19.05.2015.

Ispred Sportske dvorane Samobor održan ovogodišnji Sajam mogućnosti za učenike osnovnih škola

Mogućnosti su raznolike - iskoristite ih!

Samoborske udruge i ustanove koje se bave kulturom, sportska društva i naše javne službe ove su godine, u organizaciji Grada Samobora, Policijske uprave Zagrebačke i Vijeća za prevenciju Grada Samobora, održali 7. po redu Sajam mogućnosti.

Prilika je to za učenike 4-ih i 6-ih razreda samoborskih osnovnih škola da, u sklopu bogate ponude koja im se nudi kroz članstvo i sudjelovanje u nekoj od udruga ili društava, pronađu ono što ih najviše zanima i tako aktivno i kvalitetno provedu dio svog slobodnog vremena.

Da naši mladi sugrađani itekako imaju što birati pokazala je i velika gužva na brojnim štandovima i prezentacijama u utorak, 19. svibnja, na terenima i ispred Sportske dvorane Samobor, jer malo je aktivnosti koje bi zadovoljile njihovu znatiželju ili barem trenutnu zanimaciju, a koje neće moći pronaći u svom gradu. Jer, u Samoboru mogu svirati, pjevati, plesati, glumiti, izabrati sport koji žele, od hokeja do šaha, da ne nabrajamo one najpoznatije, baviti se društveno i javno korisnim radom, istraživati i uživati u društvu sa svojim prijateljima i svemu onome što ih zanima ili vole.

Potvrda je to iznimne brige i nastojanja naših gradskih čelnika u stvaranju kulturnog i društvenog okruženja koje će zadovoljiti što veći broj mladih i tako ih udaljiti od neprihvatljivog ponašanja.

Osobno su ih pozdravili i pomagali im pri izboru aktivnosti zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, pročelnik za društvene djelatnosti Juro Horvat, ravnatelji samoborskih srednjih škola, javnih ustanova i ustanova u kulturi, kao i voditelji brojnih udruga koje su se predstavile na ovogodišnjem Sajmu mogućnosti.

M.K.

 
19.05.2015.

Pokazna vježba Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora i 4 stožerna DVD-a

Dokazali spremnost i potvrdili povjerenje građana

U namjeri da samoborskoj javnosti pokažu svoja znanja, vještine i opremu, te spremnost za različite vrste intervencija, vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora su, uz 4 dobrovoljna vatrogasna društva iz Samobora, Bregane, Ruda i Galgova, 17. svibnja izveli javnu vježbu ispred zgrade kina na Trgu Matice hrvatske. Uz simulaciju požara u dvorani, prikazana je i vježba evakuacije građana, spašavanje ozlijeđenih, djelovanje u situacijama izazvanih panikom, te kod prevrtanja automobila i pomoći unesrećenima.

U vježbi, kojom je rukovodio zapovjednik JVP-a Mladen Žitković, koji je i pojašnjavao pojedine aktivnosti vatrogasaca tijekom intervencije, sudjelovalo je 50-ak vatrogasaca i 40-ak statista, pripadnika DVD-a Petkov Breg, Otok, Cerje, Bobovica i Molvice.

Opsežna pokazna vježba izazvala je veliku pozornost građana, a samoborskim vatrogascima je na uspješno odrađenoj intervenciji tijekom smotre sudionika čestitao gradonačelnik Krešo Beljak.

U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, ovo je tek jedna od aktivnosti koje sustavno tijekom godine provode naši vatrogasci kako bi građane potaknuli na oprez i razmišljanje te im prikazali što treba napraviti i kako se treba ponašati u opasnim situacijama.

Samoborski vatrogasci su se iskazali u akciji i potvrdili povjerenje građana, ali i njihova je želja da svoja znanja i vještine neće morati dokazivati u stvarnim situacijama.

M.K.

 

Ispred Sportske dvorane Samobor održan ovogodišnji Sajam mogućnosti za učenike osnovnih škola

Pokazna vježba Javne vatrogasne postrojbe grada Samobora i 4 stožerna DVD-a

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002