14.05.2018.

U Ulici Matijaša Korvina grade se polupodzemni kontejneri

Bit će jednostavnije razvrstavati otpad

U Ulici Matijaša Korvina grade se polupodzemni kontejneri

U tijeku su radovi na gradnji polupodzemnih kontejnera u Ulici Matijaša Korvina, koji će biti smješteni na dvije lokacije u ulici, a na svakoj će biti po četiri polupodzemna kontejnera (jedan za miješani komunalni otpad, jedan za biootpad, jedan za papir te jedan za plastiku).

Nakon toga slijedi gradnja polupodzemnih kontejnera u Ulici 9. svibnja.

Izvođač radova je trgovačko društvo Komunalac d.o.o.

P.A.

 
14.05.2018.

Nesvakidašnji događaj na uglu Stražničke i Obrtničke ulice

Satelitskoj navigaciji nije uvijek za vjerovati

U poenedjeljak, 14. svibnja, zabilježena je u centru Samboora pomalo neuobičajena prometna situacija. Veliki šleper pokušao je iz Stražničke ulice skrenuti u Obrtničku ulicu, ali nije uspio. Zapeo je uz krov kuće srušivši dio žbuke i crijep. Gužva koja se tada stvorila na tom raskršću bila je neopisiva. Šleper slovenskih registracijskih tablica došao je iz pravca Bregane preko Otruševca i Vrhovčaka ulicom Maje Strozzi, vođen navigacijom, želeći doći u sam centar Samobora. Gužva i opasnosti za djecu koju su roditelji dovozili u školu i onu djecu koja su se pješice kretala prema školi bila je velika. Na sreću, priskočili su susjedi i naši vatrogasci te pokušali pomoći vozaču. Dok se je on pokušavao "u rikverc" vratiti Stražničkom ulicom, uz njega su prolazili vidno nervozni vozači, psujući mu sve po spisku...

Vozač je bio izbezumljen, vidno uzrujan, na rubu suza, govoreći da u Velikoj Jazbini nema oznake zabrane šleperima, ni u Otruševcu za skretanje za Vrhovčak. Ovakva grdosija od kamiona i vozač pratili su samo satelitsku navigaciju...

Rizični događaji na ovom skretanju prisutni su svakoga dana u vrijeme početka ili završetka škole. Dokad?

Hvala Bogu i prisebnim ljudima nitko danas nije stradao.

R. Librić

 
14.05.2018.

Priopćenje MUP-a i Policijske postaje Samobor

Pojačane mjere sigurnosti u turističkoj sezoni

Priopćenje MUP-a i Policijske postaje Samobor

Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska postaja Samobor obavještava sve građane, turiste i posjetitelje našega grada kako će djelatnici MUP-a u vremenu od 1. lipnja do 30. rujna, za vrijeme trajanja turističke sezone, provoditi pojačane mjere nadzora u cilju održavanja zadovoljavajućeg stanja sigurnosti i održavanja neometane protočnosti cestovnog prometa koji vodi prema turističkim odredištima radi očekivanog povećanja broja turista, a time i prometa općenito.

O eventualnim promjenama u regulaciji prometa ili drugih događaja koji mogu utjecati na sigurnost građana ili imovine (požari i slično), svi će biti pravovremeno obaviješteni putem medija ili od strane djelatnika MUP-a.

Načelnik PU Samobor

Željko Stopić

 
14.05.2018.

Pripadnici JVP Samobor intervenirali nakon olujnog nevremena

Gasili požare i ispumpavali vodu

U večernjim satima subote, 12. svibnja, uslijed grmljavinskog nevremena i olujne kiše na području Grada Samobora samoborski vatrogasci su imali nekoliko intervencija. Oko 18:35 sati uslijed udara groma došlo je do požara elektroinstalacije u prizemnici u Šipačkom Bregu. Požar je izbio na razvodnoj ploči koja se nalazila u hodniku. Pravovremenom intervencijom vatrogasaca JVP-a Grada Samobora s dva vatrogasna vozila požar je ugašen.

U isto vrijeme, oko 19 sati, zaprimljeno je nekoliko dojava uznemirenih građana o poplavljenim podrumima i dvorištima u Ulici Ivana Mažuranića, Antuna Nemčića, Antuna Gustava Matoša i Dežmanovoj ulici u Samoboru. Zbog velike količine vode bila je poplavljena Ulica Ivana Mažuranića u dužini od 200 metara. Vatrogasci su ispumpavali vodu iz prometnice, dvorišta i iz podruma kuća. Šteta je velika, jer su na svim stambenim objektima oštećeni podrumi i stanovi u prizemlju s pripadajućim inventarom.

Uz Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Samobora na intervencijama su sudjelovali i vatrogasci DVD-a Samobor s dva vatrogasna vozila i pet vatrogasaca.

Intervencije su završile kasno navečer, oko 23 sata.

M.Ž.

 
14.05.2018.

Mala Gorica dobila novo dječje igralište

Velika stvar za male Svetonedeljčane

Ljuljačka, penjalica, njihalica, kućica, klackalica... i još poneka sprava, postavljene su na novom dječjem igralištu koje je svečano otvoreno u subotu, 12. svibnja, u Maloj Gorici. Uz nova igrala, postavljena na sigurnoj antitraumatskoj gumenoj podlozi, uređen je i okoliš, tu su i klupe, koševi za smeće, stalci za bicikle, a cijelo igralište osvijetljeno je modernom LED rasvjetom.

Svečanom otvorenju nazočili su zamjenici gradonačelnika Marija Hršak i Davor Nađi, potpredsjednik Gradskog vijeća Gabrijel Deak te predsjednik Mjesnog odbora Mala Gorica – Srebrnjak Miljenko Ložnjak.

Davor Nađi istaknuo je zadovoljstvo što Grad Sveta Nedelja bilježi porast stanovnika, pa tako i dječje populacije, kojima će Grad i nadalje stvarati uvjete za što bolji i ugodniji život u Svetoj Nedelji te najavio gradnju ostalih dječjih igrališta na mjestima gdje se za to ukaže potreba.

U glazbenom programu sudjelovao je i lokalni KUD Mala Gorica, a na 3. malonogometnom susretu ulica snage su odmjerile ekipe Male Gorice i Srebrnjaka.

M.K.

 

U Ulici Matijaša Korvina grade se polupodzemni kontejneri

Nesvakidašnji događaj na uglu Stražničke i Obrtničke ulice

Priopćenje MUP-a i Policijske postaje Samobor

Pripadnici JVP Samobor intervenirali nakon olujnog nevremena

Mala Gorica dobila novo dječje igralište

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002