15.02.2017.

Zagrebačka županija postaje "zeleni zagrebački prsten"

900.000 kuna za e-punionice i pametne klupe

Zagrebačka županija postaje

Zagrebačka županija dodijelit će bespovratno 900.000 kuna gradovima i općinama sa svog područja za izgradnju e-punionica i postavljanje pametnih klupa. Javni poziv za dodjelu spomenutih sredstava otvoren je do 20. ožujka 2017. godine.

Prijaviti se mogu jedinice lokalne samouprave s područja Zagrebačke županije koje do prijave na ovaj javni poziv nemaju od strane Zagrebačke županije sufinanciranu i izgrađenu e-punionicu i/ili postavljenu pametnu klupu, ispunjavaju sve formalno-pravne i tehničke preduvjete za izgradnju i postavljanje e-punionice i/ili pametne klupe te imaju ugovorenu izgradnju i postavljanje e-punionice i/ili pametne klupe.

Maksimalna visina iznosa bespovratne potpore po jednom prijavitelju za e-punionicu iznosi 25.000 kuna, a za pametnu klupu 16.000 kuna. Pritom je važno napomenuti da jedan grad ili općina može dobiti potporu za izgradnju samo jedne e-punionice i/ili pametne klupe.

Tijekom 2016. godine Zagrebačka županija sufinancirala je sa 689.930 kuna izgradnju 12 e-punionica, i to u svih 9 gradova te 3 općine od posebne državne skrbi - Žumberku, Pisarovini i Pokupskom.

- Projekt je izvrsno prihvaćen na terenu stoga ove godine nastavljamo s dodjelom potpora, jer nam je želja da e-punionice i pametne klupe imaju svi naši gradovi i općine. Zagrebačku županiju često nazivaju "zelenim zagrebačkim prstenom", a ovo je jedna u nizu mjera koja se provodi s ciljem zaštite okoliša na način da se građanima omogući korištenje napredne infrastrukture za električna vozila, odnosno čitav niz mogućnosti, poput besplatnog mobilnog interneta, pametnog USB punjenja, putem pametnih klupa – izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Iz Zagrebačke županije pozivaju gradove i općine da svoje prijave dostave preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju, s naznakom "Javni poziv za provedbu mjere razvoja e-mobilnosti u Zagrebačkoj županiji u 2017. godini", Ulica grada Vukovara 72/VI, 10000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u Pisarnici na 6. katu.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrazac nalaze se na web-stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a mogu se podići i u Upravnom odjelu za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju na adresi: Ulica grada Vukovara 72/VI, Zagreb. Više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6052-860.

M.B.

 
15.02.2017.

Predavanje prof.dr.sc. Dubravke Miljković o ljubavi

Ljubav se uči i stvara

Predavanje prof.dr.sc. Dubravke Miljković o ljubavi

Valentinovo je bila prilika koju je Pučko otvoreno učilište iskoristilo za poučno predavanje o ljubavi.

O tome što je ili nije ljubav govorila je psihologinja i autorica nagrađivanih knjiga o učenju prof.dr.sc. Dubravka Miljković, koja je kroz niz slikovitih i zabavnih primjera, statistika i činjenica posjetiteljima Građanskog utorka ponudila odgovore na brojna pitanja koja nas muče i širu sliku o psihologiji ljubavi.

Ljubav je veliki motivator svakog pojedinca ili zajednice, ona se uči i stvara, jer, čemu svjedočimo i sami, nedostatak ovog osjećaja bilo kojeg tipa izaziva nepovjerenje i neprijateljstvo.

Koliko bi nam svijet, ali i naši životi, bili drukčiji kad bismo se više voljeli i uvažavali, teško je i zamisliti. U svakom slučaju, više učenja o ljubavi i poticaja za njezino stvaranje itekako bi nam dobro došlo.

M.K.

 
15.02.2017.

U Komunalcu očito ne spavaju na lovorikama

Za 1.211.854 kn nabavljen novi smećar

U Komunalcu očito ne spavaju na lovorikama

Primopredaja novog specijalnog komunalnog vozila smećara izvršena je u četvrtak, 9. veljače, u samoborskom Komunalcu.

Novo vozilo su od predstavnika tvrtke Tehnix d.o.o. Željka Horvata preuzeli zamjenik gradonačelnika Grada Samobora Željko Stanec i direktor Komunalca Ivica Karoglan.

Riječ je o specijalnom komunalnom vozilu smećaru kapaciteta 16 m³ podvozja Mercedes Benz, a komunalnu nadogradnju izvela je tvrtka Tehnix d.o.o. Nakon provedenog postupka javnog nadmetanja, vozilo je nabavljeno putem financijskog leasinga na 5 godina, a vrijednost nabave, s kamatom i ostalim troškovima, iznosi 1.211.854 kn.

Novi smećar nabavljen je sukladno Planu nabave trgovačkog društva Komunalac d.o.o., Samobor, usvojenom od strane Nadzornog odbora i Skupštine društva.

P.A.

 
15.02.2017.

Srakotrk je već popunjen

Vidimo se 25. veljače!

Srakotrk je već popunjen

I ove su godine mali (Srako)trkači bili jako brzi u prijavama za fašničku orijentacijsku trku.

Svih 300 mjesta je popunjeno u kratkom roku, što znači da je ostalo samo poželjeti im brz i precizan prolazak kroz kontrolne točke u subotu, 25. veljače, na Trgu Srakinih mališana od 11 sati.

Startna lista bit će objavljena u četvrtak, 23. veljače, na internet stranicama Samoborskog fašnika www.fasnik.com i Orijentacijskog kluba Japetić okjapetic.hr.

S.S.

 

Zagrebačka županija postaje "zeleni zagrebački prsten"

Predavanje prof.dr.sc. Dubravke Miljković o ljubavi

U Komunalcu očito ne spavaju na lovorikama

Srakotrk je već popunjen

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002