14.04.2018.

Humanitarna akcija Foruma žena SDP-a Samobor za Zakladu Ana Rukavina

I mali tulipan može spasiti život

Humanitarna akcija Foruma žena SDP-a Samobor za Zakladu Ana Rukavina

I ove godine članice Foruma žena SDP-a Samobor, na čelu s predsjednicom samoborskog SDP-a Sanjom Horvat Iveković, uključile su se u humanitarnu akciju Omiljeni cvijet Ane Rukavine, prodajući u subotu, 14. travnja, tulipane na samoborskom glavnom trgu, od čega će sav prihod biti uplaćen Zakladi Ana Rukavina.

Novinarka Ana Rukavina preminula je 2006. godine od leukemije u 29. godini života. Svojim je pozivom, u želji da preživi tešku bolest, tada pokrenula čitavu javnost da se uključi u borbu ne samo za njen život, već i za sve ostale oboljele. Nakon njene smrti osnovana je Zaklada Ana Rukavina, koja prikuplja sredstva za razvoj Hrvatskog registra donora koštane srži, uz slogan "Želim život".

Kroz brojne humanitarne akcije ove zaklade Ana i dalje živi, okupljajući humanitarce diljem Hrvatske, a i šire, šireći svijest o potrebi darivanja krvotvornih matičnih stanica koje spašavaju živote i upisa u registar darivatelja.

Samoborci su se, kao i uvijek, iskazali, pa su tulipani brzo prodani.

M.K.

 
14.04.2018.

POU i ETUŠ organiziraju Školu medijske pismenosti

Steći vještine za optimalno korištenje medija

POU i ETUŠ organiziraju Školu medijske pismenosti

Pučko otvoreno učilište Samobor u partnerstvu s Ekonomskom, trgovačkom i ugostiteljskom školom Samobor održava projekt u sklopu širenja medijske pismenosti.

Projekt naziva Integracija sastavnica medijske pismenosti u didaktiku i metodiku nastave krenut će u travnju, a trajat će do prosinca ove godine.

Ciljana su skupina nastavnici i stručni suradnici ETUŠ-a, dok su krajnji korisnici učenici iste škole. No, i za ostale zainteresirane građane tiskat će se letak s osnovnim pojmovima, ali i održati javno predavanje naziva "Bilo je na televiziji, pisalo je u novinama".

Projekt je sufinanciran od strane Agencije za elektroničke medije u iznosu od 15.000 kuna, a stručna suradnica u projektu je Maja Jerčić, mag paed.

Pojam medijske pismenosti odnosi se na vještine, znanja i spoznaje koje gledateljima i slušateljima omogućavaju učinkovitu i sigurnu uporabu medija. Medijski pismeni ljudi imat će informirane odabire, razumjeti prirodu sadržaja i usluga i koristiti prednosti cjelokupnog raspona mogućnosti koje nude nove komunikacijske tehnologije. U današnjem društvu to je znanje od izuzetne važnosti, posebice djeci i mladima.

Svi su pozvani na sudjelovanje, ne bismo li što prije stvorili društveno odgovorno i medijski pismeno društvo.

P.A.

 

Humanitarna akcija Foruma žena SDP-a Samobor za Zakladu Ana Rukavina

POU i ETUŠ organiziraju Školu medijske pismenosti

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002