

Neke od bitnijih tehničkih karakteristika su mogućnost USB punjenja kroz dva ulaza, LED svjetlo, bežično punjenje, GPS lociranje, senzori temperature, vlažnosti i kiše, te 300 GB mjesečnog data prometa.

Osim pametnih klupa, Samobor je među prvima uložio u solarne autobusne stanice, punionicu za električna vozila, a uskoro će na području cijeloga grada rasvjetna tijela biti zamijenjena LED rasvjetom.

Grad Samobor koristi GIS sustav i platformu E-ceste, a u skorije vrijeme planira se daljnji razvoj tog sustava, uključujući i sustav nekretnina, a nova jedinstvena web stranica pruža sve informacije na jednom mjestu i lakšu komunikaciju građana i Gradske uprave.

P.A.

 
30.11.2017.

Ovog vikenda u Samoboru se održava Nacionalna konferencija savjeta mladih

Kako usvajati dobre prakse

Ovog vikenda u Samoboru se održava Nacionalna konferencija savjeta mladih

U Samoboru će se od 1. do 3. prosinca održavati Nacionalna konferencija savjeta mladih RH, u organizaciji Udruge gradova u RH i Savjeta mladih Grada Samobora.

Nacionalna konferencija je najveći godišnji susret savjeta mladih koja će ove godine okupiti 96 sudionika koji predstavljaju 52 savjeta mladih s lokalne i regionalne razine iz cijele Hrvatske.

Tijekom konferencije sami savjeti mladih predstavit će dobre prakse svojim kolegama kako bi ih i ostali savjeti mladih mogli implementirati u svojim sredinama.

Drugi dan konferencije bit će u potpunosti posvećen Zakonu o savjetima mladih. Nakon uvodnih predstavljanja i panel rasprave u kojima će sudjelovati relevantni gosti koji su sudjelovali ili u kreiranju ili u provedbi Zakona, sami članovi savjeta mladih mapirat će ključna pitanja i izazove te ponuditi konkretna rješenja.

Sve aktivnosti konferencije održavat će se u najvećem centru za mlade u Hrvatskoj – Bunkeru, koji je otvoren na proljeće ove godine.

P.A.

 

Pametna klupa kraj Samoborskog muzeja

Ovog vikenda u Samoboru se održava Nacionalna konferencija savjeta mladih

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002