06.05.2015.

Svečani prijem svetonedeljskih vatrogasaca

Uz priznanja i novo vozilo

Svečani prijem svetonedeljskih vatrogasaca

4. je svibnja svetonedeljski gradonačelnik Drago Prahin, sa suradnicima Damirom Halužanom i Ivicom Pavlićem, u povodu Dana svetog Florijana i Međunarodnog dana vatrogasaca u gradskoj vijećnici primio je svetonedeljske vatrogasce. Ispred Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje prisutni su bili predsjednik Mario Švigir i zapovjednik Nevenko Čižmešija te po nekoliko članova dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Svete Nedelje, Strmca, Rakitja i Kerestinca.

Na svečanom prijemu gradonačelnik je uručio i priznanje za Vatrogasca godine za 2014. godinu Patriku Biliću, koji je lani nagrađen i Javnim priznanjem Grada Svete Nedelje, za iznimnu hrabrost koju je pokazao u situaciji kada je prošle godine u Samoboru za vrijeme nastave u školi istrčao te potrčao u pomoć i spasio stanarku u obližnjoj zgradi kada je došlo do eksplozije plinske boce.

Gradonačelnik je tom prigodom vatrogascima čestitao blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, istaknuvši kako smatra da vatrogasci obavljaju odličan posao, uz veliku hrabrost i predanost, te dodao kako je zadatak gradske uprave omogućiti vatrogascima što lakši i jednostavniji posao pa u tu svrhu ide i nabava opreme, dok se od njih očekuje da uvijek budu spremni. Također je istaknuo kako smatra da su svetonedeljski vatrogasci među najboljima u županiji, što su pokazali na svim intervencijama, a u budućnosti im je poželio što manje intervencija. Najavio je i kasniju primopredaju novog vatrogasnog vozila, za koje je siguran da će im olakšati ionako već težak i zahtjevan posao.

U ime okupljenih članova Vatrogasne zajednice i svetonedeljskih DVD-a zahvalio je predsjednik Vatrogasne zajednice Mario Švigir, rekavši da vatrogasci rade po principu dobroga gospodara i paze kako se troše sredstva. Također je pohvalio inicijativu Grada Svete Nedelje o zapošljavanju tri vatrogasca (za sada na određeno vrijeme), čime bi se osigurali izlasci na intervencije. Naime, u posljednje vrijeme većina članova vatrogasne zajednice je u stalnim radnim odnosima te je bilo upitno koliko će vatrogasaca moći izaći na intervenciju, ako se ona dogodi za radnog vremena.

Svetonedeljski vatrogasci, u pratnji gradonačelnika Drage Prahina i njegovih zamjenika, po završetku svečanog prijema uputili su se na svečanu misu u crkvu Blaženog Alojzija Stepinca, gdje je po završetku mise uslijedio blagoslov i službena primopredaja novog vatrogasnog vozila.

S.S.

 
06.05.2015.

Zagrebačka županija podupire razvoj poduzetničkih zona

2 milijuna kuna za razvoj poduzetništva

Zagrebačka županija podupire razvoj poduzetničkih zona

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 2 milijuna kuna za programe ili projekte vezane uz poticanje razvoja poduzetničkih zona. Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 15. studenog 2015. godine.

Prijavu mogu podnijeti isključivo gradovi i općine Zagrebačke županije koji na svom području imaju poduzetničku zonu ucrtanu u Prostorni plan grada/općine te imaju donesen Urbanistički plan uređenja zone, kao i potrebnu dokumentaciju za izgradnju i uređenje infrastrukture. Podnositelj prijave mora osigurati dio vlastitih sredstava za projekt za koji traži sredstva od Zagrebačke županije i mora opravdati sva prethodno dodijeljena sredstva od Županije za poduzetničku zonu.

Poticajna sredstva dodjeljuju se za izgradnju i uređenje infrastrukture do zone i u zoni, kao i za uređenje zemljišta i okoliša u zoni. Gradovi i općine mogu iskoristiti dodijeljena sredstva isključivo za aktivnosti koje su potrebne za realizaciju prijavljenog projekta.

Tekst javnog poziva i prijavne obrasce možete pronaći na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod Natječaji i javni pozivi, Upravni odjel za gospodarstvo, a mogu se i podići u Upravnom odjelu za gospodarstvo Zagrebačke županije u sobi 25, Ulica grada Vukovara 72/V. Dodatne informacije mogu se dobiti na broju telefona 6009-415, faxu 6009-488 ili na e-mail uog@zagrebacka-zupanija.hr.

Prijave i natječajna dokumentacija dostavljaju se osobno ili poštom preporučeno na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, p.p. 974, 10001 Zagreb, s naznakom Prijava za sufinanciranje poticanja razvoja poduzetničkih zona u Zagrebačkoj županiji za 2015. godinu.

M.B.

 

Svečani prijem svetonedeljskih vatrogasaca

Zagrebačka županija podupire razvoj poduzetničkih zona

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002