23.11.2017.

U Bunkeru održan trening za osobe koje rade s mladima

Korak dalje s Erasmusom

Udruga za održivi razvoj Pozitiva Samobor organizirala je u samoborskom Bunkeru 23. studenoga prezentaciju projekta "Korak dalje s Erasmusom". Cilj događanja bio je okupiti organizacije i institucije aktivne u području sporta, kako bi njihovi predstavnici dobili uvid u spektar mogućnosti koje nudi Erasmus+ program za razvoj i provedbu njihovih vlastitih projekata.

U uvodnom dijelu predstavljen je rad Udruge Pozitiva te pozadina u provedbi međunarodnih projekata za mlade. Leon Koražija, mladi samoborski sportaš, ujedno i volonter Pozitive te autor njezinog posljednjeg međunarodnog sportskog projekta, predstavio je razvoj, provedbu i rezultate treninga "Moving Youth". Radi se o treningu za osobe koje rade s mladima (zaposlenici udruga, profesori, sportski treneri), koji je proveden u kolovozu 2018. u organizaciji Udruge Pozitiva, a koji je sudionicima ovog događanja prezentiran kao primjer dobre prakse i uvid u metode neformalne edukacije, koja je temelj Erasmus+ programa u području mladih.

Zadnji dio prezentacije bio je usmjeren na informiranje sudionika o vrsti i karakteristikama sportskih projekata koje je moguće prijaviti i provesti u okviru Erasmus+ programa. Naglašena je iznimna korist programa i njegova financiranja u poticanju daljnjeg rada organizacija koje u njemu sudjeluju te su sudionicima upućeni praktični savjeti kako, kada i kome prijaviti vlastiti projekt.

Udruga Pozitiva Samobor ovom aktivnošću nastoji potaknuti što veći broj lokalnih dionika da iskoriste potencijale koje Europska unija nudi te naglašava da su njezina vrata uvijek otvorena za pružanje dodatnih savjeta i pomoći.

I.G.

 
23.11.2017.

Gradonačelnik Krešo Beljak odlučan - mijenja se regulacija prometa na samoborskom Trgu

Centar grada bit će siguran za pješake i djecu

Gradonačelnik Krešo Beljak odlučan - mijenja se regulacija prometa na samoborskom Trgu

Već godinama se građani Samobora žale na prometna rješenja u centru grada, no glasna manjina uspijevala je spriječiti gradsku upravu u donošenju konkretnih promjena.

No, nakon nedavnog tragičnog događaja na gradskom Trgu, gradonačelnik Krešo Beljak odlučio je kako ga nikakvi pritisci više neće spriječiti u realizaciji dugogodišnje ideje te je pokrenuo postupak kojim će se značajno povećati sigurnost sudionika u prometu, osobito pješaka i djece.

U donošenje rješenja uključit će se struka i sve nadležne institucije, stoga će i sam postupak zahtijevati određeno vrijeme potrebno za usklađivanje svih pravila i regulativa.

O detaljima će javnost biti obaviještena čim se donese jedinstveno mišljenje, no već sada možemo najaviti kako će promjene podrazumijevati djelomično ili potpuno zatvaranje prometa na glavnom Trgu.

P.A.

 
23.11.2017.

U subotu otežano kroz Rude

Od 12 do 16,30 sati - mini linije

U subotu otežano kroz Rude

U subotu, 25. studenoga, na prometnici koja povezuje Samobor i Rude, kod kućnog broja 3 u Rudama, bit će zbog izvođenja radova na sanaciji puknuća vodoopskrbnog cjevovoda, koje izvodi TD Vodoopskrba i odvodnja, na snazi privremena regulacija prometa.

Kako preostali prometni trak nije dovoljan za prometovanje autobusom, u vremenu od 12 do 16,30 sati, bit će organizirane mini linije javnog gradskog prometa.

P.A.

 
23.11.2017.

Samoborskom Centru za mlade stiglo i prvo priznanje za dobar rad

Bunkeru Povelja za Naj-akciju u 2017. godini

Na godišnjem Savjetovanju akcije Gradovi i općine – prijatelji djece, održanom 21. studenoga u staroj gradskoj vijećnici Grada Zagreba, Povelju za Naj-akciju u 2017. godini dobio je Grad Samobor za otvaranje Centra za mlade Bunker.

Povelju je u ime Bunkera preuzela ravnateljica POU Samobor Jelena Vojvoda, koja od samog početka, zajedno s mladima, osmišljava programe u Bunkeru.

Riječ je o priznanju za poseban doprinos realizaciji projekata od osobitog značaja za djecu i mlade kojima se donose promjene u lokalnoj zajednici.

U samoj prijavi akcije pojašnjeno je kako je Bunker mjesto gdje se djeca i mladi okupljaju i druže, uče i stječu znanja i iskustva, mjesto gdje se svi osjećaju dobrodošlo, kao doma. Organizirane su različite aktivnosti, poput izložbi, koncerata, predavanja, radionica, turnira u zabavnim igrama, a omogućeni su uvjeti i za provođenje slobodnog vremena u sigurnim uvjetima, u društvu prijatelja i vršnjaka.

Komisija je prepoznala otvaranje Bunkera kao vrijednu akciju za djecu i mlade, koja može biti primjer brojnim gradovima i općinama.

Podsjetimo, Grad Samobor prošle je godine na Savjetovanju dobio počasnu titulu Grada – prijatelja djece, nakon što se u 2012. godini uključio u ovu akciju.

P.A.

 

U Bunkeru održan trening za osobe koje rade s mladima

Gradonačelnik Krešo Beljak odlučan - mijenja se regulacija prometa na samoborskom Trgu

U subotu otežano kroz Rude

Samoborskom Centru za mlade stiglo i prvo priznanje za dobar rad

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002