01.07.2017.

Samobor bogatiji za 9 novih dadilja

Spremne preuzeti brigu o najmlađima

Samobor bogatiji za 9 novih dadilja

Ovog je proljeća POU Samobor organiziralo Program osposobljavanja za poslove dadilja u trajanju od 3 mjeseca, na koji se prijavilo 9 polaznica velikog srca u želji za radom s najmlađima. Praktična nastava obavljala se u Udruzi za zbrinjavanje djece bez odovarajuće roditeljske skrbi Nova budućnost, koja u Samoboru zbrinjava 30-ak djece.

Polaznice su tako slušale i položile ispite iz Prve pomoći, Zaštite na radu, Organizacije rada, Zdravstvene njege djeteta, Pedagogije (Komunikacijske vještine, Osnove predškolske i školske pedagogije, Aktivnost djeteta) i Psihologije (Osnovna psihosocijalna obilježja djeteta) te odradile praktičnu nastavu u Udruzi za zbrinjavanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi Nova budućnost u trajanju od 150 sati, pod mentorstvom Marije Udiljak, mag.psych.

Završetkom ovog programa polaznice su osposobljene skrbiti se samostalno o zdravlju i sigurnosti djeteta do 14. godine života, obavljati djelatnost dadilje prema zakonskim propisima i pravilima struke, komunicirati s djecom i roditeljima na primjeren način, skrbiti se o tjelesnom, intelektualnom, emocionalnom i socijalnom razvoju djeteta, provoditi zdravu i uravnoteženu prehranu djeteta, organizirati igru, rekreaciju i zabavu za dijete, provoditi higijenu djeteta, nadzirati školske i druge obaveze djeteta te primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći

Zadovoljne programom nadaju se radu s djecom, a u planu su i otvaranja obrta, jer je potreba za čuvanjem djece u Samoboru itekako velika.

Naše nove dadilje Željka Gulin, Željka Grgat, Irina Franković, Barbara Dodić, Dragica Crnković, Katarina Ivkovčić, Mateja Gorup, Mirjana Grgečić i Maja Šilobod svojim su širokim osmjesima pokazale koliko su spremne surađivati s najmlađima i brinuti se o njima.

M.Š.

 
01.07.2017.

Svečanost podjele svjedodžbi učenicima osmih razreda OŠ Milana Langa

Zvono im zazvonilo zadnji put

U OŠ Milana Langa u Bregani održana je 30. lipnja svečanost podjele svjedodžbi učenicima osmih razreda. U prigodnom programu predstavili su se glumci - osmaši, bubnjari, a Lorena Crk i Lucija Vrbančić napisale su dirljiva pisma posvećena školi koja su pročitale okupljenima.

Učitelj Nenad Rodić uručio je nagradu sportašu generacije - Roku Spaseskom Babureku, a ravnatelj Igor Matijašić proglasio je učenika generacije (Mihaela Šoštarića), koji je također primio zasluženu nagradu.

Svi učenici su potom uz klavirsku pratnju učitelja Marina Rimca zapjevali školsku himnu (Langovce), a na kraju je, po posljednji put za osmaše, zazvonilo školsko zvono.

Učitelji, učenici i roditelji nastavili su potom druženje i nikom se nije pretjerano žurilo kući.

Emocije i uspomene očito su bile prejake...

I.M.

 

Samobor bogatiji za 9 novih dadilja

Svečanost podjele svjedodžbi učenicima osmih razreda OŠ Milana Langa

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002