29.05.2018.

Županija sufinancira izgradnju i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture

10,3 milijuna kuna za ceste, kanalizaciju, otpadne vode...

Županija sufinancira izgradnju i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 10,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje/sufinanciranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2018. godini. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga 2018. godine.

Opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda te razvoj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prijavljeni program/projekt mora biti usklađen s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije te razvojnim programima i planovima jedinica lokalne samouprave iz područja komunalne infrastrukture, a ciljevi njegove provedbe jasno definirani i mjerljivi.

Prihvatljive aktivnosti su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje i adaptacija i/ili sanacija komunalnih objekata. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekata s najviše do 1.000.000 kuna.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane gradove i općine da svoje prijave dostave preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu (Prijava za sufinanciranje programa/projekata izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture), Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu. Također, moguće je prijaviti program/projekt elektronskom poštom na adresu i.horvatinovic@zagrebacka-zupanija.hr.

Tekst javnog poziva, upute za prijavitelje i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti na brojeve telefona 01/6311-681 i 01/6311-685.

M.B.

 
29.05.2018.

Završena proslava Dana grada Svete Nedelje 2018.

Svi su došli na svoje

Tijekom vikenda od 25. do 27. svibnja završeno je obilježavanje ovogodišnjeg Dana grada Svete Nedelje.

U petak, 25. svibnja, u Centru za posjetitelje održano je predavanje i radionica u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Samobora i Svete Nedelje. Nazočnima se obratila zamjenica gradonačelnika Grada Svete Nedelje Marija Hršak, pruživši im u ime Grada punu podršku u radu te je pohvalila organizaciju ovakvih radionica kao priliku za osluškivanje potreba osoba s invaliditetom. Okupljenima se obratila i Petra Matijaščić Žugaj, izvršna direktorica udruge i voditeljica projekta "Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom" te podsjetila kako su od nedavno otvorene prijave za spomenuti projekt, kojim je pružena mogućnost usluge osobne asistencije za skoro 300-tinjak novih korisnika.

U 18 sati u gradskoj vijećnici otvorena je izložba Dječjeg vrtića Slavuj, odgojno obrazovne skupine Hobotnice, pod nazivom Mali slikari – velika djela. Izložbu su pripremile Ivana Špehar i Mirela Bašić, a otvorio ju je zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi, koji je istaknuo kako su djeca naše najveće bogatstvo te kako mu je iznimna čast i zadovoljstvo vidjeti izvrsna djela predškolaraca. Prigodnim govorom obratila se i ravnateljica DV Slavuj Gordana Supanc. Proslava je u petak završila koncertnim nastupima Havana Banda, Diktatora i Giuliana, a za sve posjetitelje bilo je osigurano besplatno pivo i hot-dog.

U subotu, 26. svibnja, održan je Dječji glazbeni festival Radost u pjesmi, u organizaciji Dječjeg zbora Prva ljubav, te radionice dječjih vrtića s područja Svete Nedelje. Za sve sudionike i posjetitelje organizatori su osigurali kolače i sokove, a u organizaciji Fotokluba Klik posjetitelji su se mogu poslikati i besplatno razviti fotografije.

Nešto kasnije je na istom mjestu održan Festival šaha, u sklopu kojeg je odigrana simultanka velemajstora Marina Bosiočića, protiv kojeg su igrali gradonačelnik Dario Zurovec, zamjenik Davor Nađi, mladi šahisti, kao i drugi ljubitelji šaha. Organizator turnira bio je Šahovski klub Sveta Nedelja.

Predvečer su ispred spomen obilježja poginulim braniteljima položeni vijenci i odana je počast poginulim braniteljima iz Svete Nedelje. U nazočnosti gradskih čelnika i predstavnika braniteljskih udruga polaganju su prisustvovale i Povijesne postrojbe Hrvatske vojske, koje su nakon mimohoda predale prijavak gradonačelniku. Manifestaciju su potom pucnjevima otvorili članovi Kuburaškog društva Gromovnik, a gradonačelnik Zurovec održao je svečani prijem zapovjednika Povijesnih postrojbi Hrvatske vojske te im uručio prigodne poklone i zahvalnice. Organizator smotre Povijesnih postrojbi Hrvatske vojske bila je Svetonedeljska garda Petra II. Erdödya.

Turistička zajednica grada Svete Nedelje i ove je godine u svibnju provela natječaj za izbor najljepše okućnice Grada Svete Nedelje u 2018. godini pa je na glavnom gradskom trgu održana i dodjela priznanja "Zeleni cvijet". Tročlana ocjenjivačka komisija (Marija Hršak - Grad, Ivana Petravić - Svenkom i Monika Golubić - TZ Sveta Nedelja) obišla je teren te ocijenila kandidate, a zahvalnice za sudjelovanje u akciji i poklon bon u vrijednosti 200 kuna osvojili su Marija Guliš, Maja Zečević i Dragica Petravić. Priznanje, knjiga i bon u vrijednosti od 500 kuna za 3. mjesto za najljepšu okućnicu Grada u 2018. godini dodijeljeno je Snježani Čitarović iz Bestovja, iste nagrade i bon od 1.000 kuna za 2. mjesto primio je Ivica Bratić iz Jagnjić Dola, a 1.500 kuna za 1. mjesto pripalo je Marici Mostovac iz Brezja.

Subotnji program završen je koncertnim nastupima Indire Forza i grupe Full Gas, a proslava Dana grada Svete Nedelje 2018. završena je u nedjelju, 27. svibnja, kada su u povodu svetkovine Presvetog Trojstva u župnoj crkvi Presvetog Trojstva proslavljeni Titular i Dan župe.

A.B.B.

 

Županija sufinancira izgradnju i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture

Završena proslava Dana grada Svete Nedelje 2018.

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002