02.08.2017.

Novinari se "poklonili" kvalitetnim vinima samoborskih vinogradara i vinara

Sva zlata na jednom mjestu

Nije dugo trebalo da se jedna ideja nekolicine vinogradara i vinara iz Samoborske udruge vinogradara i vinara pretvori u stvarnost. Znana Brenta, mjesto okupljanja ljubitelja dobre kapljice, i ovaj je puta bila mjesto za njih značajnog događaja.

Eminentni novinari, koji prate događanja u svijetu vina, te toliko drage i plemenite kapljice, došli su se još jednom uvjeriti u kvalitetu onoga što samoborske gorice daju i što mogu proizvesti samoborski vinogradari i vinari. Bila je to prezentacija najboljega od najboljeg iz palete i vinske karte onih koji svoje slobodno vrijeme daruju svojim nasadima vinograda.

Na ponudi novinarima bila su sva vina koja su osvojila zlatna odličja na raznim natjecanjima u ovoj 2017. godini. Oni pak nisu štedjeli komplimente. Željko Suhadolnik, Ivo Kozarčanin, Ivan Dropulić, nezaobilazni prijatelj samoborskih vinogradara i vinara prof.dr.sci. Zdenko Ivanković s Agronomskog fakulteta, najpoznatiji hrvatski sommelier Mario Meštrović i doajen fotografije i fotografskog reporterstva Marko Čolić. Svi su oni bili jedinstveni u ocjeni kvalitete ponuđenih uzoraka vina.

- Dečki, baš ste pravi! - bio je jedinstveni zaključak, kojem se pridružio i znani gost i prijatelj, eminentni vinogradar i vinar Plešivičkog kraja Zvonko Tomac.

Neki su opravdano izostali, ali su se svojim vinima predstavili Marijan Geušić, Ivica Rozijan, Marijan Sokolović i nezaobilazni predsjednik Udruge Marijan Žganjer.

Miješana bijela vina, Rajnski rizling, Rose-Cabernet Sauvignon i Cabernet Sauvignon to je bilo u ponudi Marijana Geušića. Ivica Rozijan predstavio se svojim prepoznatljivim i mnogim nagradama ovjenčanim Cabernet Sauvignonom te Rajnskim rizlingom. Marijan Sokolović ponudio je malo zastupljen na samoborskom području Rizvanac, Cuvee i Cabernet Sauvignon. Manzoni, Shardonnay, Sauvignon, Muškat žuti i Muškat otonel došao je iz podruma Marijana Žganjera. Posebno je prihvaćeno bilo vino istog vinara, Cabernet Sauvignon iz 2011 godine.

Jedno druženje s novinarima, među kojima je bio i Vaš niže potpisani, proteklo je u zajedništvu i zbližavanju. I tko onda kaže, da "kapla ne spaja ljude"!

F.S.G.

 

Novinari se "poklonili" kvalitetnim vinima samoborskih vinogradara i vinara

Arhiva 2017

2019

2018

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002