21.08.2015.

Učenicima iz obitelji slabijeg imovinskog statusa Grad Samobor će sufinancirati nabavu udžbenika

Grad pomaže nabavu udžbenika sa po 300 kuna

Učenicima iz obitelji slabijeg imovinskog statusa Grad Samobor će sufinancirati nabavu udžbenika

Iz Grada javljaju kako je donesena odluka da će i ove godine iz gradskog proračuna sufinancirati nabavu udžbenika učenicima slabijeg imovinskog statusa. Riječ je o pomoći od 300 kuna, a pravo ostvaruju učenici osnovnih škola na području Grada Samobora koji imaju prebivalište na području Grada Samobora, a dolaze iz obitelji čija primanja ne prelaze iznos od 1.100 kuna po članu obitelji.

Iz Grada su dostavili i popis dokumenata koje im je potrebno dostaviti da bi se došlo do pomoći za financiranje udžbenika: ispunjeni obrazac zamolbe (koji se može preuzeti na službenoj internet stranici Grada Samobora www.samobor.hr, u sobi 310 - Upravni odjel za društvene djelatnosti ili na porti), kopiju osobnih iskaznica svih članova kućanstva, kopiju uvjerenja o prebivalištu za članove kućanstva koji nemaju osobnu iskaznicu, potvrdu o prihodima za sve radno sposobne članove kućanstva i to ako je član obitelji zaposlen obavezno je priložiti ispravu o plaći (platnu listu) za prethodni mjesec od dana podnošenja zamolbe, a ako je član obitelji umirovljenik obavezno je priložiti odrezak od mirovine za prethodni mjesec od dana podnošenja zamolbe, dok ako je član nezaposlen obavezno je priložiti uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (ako je član prijavljen na istom) i potvrdu o prihodima koju izdaje Ministarstvo financija - Porezna uprava, Područni ured Zagreb, Ispostava Samobor. Zatim još kopiju rješenja o dječjem doplatku (ako se ostvaruje pravo na isti), kopiju potvrde o rodiljnom ili roditeljskom dopustu (ako se ostvaruje pravo na isti), kopiju rješenja o nekom obliku socijalne pomoći od Centra za socijalnu skrb (ako se ostvaruje pravo na isti), OIB korisnika financijskih sredstava na čiji će račun biti uplaćena sredstva (jednog od roditelja ili skrbnika), kopiju kartice računa s pripadajućim IBAN brojem korisnika financijskih sredstava (jednog od roditelja ili skrbnika).

Dokumentacija se dostavlja na adresu Grad Samobor, Trg kralja Tomislava 5, Samobor ili osobno u sobu 116 - Urudžbeni zapisnik, u razdoblju od 1. do 30. rujna 2015. godine.

I.H.

 
21.08.2015.

Novi prozori u Područnoj školi u Grdanjcima

Uštjedjet će se na energiji

Novi prozori u Područnoj školi u Grdanjcima

Početkom nove školske godine učenike i učiteljice u PŠ Grdanjci dočekat će novi prozori na njihovim učionicama jer su, sukladno planu investicijskog održavanja Grada Samobora, osigurana sredstva za obnavljanje stolarije u našoj područnoj školi. Radnici tvrtke SMS plast kvalitetno i brzo su obavili radove te će se, osim vizualnog efekta, zasigurno dodatno uštedjeti i na energiji. Sjajan je to dar za školu koja je svoja vrata otvorila davne 1940., te ove godine slavi svoj 75. rođendan.

I.H.

 

Učenicima iz obitelji slabijeg imovinskog statusa Grad Samobor će sufinancirati nabavu udžbenika

Novi prozori u Područnoj školi u Grdanjcima

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002