04.10.2017.

Najava Dana hrane i tradicijskih proizvoda

Za najbrže i lijepi pokloni

Najava Dana hrane i tradicijskih proizvoda

Izložbeno-prodajna manifestacija Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba održava se ovog vikenda, 7. i 8. listopada 2017. godine, od 9 do 19 sati, u balonu Boćarskog doma (Prisavlje 2, Zagreb).

Tradicionalni sajam održava se 15. godinu zaredom u povodu Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana seoske žene (15. listopada), a ove će godine okupiti 95 izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda, koji će po povoljnim cijenama prodavati svoje sireve, suhomesnate proizvode, med, vino, voće, povrće, kolače i druge domaće proizvode.

Za 1000 posjetitelja koji donesu kupon Zagrebačke županije za ovu manifestaciju, a koji će se dijeliti na frekventnim mjestima diljem Grada Zagreba, županija je osigurala poklone – proizvode s oznakom kvalitete Zagrebačke županije. Kuponi se mogu preuzeti i na web stranicama Zagrebačke županije.

Svečanost otvorenja manifestacije održat će se u subotu, 7. listopada 2017. godine, u 10 sati, u balonu Boćarskog doma, a u ime Zagrebačke županije otvorenju će prisustvovati zamjenik župana Hrvoje Frankić te u ime Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić.

Za kulturno-umjetnički program pobrinut će se KUD Horvati koji će nastupiti u subotu prilikom otvorenja, a posjetitelji će tijekom ove dvodnevne manifestacije moći dobiti i stručan savjet iz područja proizvodnje i uzgoja različitih poljoprivrednih kultura od samih izlagača.

M.B.

 
04.10.2017.

Suradnja OŠ Milana Langa sa slovenskim prijateljima se nastavlja

Prijateljstvo jače i od žice

Suradnja OŠ Milana Langa sa slovenskim prijateljima se nastavlja

Nakon što su uspješno odradili veliki projekt Comenius u suradnji s partnerima iz Ljubljane (OŠ Martina Krpana), u OŠ Milana Langa i nadalje nastoje gajiti dobrosusjedske odnose sa slovenskim školama.

U četvrtak, 12. listopada, u goste im stižu svi učenici i učitelji OŠ Velika Dolina. Pješice će doći do hrvatsko-slovenske granice, gdje će ih pričekati školska delegacija iz Bregane, a potom će od 9 do 11 sati biti upriličeno sportsko-zabavno druženje među učenicima.

Unatoč pomalo zategnutim odnosima između dvije države u posljednje vrijeme, ovo je još jedan dokaz da se prava prijateljstva nikakvom žicom ne mogu prekinuti.

I.M.

 
04.10.2017.

25. hrvatsko vojno-redarstveno hodočašće u Mariji Bistrici

Sudjelovale i naše postrojbe

U najvećem hrvatskom marijanskom svetištu Mariji Bistrici, u nedjelju, 1. listopada održano je 25. hrvatsko vojno-redarstveno hodočašće koje organizira Vojni ordinarijat u Republici Hrvatskoj.

Između ostalih, u hodočašću su sudjelovali i Samborska narodna garda i Žumberački uskoci.

M.R.

 
04.10.2017.

Najava Dječje šetnje "Istražujemo Samobor“

Sat odličnog provoda za najmlađe

Najava Dječje šetnje

Dječji tjedan idealna je prilika da naši najmlađi sugrađani i posjetitelji pobliže upoznaju Samobor. S veseljem vas stoga pozivamo na prvu dječju šetnju u suradnji s Laboratorijem zabave - zabavnu, zanimljivu, edukativnu i potpuno drugačiju, što je garancija za odličan provod.

Kreće se s Trga Matice hrvatske u nedjelju, 8. listopada u 16 sati, a očekivano trajanje šetnje je oko sat vremena.

Na laboratorijski način i u ugodnom društvu voditelja te malih i velikih samoborskih istraživača, otkrivamo grad u dječjem stilu, a on je uvijek kreativan, pustolovan i pun zabavnih iznenađenja. Gradske tajne, urbane legende, smiješne anegdote, zgode i nezgode starih Samoboraca, misteriji prekrasnih dvoraca i Samoborskog muzeja, slasne staze povijesti kremšnita naše su karte, putokazi i smjernice. Pametne zabave neće nedostajati, a vjetar u kosi neće izostati!

Šetnja je besplatna, a na nju su pozvani svi mali i veliki zaljubljenici u Samobor, svjež zrak i druženje na otvorenom. Prijave i najave nisu potrebne, a sve što vam treba je dobra volja i udobne cipele.

Volite li aktivne vikende, neobične priče, zabavnu povijest i odlično društvo, pridružite se našoj ekspediciji i provedite razigrano popodne na otvorenom! Vidimo se!

Organizatori časte i posebnim sladoledom u Medenku.

Gradska šetnja na samoborski način dio je Dječjeg tjedna koji organiziraju Grad Samobor, Turistička zajednica, Samoborski muzej i Gradska knjižnica Samobor.

S.S.

 
04.10.2017.

Prijateljstvo Samobora i Wirgesa i dalje traje

S pjesmom prema 50. rođendanu

Prijateljstvo Samobora i Wirgesa i dalje traje

Već pune 43 godine prijateljstvo između Samobora i Wirgesa njeguje se kroz kulturu, ponajviše kroz glazbu samoborskih tamburaša i zbora Westerwald Chor iz Wirgesa.

Glazba je obilježila i ovaj susret, kojim su odzvanjali zvuci nekih starih, svima znanih i dragih pjesama, a Samoborce je ovaj put predstavljao Tamburaški sastav Samoborci.

U Perivoju prijateljstva zasađeno je novo drvce, a u tome je najveću ulogu imao Franz Josef Bruchof, počasni građanin Samobora, ujedno i začetnik ideje o partnerstvu.

Samoborci su još jednom glazbom oduševili brojne posjetitelje svečanog koncerta, ali i slučajne prolaznike ispred trgovine. Posebno za ovu priliku osmislili su program kojim su dominirale pjesme na hrvatskom, njemačkom i francuskom jeziku.

U ime Grada Samobora veliku obljetnicu čestitao je predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić i ovom prigodom pozvao drage prijatelje u Samobor na proslavu Dana grada.

U svom je govoru istaknuo kako je zaista dirljivo biti dijelom susreta koji je pun emocija i prijateljstva koje je već odavno puno jače od partnerstva na razini gradova.

- Nadam se kako ćemo uskoro svi zajedno proslaviti velikih 50 godina prijateljstva Samobora i Wirgesa - istaknuo je.

Podsjetimo, prijateljstvo Samobora i Wirgesa započelo je potpisivanjem Povelje o partnerstvu 1974. godine.

Suradnja je realizirana kroz razne oblike, a prije svega kulturne, gospodarske, sportske i humanitarne za vrijeme Domovinskog rata. Jedna od glavnih ulica u Samoboru imenovana je ulicom Grada Wirgesa, dok u Wirgesu postoji Samoborstraße.

S.S.

 

Najava Dana hrane i tradicijskih proizvoda

Suradnja OŠ Milana Langa sa slovenskim prijateljima se nastavlja

25. hrvatsko vojno-redarstveno hodočašće u Mariji Bistrici

Najava Dječje šetnje "Istražujemo Samobor“

Prijateljstvo Samobora i Wirgesa i dalje traje

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002