17.09.2017.

Novosti iz OŠ Milana Langa

Od dronova do digitalnog školskog lista

Djelatnici OŠ Milana Langa ove su školske godine odlučili obogatiti ponudu izvanastavnih aktivnosti u školi. Uz već postojeće grupe, koje vrlo uspješno djeluju (lutkari, ritmika, dramska, sportska...), dodane su i nove - astronomi (voditeljica Danijela Horvat Šutić), debata (voditeljice Josipa Tandarić i Vlasta Vereš) i dronovi (voditelj Davor Tepšić).

Prava pomama nastala je upravo za zadnje navedenom novinom pa su se brojni učenici prijavili za sudjelovanje u ovoj grupi. Bivši učenik škole, a sada vanjski suradnik Tepšić, dobit će tako priliku predstaviti svoj hobi i svoju strast mnogobrojnim učenicima. Dogovoreno je da će dronovi službeno "startati" do kraja rujna.

Kreću školski volonteri

Oš Milana Langa jedna je od odabranih 18 škola u Hrvatskoj koja će sudjelovati u velikom dvogodišnjem projektu pod nazivom "Školski volonteri - osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje volonterskih programa". Riječ je o projektu koji provodi Forum za slobodu odgoja. Tijekom mjeseca rujna oformit će se učenički tim (takozvane fokus grupe), a školski učiteljski tim - defektologinja Ljiljana Fresl te učiteljice Irena Matijaščić i Kornelija Turić Dorotić proći će edukaciju kako bi svoja znanja mogle uspješno prezentirati učenicima.

Više se može saznati na http://www.fso.hr/projects/skolski-volonteri-osnazivanje-i-mentorstvo-skola-za-koordiniranje-volonterskih-programa/.

Vijesti, reportaže, intervjui...

S početkom ove školske godine još će jedna novina dočekati sve one kojima je OŠ Milana Langa u srcu - digitalni školski list. U skladu s vremenom u kojem živimo, učenici će kreirati svoje digitalne priloge - vijesti, reportaže, intervjue, a poveznica će biti dostupna na školskoj web stranici. U novinarskom dijelu učenicima će pripomoći ravnatelj Igor Matijašić, a u informatičkom dijelu učiteljica Sanja Barbarić.

I.M.

 

Novosti iz OŠ Milana Langa

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002