29.04.2015.

Komunalac počinje s odvozom krupnog otpada na području Samobora

Obavite veliko čišćenje besplatno

Odvoz krupnog (glomaznog) komunalnog otpada s područja Grada Samobora obavljat će se u razdoblju od 4. svibnja do 1. rujna 2015. godine, prema Planu prikupljanja krupnog (glomaznog) komunalnog otpada za 2015. godinu.

U Planu su točno navedena mjesta i termini postavljanja kontejnera u pojedinim mjestima i kvartovima pa iz Komunalca poručuju građanima da iskoriste pogodnost i riješe se glomaznog otpada besplatno, u sklopu predviđenog Plana.

S.S.

 
29.04.2015.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje 28. travnja

SVENKOM preuzima upravljanje Svetonedeljskim grobljem

Sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje 28. travnja

Za sada se prihodi Grada Svete Nedelje nisu smanjili, kao što je bilo očekivano zbog porezne mini reforme Vlade i uskraćivanja dijela prihoda od poreza na dohodak lokalnoj samoupravi, rekao je gradonačelnik Drago Prahin. Naime, u prva tri mjeseca prihodi Grada su na razini prošlogodišnjih pa se rebalans proračuna ne planira prije srpnja. Tamo gdje su završeni natječaji, radovi su u tijeku i teku prema planu, a dio ih je i završen, jer su započeli krajem prošle godine. Do kraja svibnja trebali bi biti završeni i radovi na jezeru Kipišće, a gradonačelnik Prahin je uvjeren da će koštati upola manje od planiranih 2,1 milijuna kuna.

Jednoglasno su svetonedeljski vijećnici usvojili Odluku o upravljanju grobljem na području Grada Svete Nedelje, kojom se određuje da će grobljem na području Grada Svete Nedelje od 1. svibnja ove godine upravljati trgovačko društvo SVENKOM d.o.o., u vlasništvu Grada. Poslove komunalne djelatnosti održavanja groblja SVENKOM je preuzeo od samoborskog Komunalca već od početka ove godine, rekao je direktor tvrtke Dalibor Jakopec. SVENKOM je u međuvremenu nabavio potrebnu opremu, zaposlio 5 grobara i 7 radnika na održavanju gradskog zelenila, obnovljena je mrtvačnica i asfaltiran prilaz, educirani su i adekvatno opremljeni radnici, a nabavljen je i program za upravljanje grobljem. U četvrtak će biti obavljena primopredaja sa samoborskim Komunalcem, kojemu su na pomoći u pripremama za preuzimanje groblja zahvalili i direktor SVENKOM-a i gradonačelnik. Direktor Jakopec najavio je i da će Svetonedeljsko groblje ubuduće imati radno vrijeme, dežurstvo na groblju te da će izvan radnog vremena biti zaključavano. Poslovi upravljanja grobljem i njegova održavanja financirat će se iz grobne naknade, a uplatnice za ovu godinu poslane su vlasnicima grobova prije dva tjedna.

Grad je SVENKOM-u prepustio i održavanje zelenih površina, rekao je gradonačelnik Prahin, pa je taj dio sredstava iz proračuna prebačen trgovačkom društvu, a zamjenik gradonačelnika Damir Halužan podsjetio je da je Sveta Nedelja i osnovala svoje komunalno poduzeće sa željom da se kvaliteta usluga poboljša te, kao i drugi vijećnici, izrazio nadu da će ubuduće tako i biti.

Svetonedeljski gradski vijećnici usvojili su jednoglasno i Odluku o 1. izmjeni i dopuni Odluke o obračunu i naplati naknade za razvoj na vodoopskrbnom području Grada Svete Nedelje, koja ne mijenja iznos od 0,80 kuna koji se već plaća po potrošenom metru kubnom vode za razvoj vodoopskrbe, već taj iznos sada dijeli. Od lipnja ove godine 0,50 kuna će ići za razvoj sustava javne odvodnje otpadnih voda, a 0,30 kuna za razvoj sustava javne vodoopskrbe na području Grada Svete Nedelje. Time potrošeni kubik vode u Svetoj Nedelji neće poskupjeti, iako je bilo pritisaka da se uvede i dodatnih 3,70 kuna po kubiku za pročistač vode, rekla je pročelnica Biserka Delač.

Svetonedeljsko Gradsko vijeće dalo je i suglasnost na Prijedlog odluke o zaštiti izvorišta Strmec, Šibice i Bregana, a donošenje odluke je u nadležnosti Županijske skupštine Zagrebačke županije.

Nakon duže diskusije, većinom glasova podržan je prijedlog Odbora za javna priznanja o dodjeli javnih priznanja Grada Svete Nedelje u 2015. godini. Priznanja će biti uručena dobitnicima na Dan grada. Medalja počasnog građanina Grada Svete Nedelje bit će dodijeljena Radwanu Joukhadaru, Povelja Grada Svete Nedelje Marici Rudolf za životno djelo, a bit će podijeljeno i 11 povelja o Nagradi i 12 povelja o Zahvalnici Grada Svete Nedelje pojedincima, tvrtkama i udrugama. Kao i prošle godine, većina primjedbi odnosila se na nepostojanje jasnih kriterija za dodjelu nagrada, na potrebu da nagrade budu rangirane prema značaju i na preslab odaziv potencijalnih predlagača (posebno udruga) na predlaganje kandidata za nagrade.

Jednoglasno je podržan i zaključak da se Helena Markez iz Svete Nedelje i Tatjana Bošnjak iz Novaka predlože Županijskoj skupštini Zagrebačke županije za suce porotnike u Županijskom sudu u Velikoj Gorici.

D.K.

FOTO: direktor SVENKOM-a, Dalibor Jakopec (za govornicom)

 

Komunalac počinje s odvozom krupnog otpada na području Samobora

Sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje 28. travnja

Arhiva 2015

2019

2018

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002