07.07.2017.

Diljem grada u tijeku su radovi na uređenju prometnica

Radovi na rotoru u Bobovici pri završetku

Diljem grada u tijeku su radovi na uređenju prometnica

Niz radova na gradskim prometnicama odvija se u ovim ljetnim danima. Iz gradskih službi upozoravaju da se izvode brojni radovi na rekonstrukciji gradskih prometnica pa je zato na snazi i nova regulacija prometa na pojedinim lokacijama gdje se održavaju radovi. Posebno se to odnosi na Bobovicu gdje su pri kraju radovi na izgradnji kružnog toka u Ulici Matice iseljenika, na ulasku u naselje, a zbog obuhvata radova na snazi je privremena regulacija prometa te se promet odvija prema postavljenim prometnim znakovima.

Radi se i na izgradnji prometnice između škole i vrtića u Bregani, odnosno u produžetku Ulice Grigora Viteza, kao i u Brdovečkoj ulici i na Jelenščaku gdje se asfaltira prometnica nakon završetka radova na izgradnji kanalizacijske mreže. Također, u Podvrhu se uređuje Ulica Radovanići gdje su završeni radovi na izgradnji vodovoda i kanalizacije.

U tijeku su radovi i u Rudama, u naselju Šicli II, gdje se radi na sanaciji klizišta, a oštećenja uzrokovana vremenskim nepogodama otklonjena su pa u Grdanjcima, na prometnici prema Noršić Selu, izgradnjom novoga mosta.

I.H.

 
07.07.2017.

Gradske braniteljske udruge od sad smještene u bivšoj vojarni Taborec

Nova braniteljska adresa - Savke Dabčević Kučar br. 6

Gradske braniteljske udruge od sad smještene u bivšoj vojarni Taborec

Samoborske i svetonedeljske udruge proizašle iz Domovinskog rata preselile su na novu adresu, Savke Dabčević Kučar 6. Grad Samobor je uredio i dodijelio uredski prostor udrugama na korištenje pa će braniteljska populacija poslove vezane uz svoje udruge moći obavljati u bivšoj vojarni.

Tamo su od sada smještene Udruga branitelja 151. samoborske brigade, HVIDR-a Samobora i Svete Nedelja, Hrvatski časnički zbor Samobora i Svete Nedelje, Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Samobor i Sveta Nedelja, Hrvatski časnički zbor Zagrebačke županije, PTSP Zagrebačke županije, klub Samobor te Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran ogranak Samobor i Sveta Nedelja.

I.H.

 
07.07.2017.

Zagrebačka županija raspisala natječaj za najuzorniju seosku ženu

Sve su uzorne, ali je jedna najuzornija

Zagrebačka županija raspisala natječaj za najuzorniju seosku ženu

Zagrebačka županija i ove godine kreće u potragu za najuzornijom seoskom ženom. Do konca kolovoza traje natječaj za sve stanovnice županije između 25 i 65 godina koje žive na selu, uživaju ugled u svojoj sredini, imaju lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvode poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvaraju umjetnička djela. Ujedno bi trebale biti i poznati borci za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života, obitelji i zajednice te pomagati drugim ženama raznim savjetima i idejama, a obavezno je da do sada nisu sudjelovale na natjecanju za Izbor najuzornije hrvatske seoske žene.

Prijave se primaju do 31. kolovoza 2017. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo – za Izbor najuzornije seoske žene Zagrebačke županije, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb ili faxom na broj: 01/6009-474 ili e-mailom na g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr. Svi ostali detalji o prijavi mogu se naći na web stranici Zagrebačke županije.

Najuzorniju seosku ženu za Zagrebačku županiju, zajedno s dvije pratilje, izabrat će Stručni sud Izbora za najuzorniju ženu Zagrebačke županije, na temelju zaprimljenih prijava, životopisa i razgovora s kandidatkinjama. Prve tri izabrane uzorne seoske žene na županijskom izboru, bit će ujedno i predstavnice Zagrebačke županije na državnom Izboru za najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2017. godinu, koji će se ove godine održati 14. listopada u Karlovcu. Zagrebačka županija će nagraditi izabranu najuzorniju seosku ženu za Zagrebačku županiju i njezine dvije pratilje novčanim nagradama.

I.H.

 

Diljem grada u tijeku su radovi na uređenju prometnica

Gradske braniteljske udruge od sad smještene u bivšoj vojarni Taborec

Zagrebačka županija raspisala natječaj za najuzorniju seosku ženu

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002