19.03.2015.

Skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje

Sjećanja na najmilije ne blijede

Skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje

Iako godine prolaze, sjećanje na njihove najmilije ne blijede. Roditelji poginulih branitelja Domovinskog rata iz godine u godinu prisjećaju se svojih sinova na mjestu njihova stradanja, na grobljima na kojima su pokopani, misama, u školama koje su pohađali, na hodočašćima, obljetnicama vezanih uz Domovinski rat, susretima… Međusobno si pružaju podršku, a jedno od tih mjesta susreta bila je i redovna godišnja skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata gradova Samobora i Svete Nedelje, održana 19. ožujka u prostoru Samoborske kleti.

Predsjednica Đurđa Purić, govoreći o aktivnostima samoborske i svetonedeljske Udruge u izvješću o radu, nabrojala je sva okupljanja na kojima roditelji poginulih razmjenjuju svoja iskustva, misli i uspomene. Tako je u 2014. godini služeno u Samoboru 10 misa za poginule, održano je hodočašće na Trsat, posjetilo se prve crte nekadašnje bojišnice i srodne udruge u Hrvatskoj te susjednoj Bosni i Hercegovini, sudjelovalo u radu koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, sudjelovalo se na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, u aktivnostima Udruge branitelja 151. samoborske brigade, na memorijalima i obljetnicama važnih datuma iz Domovinskog rata.

Đurđa Purić istaknula je i tradicionalni posjet Trokutu kod Novske, gdje na mjesto pogibije hrvatskih branitelja dolaze učenici samoborskih osnovnih i srednjih škola kako bi čuli sve činjenice vezane uz to mjesto i Domovinski rat, a s tim ciljem obilaze se i škole koje su pohađali samoborski branitelji. Te aktivnosti planiraju se nastaviti i u ovoj godini, istaknula je predsjednica samoborske i svetonedeljske Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Đurđa Purić, a članovi Skupštine jednoglasno su prihvatili izvješće o radu i prijedlog programa za 2015. godinu. Također, prihvaćene su i izmjene Statuta, koji je usklađen s novim Zakonom o udrugama, a stoga je odmah imenovan i Sud časti (Mira Nikl, Kata Tolić i Ivan Hržić), dok je Vesna Vrančić imenovana likvidatorom. Članovi su upoznati s mogućnošću obavljanja sistematskih pregleda, pomoći u smještanju u domove te o namjeri uređenja spomen sobe u organizaciji Udruge branitelja 151. brigade.

Sve nazočne članove Skupštine pozdravili su zamjenica gradonačelnika Grada Samobora Sanja Horvat Iveković i pročelnik Juro Horvat, zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Ivica Pavlić, predsjednik HVIDR-e Marijan Habljak, Damir Haberle u ime Udruge branitelja 151. brigade te samoborskog i svetonedeljskog Hrvatskog časničkog zbora, a na kraju svoj nadahnuti govor održala je Ranka Novosel prisjećajući se svojih bivših učenika.

Prije same Skupštine u Parku Domovinske zahvalnosti položen je vijenac i zapaljene svijeće te pročitana imena svih poginulih branitelja s područja Samobora i Svete Nedelje ali i onih čiji su roditelji sada članovi Udruge.

M.Š.

 
19.03.2015.

Nove lokacije autobusnih stajališta u Hamoru

Zbog sigurnosti na novu lokaciju

Nove lokacije autobusnih stajališta u Hamoru

Stanovnici Hamora morat će u svom mjestu čekati autobuse na novim lokacijama. Kako javljaju iz gradske uprave, autobusna stajališta u Hamoru će od ponedjeljka, 23. ožujka biti pomaknuta 100-njak metara u odnosu na dosadašnju lokaciju. Do promjene dolazi zbog želje za većom sigurnosti sudionika u prometu, jer su sadašnja stajališta smještena na pregibu, odnosno nedovoljno sigurnom dijelu ceste.

Projektnu dokumentaciju i građevinske radove naručio je Grad Samobor, po nalogu inspekcije za ceste Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske, a rekonstrukcija prometnice u naselju Hamor planirana je u ovoj godini.

P.A.

 

Skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje

Nove lokacije autobusnih stajališta u Hamoru

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002