08.12.2017.

Sportsko srce Samobora

Sportaši darivaju u mjesecu Adventa

Sportsko srce Samobora

Samoborski športski savez i sportske udruge Grada Samobora, zajedno s Caritasom župe sv. Anastazije, u mjesecu Adventa pokrenuli su humanitarnu akciju "Sportsko srce Samobora". Sportaši će još jednom pokazati svoju humanu stranu i veliko srce. Uoči Božića sportaši Grada Samobora uključit će se u akciju kojom će se prikupljati hrana i higijenske potrepštine za obitelji slabijeg imovinskog statusa, kao i za socijalno ugrožene obitelji.

Stvari će se prikupljati u kutije s logotipom akcije "Sportsko srce Samobora", koje će biti postavljene u prostorijama sportskih klubova, a u dogovoru s njihovim vodstvom odredit će se datumi kada bi sportaši donosili hranu i higijenske potrepštine u klub. Osnovna ideja je da sportaši i članovi sportske udruge u okviru mogućnosti doniraju nešto od hrane ili higijenskih potrepština u vrijednosti 10–15 kn (brašno, šećer, ulje, šampon, sapun i sl.), nakon čega će se donacija dostaviti u ured Caritasa župe sv. Anastazije, Sv. Ane 2, Samobor. Prikupljenu hranu i higijenske potrepštine sportaši će u suradnji s volonterima Caritasa pakirati i osobno uručiti potrebitima u našem Gradu.

Svjesni činjenice o teškoj ekonomskoj situaciji i koliko je ljudi kojima je pomoć potrebna, ovaj mali doprinos svih sportaša Grada Samobora uljepšat će nadolazeće blagdane svima kojima je pomoć potrebna te pokazati koliko je veliko "Sportsko srce Samobora".

T.I.

 
08.12.2017.

Sveti Nikola darivao djecu OŠ Milana Langa

Veselo Nikolinje u Bregani

Sveti Nikola darivao djecu OŠ Milana Langa

Učenici i roditelji u potpunosti su u srijedu, 6. prosinca, ispunili Osnovnu školu Milana Langa, sve s namjerom kako bi dočekali sv. Nikolu. Učenici i djelatnici škole pripremili su i prigodan program sastavljen od recitacija, dramskog izričaja, pjesme i glazbe, a vrhunac večeri uslijedio je kad se sveti Nikola pojavio s gitarom u ruci. Najprije su zboraši otpjevali pjesmu njemu u čast, potom se obratio okupljenom mnoštvu i ukazao na temeljne životne vrijednosti, u kojima ne smiju dominirati materijalne stvari, a nakon toga svi zajedno otpjevali su poznatu pjesmu Kad si sretan. Naravno, bilo je i darova, a oni najmlađi mogli su se počastiti ukusnim balonima.

Nakon ove lijepe večeri u Bregani, sljedeće srijede u školu dolazi kino. U suradnji s POU Samobor prikazivat će se hrvatska komedija Sve najbolje.

I.M.

 
08.12.2017.

Skupština Gradskog društva Crvenog križa

Osniva se posudionica ortopedskih pomagala i kreveta

Skupština Gradskog društva Crvenog križa

U srijedu, 6. prosinca, svoju godišnju skupštinu održali su članovi Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika. jednoglasno su prihvaćeni plan i program rada za sljedeću godinu te financijski plan u visini 2.583.000 kuna, u kojem je najvažnije planirano povećanje za oko 360.000 kn, koje će većim dijelom stići iz resornog ministarstva za progreme njege u kući, tople obroke i higijenske potrepštine za potrebite.

Ravnateljica Anica Francetić Kufrin je predstavljajući program rada istaknula kako će se, uz sve postojeće redovne aktivnosti, osnovati posudionica ortopedskih pomagala, kreveta i medicinskih madraca, za koje je izražena velika potreba, a uvest će se i zdravstveno savjetovalište. Također je u planu širenje baze volontera i nastavak provođenja akcija prve pomoći u osnovnim i srednjim školama.

Skupštinare je pozdravio pročelnik Juro Horvat, koji je u novom gradskom proračunu obećao i više sredstava za Crveni križ, koji je jedan od stožera u sustavu socijalne skrbi, te rješavanje problema Mikrodoma. Prisutnima se obratila i županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Ksenija Čuljak, poželjevši novom vodstvu uspjeh u radu i dobru međusobnu suradnju.

Predsjednik društva Edi Kirschenheuter i član Odbora Franjo Horvat na kraju su zahvalili dosadašnjoj ravnateljici Barbari Kos i šefici računovodstva Maji Domović, koje odlaze u zasluženu mirovinu, na dugogodišnjem uspješnom i predanom radu u Crvenom križu.

T.I.

 

Sportsko srce Samobora

Sveti Nikola darivao djecu OŠ Milana Langa

Skupština Gradskog društva Crvenog križa

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002