19.10.2015.

Dan grada Samobora proslavljen i vatrometno

Imalo se što vidjeti i čuti

Dan grada Samobora proslavljen i vatrometno

U dane vikenda, od 16. do 18. listopada, nakon dnevnih događanja na gradskom trgu i u užem centru Samobora, u večernjim satima za Dan grada odvijao se bogat kulturno-umjetnički i zabavni program uz Samoborske dane vatrometa, koji su svoje mjesto ponovno pronašli na samoborskom nogometnom stadionu. Uz štandove na kojima su brojni Samoborci i posjetitelji grada mogli pronaći okrepu, u šatoru su ih zabavljala domaća kulturno-umjetnička društva, nakon čega je oko 21 sat započinjao Dječji vatromet, a zatim i nastupi poznatih domaćih grupa. U petak su u pauzi brojne posjetitelje zabavljali Dikobrazi, a prvi natjecateljski vatromet prezentirao je pyroteam iz Ukrajine rasparavši nebo svojim Dance of fire. Nakon vatrometa svoj koncert je održala popularna grupa Colonia.

Slično je bilo i u subotu, najprije uz glazbeni program grupe 4head, a svoj vatromet naziva Martarello prikazali su Talijani. Do kasno u noć svirali su Baruni.

Zadnjeg dana, pred prepunim tribinama i šatorom, vatromet su priredili domaćini iz Mirnovec pirotehnike, a glazbeni dio preuzeli su Begini. Našima se nije baš potrefilo vrijeme, jer im je zbog puno vlage u zraku vatromet ispao mutan.

Posjetitelji su odlučili da je najbolji vatromet izveo talijanski tim, drugi su domaćini iz Mirnovca, a treći Ukrajinci.

U subotu i nedjelju cijeli dan Samoborci su od brojnih zbivanja u svako doba mogli pronaći nešto za sebe; ranoranioce je u subotu razveselila tradicionalna Budnica Gradske glazbe Samobor, nešto kasnije su za "oteščajec" mogli degustirati bermete i vina udruga Samoborski bermet i Samoborska vinska cesta, upriličen je i Plac pod cirkvom Udruge Etno fletno, u nedjelju je održano 13. Međunarodno otvoreno prvenstvo Samobora u stolnom tenisu, a nakon svečane nedjeljne mise u povodu Dana grada, u Rakovom Potoku održan je i Kup Hrvatske u motocrossu i quadrocrossu za Trofej Grada Samobora.

Na sve ponuđeno teško se stizalo pa nitko ne može reći da je vikend u Samoboru za Dan grada bio dosadan.

M.K.

 
19.10.2015.

ORaH predstavio kandidate u 7. izbornoj jedinici

Muški i ženske, naizmjenično

ORaH predstavio kandidate u 7. izbornoj jedinici

Stranka Održivi razvoj Hrvatske – ORaH predstavila je u subotu, 17. listopada u Samoboru izborni program te kandidatkinje i kandidate za Hrvatski sabor u 7. izbornoj jedinici. Potpredsjednica Božana Zadro i drugi kandidati i kandidatkinje, družili su se s građanima.

ORaH, kao jedina programska stranka u Hrvatskoj, svoja konkretna rješenja, odnosno program, postavlja na prvo mjesto. Kao najvažniji zadatak za Hrvatsku program OraH-a je uspostavljanje čvrstih temelja za funkcioniranje sustava države. Ključno je provođenje reformi bez kojih nije moguć napredak i razvoj Hrvatske, a to su: reforma javne uprave i pravosuđa u transparentne i učinkovite servise svih građana/ki koji osiguravaju jednaka pravila igre za sve, jer je Hrvatska gladna poštenja i pravde, zatim uspostavljanje bogatijih regija u kojima odlučuju građani regionalizacijom i financijskom decentralizacijom - teritorijalnim preustrojem Hrvatske, ukidanjem županija i formiranjem regija (naš je prijedlog 4 regije + Grad Zagreb) te drastičnim smanjenjem broja jedinica lokalne samouprave prema financijskom kapacitetu, ukidanje poreza na dohodak i porezno opterećenje kapitala i imovine - porezna reforma usmjerena prema poreznom rasterećenju rada (postepeno ukidanje poreza na dohodak) te poreznom opterećenju kapitala i imovine kako bi omogućili zapošljavanje i provedba dugoročne strategije održivog razvoja Hrvatske koja se oslanja na projekte održive energetike, održive poljoprivrede, vodni sektor, IT te gospodarenje otpadom.

U ORaH-u naglašavaju da su liste kandidatkinja i kandidata kreirane prema načelu paritetne demokracije, odnosno jednakog broja žena i muškaraca (50/50) te tzv. "zip" naizmjeničnom modelu – žena, muškarac, žena, muškarac...

T.I.

 

Dan grada Samobora proslavljen i vatrometno

ORaH predstavio kandidate u 7. izbornoj jedinici

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002