04.04.2017.

Još jedno gnijezdo za najmlađe

Grad Samobor podupire Pandu s 1.000 kuna

Samobor je među rijetkim gradovima koji nemaju problema s natalitetom. Stoga se iznova ukazuje potreba za povećanjem kapaciteta, a tu su mjesto našle i dadilje. Prvi ovakav obrt za čuvanje djece otvoren je u prosincu prošle godine, a drugi prije nepunih mjesec dana.

Pandino gnijezdo, novootvoreni obrt za čuvanje djece, vlasnice Ivane Jergović, nalazi se u Kladju na adresi Prigorska 15. Za sada se na čuvanju u obrtu nalazi četvero djece, dok je najveći broj djece na jednu dadilju šest.

Ovaj vid skrbi posebno je pogodan za djecu jasličke dobi, obzirom da su grupe male te da se u obrtima njeguje topla, obiteljska atmosfera. Dodatna prednost obrta dadilja je u prilagođavanju radnog vremena potrebama roditelja. Obrt za čuvanje djece Pandino gnijezdo nudi mogućnost čuvanja djece i u poslijepodnevnim satima, što je posebno važno za roditelje koji rade u smjenama.

Grad Samobor sufinancira svako dijete na čuvanju u obrtu Pandino gnijezdo u iznosu od 1.000 kuna mjesečno, dok 1.150 kuna plaćaju roditelji.

Pandino gnijezdo zajedno su obišli zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Juro Horvat i stručna suradnica za predškolski odgoj Renata Kenda. Osim toplog, obiteljskog ambijenta, za djecu je uređeno i ograđeno igralište s raznim igalima, koje omogućava bezbrižan boravak djece na svježem zraku.

P.A.

 
04.04.2017.

Raspisan i treći krug javnog poziva za samoborske gradske vrtove

Vrtne gredice čekaju na vas!

Raspisan i treći krug javnog poziva za samoborske gradske vrtove

Građani Samobora pokazali su izniman interes za javne vrtove koje im Grad besplatno daje na korištenje.

U prošloj godini Grad Samobor je potpuno besplatno dodijelio 27 vrtnih gredica građanima i na taj način dao novi sadržaj nekad zapuštenom prostoru bivše Vojarne Taborec.

Ubrzo su se počeli javljati i drugi zainteresirani građani te je Grad osigurao dodatne parcele, a nove 23 gredice dodijelit će se građanima u četvrtak, 6. travnja, u 17:00 sati na prostoru bivše vojarne.

No, tu nije kraj provedbi ovog projekta. Naime, objavljen je i treći po redu javni poziv za dodjelu vrtnih gredica koji će biti otvoren tijekom cijele godine, a svi zainteresirani građani mogu se obratiti Upravnom odjelu za gospodarstvo.

- I sami smo ugodno iznenađeni interesom građana. Nakon dodjele prvih parcela, javio se još veći broj građana koji žele svoj vrt i kojima smo također izašli ususret. Raspisali smo već i treći krug natječaja, a vrtovi u Samoboru iznimno su uredni i dobro održavani. Dokazuje to kako su Samoborci sve više okrenuti zdravom načinu života - ističe gradonačelnik Krešo Beljak.

Parcele su veličine 50 četvornih metara, a daju se na korištenje na vrijeme od dvije godine bez naknade, s mogućnošću produljenja korištenja pod uvjetom da se korisnici prema istima odnose pažnjom dobrog gospodara.

Pravo podnošenja zahtjeva imaju osobe s prebivalištem na području Grada Samobora, a pri utvrđivanju liste prednost će se ostvarivati prema socijalnom kriteriju, obzirom na status hrvatskog branitelja, status umirovljenika, te uzimajući u obzir broj članova kućanstva.

Detalje javnog natječaja potražite na www.samobor.hr.

P.A.

 

Još jedno gnijezdo za najmlađe

Raspisan i treći krug javnog poziva za samoborske gradske vrtove

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002