06.03.2017.

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za predlaganja programa javnih potreba u kulturi

3.258.000 kuna za muzeje, galerije, amaterizam i manifestacije

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za predlaganja programa javnih potreba u kulturi

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za predlaganja programa javnih potreba u kulturi. Prijedlozi programa primaju se do 3. travnja 2017. godine, a za tu namjenu proračunom je osigurano 3.258.000 kuna.

Sredstva će se dodjeljivati za knjižničnu, izdavačku i muzejsko-galerijsku djelatnost, zatim za amaterizam u kulturi, zaštitu kulturnih dobara te za manifestacije u kulturi.

Pravo podnošenja programa imaju samostalni umjetnici, udruge, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi i medijima, kao i pravne i fizičke osobe za potrebe zaštite i očuvanje kulturnih dobara i arheološke baštine.

Prijedlozi projekata i programa dostavljaju se isključivo na propisanim obrascima i putem linka koji se zajedno s Uputama za prijavitelje nalaze na web stranicama Zagrebačke županije. Prijave s odgovarajućim prilozima je potrebno poslati najkasnije do 3. travnja 2017. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prosvjetu kulturu, šport i tehničku kulturu, Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10 000 Zagreb s naznakom "Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Zagrebačke županije za 2017.".

Više informacija možete dobiti na broju telefona 01/6009-417.

M.B.

 
06.03.2017.

Reizabrano vodstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

Damir i Davor Domin te Ivana Kokot ostaju na vodećim pozicijama

Reizabrano vodstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

Ovogodišnja 127. redovna izvještajno-izborna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor održana je u subotu, 4. ožujka, u Hotelu Lavica, u nazočnosti predstavnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Krunoslava Znike, zapovjednika JVP Grada Samobora Mladena Žitkovića, predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora Željka Koščice te predstavnika ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Samobora i okolice.

Osnovni cilj djelovanja DVD-a Samobor dobrovoljan je i humanitaran rad. Tako je u protekloj godini DVD Samobor bio inicijator, organizator i sudionik 157 raznih aktivnosti, bez prijevoza vode, a u kojima je sudjelovao 1021 član, s utrošenih 2707 sati rada. Protekle je godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Samobor sudjelovalo u 13 vatrogasnih intervencija, gradskim i međudruštvenim vatrogasnim vježbama, radnim akcijama i natjecanjima te je izvršilo 6 osiguranja, u što ulaze i najveće samoborske manifestacije - Samoborski fašnik, međunarodna brdsko-biciklistička utrka na Tepcu, Bitka kod Samobora 1441., te organizirani doček Nove godine na glavnom samoborskom trgu. Kao značajna novost u radu naveden je dolazak visokoprohodnog vozila namijenjenog gašenju šumskih požara. Riječ je o donaciji iz Francuske koja će bitno povećati sigurnost grada i okolice.

Kako je ovo bila izborna skupština, na sjednici je jednoglasno reizabrano dosadašnje vodstvo pa tako i naredne četiri godine u rukovodstvu društva ostaju predsjednik Damir Domin, zapovjednik Davor Domin i tajnica Ivana Kokot. Među članovima Upravnog odbora umjesto Ranka Oslakovića imenovan je Željko Otmačić, dok su ostali članovi i dalje Saša Štajnkler, Jurica Domin, Vladimir Domin, Zlatko Kvaternik, Goran Barković, Ivan Rešetar i Željko Sambolek.

Na kraju sjednice članovima društva dodijeljena su vatrogasna priznanja i spomenice, i to za 20 godina djelovanja u društvu Nevenku Barkoviću, Božidaru Petriću i Miroslavu Rubiniću. Vatrogasna priznanja i spomenice za 40 godina rada i djelovanja dobili su Mario Držić i Ivan Tandarić, a spomenicu za čak 50 godina aktivnosti dobio je Juraj Guliš. Zapovjednik JVP Samobor Mladen Žitković uručio je diplome za tehničke intervencije Damiru Dominu, Davoru Dominu, Ranku Oslakoviću, Željku Otmačiću i Saši Štajnkleru. Zahvalnice Dobrovoljnog vatrogasnog društva za poseban doprinos dobili su Tomislav Brkić, Dubravko Golubić, Vladimir Kinđerski, Ivana Kokot, Željko Otmačić, Marko Petroci, Dubravko Regović, Ivan Rodić, Željko Sambolek i Saša Štajnkler.

I.K.

 

Zagrebačka županija objavila je Javni poziv za predlaganja programa javnih potreba u kulturi

Reizabrano vodstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002