21.06.2015.

Svečanost otvorenja ceste kroz naselja Celine i Savršćak

Obnovljena cesta kao zamašnjak budućeg razvoja

Dugo godina stanovnici naselja Celine i Savršćak nadali su se da će prometnica kojom svakodnevno prolaze doživjeti obnovu, a nadanja su im se ove godine napokon ispunila. Gradonačelnik Krešo Beljak 20. lipnja simboličnim je dvostrukim rezanjem vrpci (i u Celinama i u Savršćaku) otvorio oko 2 km suvremeno uređene prometnice. Beljak je tom prigodom istaknuo da se i predugo čekalo na uređenje prometnice, jer su vlasti iz nekih razloga proteklih desetljeća dugo zapostavljale ovaj kraj. Pohvalio je mještane što su zajedno inicirali uređenje, ali napomenuo i da to sve, budući da se uskoro ide u rješavanje prometnica prema Medsavama i Vrbovcu, a prvo će se riješiti problem mosta preko tamošnjeg kanala. Zahvalio i svim izvođačima te još jednom istaknuo i stabilnost gradskih financija.

Prvi dio otvorenja u Celinama su organizirali na mjestu gdje je rekonstrukcija i počela prije nešto više od 12 mjeseci, na ulazu u naselje odmah nakon nadvožnjaka iznad autoceste. Tu je nazočne pozdravila predsjednica MO Celine Petra Babojelić, zahvalivši svima koji su projekt omogućili i u njemu sudjelovali, a posebne pozdrave uputila je gradonačelniku Beljaku, njegovu zamjeniku Željku Stancu, gradskim pročelnicima Zvonku Župančiću i Hrvoju Frankiću te ostalim uzvanicima. Istaknula je da je ovo kapitalni projekt za oba naselja, jer označava dodatnu vrijednost za razvoj i unapređenje kvalitete života. Dodala je i da se u Celinama sljedeće godine planira uređenje pokrajnih ulica, a od većih investicija tu su sanacija nasipa potoka Gradne u Ulici Topolje te izmjena krovišta društvenog doma.

Drugi dio ceremonije otvorenja organiziran je u Savršćaku kod Društvenog doma, gdje su radovi i završili ove godine. Tu je pozdrave okupljenima uputio predsjednik MO Savršćak Ivan Radek. On je također zahvalio gradskoj upravi što je omogućila i pomogla u realizaciji projekta te istaknuo da prometnica daje novi zamah ovom novom mjesnom odboru, čiji su mještani 2013. po prvi put birali svoje vodstvo. Kroz Savršćak obnovljeno je oko 700 metara prometnice, uz izgradnju oborinske odvodnje i pješačkih staza.

Svečanost je kulminirala druženjem u društvenom domu u Celinama, gdje su organizatori iznenadili gradonačelnika Beljaka darovavši mu umjetničku sliku s motivom kuće njegova oca, koji vuče korijene iz Savršćaka.

M.Š.

 

Svečanost otvorenja ceste kroz naselja Celine i Savršćak

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002