07.06.2018.

U Bunkeru održana interaktivna radionica Google Digitalna garaža

Pomoći će i privatno i poslovno

U suradnji s Googlom, Visokim učilištem Algebra i Hrvatskom gospodarskom komorom, POU Samobor organiziralo je u Bunkeru u četvrtak, 7. lipnja, besplatnu interaktivnu radionicu Google Digitalna garaža.

Algebrin predavač Krešimir Koružnjak održao je uvodno predavanje o digitalnom marketingu, njegovim prednostima i načinima njegovog korištenja, a kojima se kroz odabir prave strategije korisnicima omogućuje kvalitetno upravljanje online prisutnošću na Googlu.

Premda je internet u Hrvatskoj široko dostupan, podaci govore da gotovo polovica stanovništva ne posjeduje osnovne digitalne vještine pa tako ni ne koriste sve njegove prednosti.

Projekt Digitalna garaža sastoji se od više modula digitalnog marketinga pomoću kojih pojedinci, tvrtke, udruge ili institucije mogu besplatno učiti, polagati ispite iz područja marketinga, a na kraju i steći certifikat o postignutim digitalnim vještinama, koji će im ubuduće pomoći u privatnom i poslovnom životu.

M.K.

 
07.06.2018.

Ugostiteljima predstavljeno 150 vina iz Zagrebačke županije

U vrhu po broju vinara i vinskih etiketa

U nazočnosti mnogobrojnih vinara, enologa, ugostitelja i ljubitelja vina potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić svečano je otvorio 1. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije. Radi se o jedinstvenoj enološkoj manifestaciji na kojoj se moglo kušati više od 150 vrsti svjetskih, udomaćenih i autohtonih sorti vina te nekoliko najcjenjenijih vrsta sireva županijskih proizvođača.

- Zagrebačka županija je prva po mnogim stvarima, ali je zasigurno broj 1 u RH kada govorimo o brizi za svoje poljoprivrednike i o novcima koje za njih izdvaja - rekao je Tolušić, dodavši da Hrvatska nije vinska velesila u pogledu količine proizvedenog vina, ali jest što se tiče kvalitete. Podsjetio je i da Ministarstvo poljoprivrede ove godine izdvaja 70 milijuna kuna za sektor vinogradarstva.

- Sa svojih 5 milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine, Zagrebačka županija je u samom vrhu Republike Hrvatske prema broju vinara, vinskih etiketa, vinskih cesta i općenito vinogradarsko-vinskih projekata. Prednjačimo i prema broju registriranih OPG-ova, njih 15 tisuća, a tu kvantitetu prati i kvaliteta – naročito u sektoru vinogradarstva i vinarstva u kojem imamo bogatu tradiciju - rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

U sklopu revije 33 vinara iz 9 vinogorja Zagrebačke županije predstavili su svoja vina sa zaštićenom oznakom izvornosti. Osim kušanja vrhunskih vina, za posjetitelje revije su organizirane i dvije stručno vođene radionice: "Sir i vino", na kojoj su posjetitelji mogli naučiti sve o pravilnom sljubljivanju tih dviju namirnica i "Pjenušci Zagrebačke županije", na kojoj su imali priliku upoznati 10-ak proizvođača s područja Zagrebačke županije.

Prilikom svečanosti otvorenja revije Kožić je istaknuo da će do kraja tjedna biti raspisani natječaji u poljoprivredi vrijedni 15 milijuna kuna, od kojih su neki već i u tijeku. - Ovogodišnja, 1. revija najboljih vina Zagrebačke županije, pružila je priliku domaćim vinarima za predstavljanje svojih proizvoda te ostvarivanje suradnje s drugim dionicima na tržištu, a ovakav tip promocije proizvoda planiramo nastaviti i s drugim našim poljoprivrednim proizvođačima - naglasio je Kožić.

Posebne gošće ove Revije bile su slovenske vinske kraljice sa svojim vinima, zajedno s drugim slovenskim vinarima. Njima su dobrodošlicu poželjele bivše vinske kraljice iz Zagrebačke županije, na čelu s aktualnom Vinskom kraljicom Lucijom Fabek, a upravo je danas Zagrebačka županija raspisala natječaj za Vinsku kraljicu Zagrebačke županije za 2019. godinu. Natječaj je otvoren do 6. rujna ove godine i na njega se mogu prijaviti sve mlade poznavateljice vina s područja županije.

Također, prilikom otvorenja revije podijeljena su šampionska odličja s 15. ocjenjivanja vina Zagrebačke županije, među kojima je titulu apsolutnog šampiona odnijela mješavina bijelih sorata – ledena berba 2014., OPG-a Đurinski.

I.P.

 

U Bunkeru održana interaktivna radionica Google Digitalna garaža

Ugostiteljima predstavljeno 150 vina iz Zagrebačke županije

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002