30.01.2018.

Privremena regulacija prometa za Fašnik

U centru grada otežan promet

Privremena regulacija prometa za Fašnik

Sukladno rješenju Policijske postaje Samobor, u vrijeme održavanja 192. Samoborskog fašnika na snazi će biti privremena regulacija prometa. Tijekom održavanja fašničkog programa, promet će u užem centru grada biti zatvoren za sva vozila.

Molimo građane i posjetitelje Fašnika da postupaju prema postavljenim prometnim znakovima i ostaloj prometnoj signalizaciji s ciljem osiguravanja sigurnosti građana i neometanog izvođenja fašničkog programa.

A.B.

 
30.01.2018.

Samoborski Komunalac ide na ruku fašničkim spelancijama

Besplatno parkiranje za vrijeme Fašnika

Samoborski Komunalac ide na ruku fašničkim spelancijama

U vrijeme održavanja 192. Samoborskog fašnika posjetiteljima će biti omogućeno besplatno parkiranje vikendom, a petkom i posljednji dan Fašnika, u utorak, parkiranje će biti besplatno od 16,00 sati. Zbog lunaparka, parkiranje neće biti moguće na parkiralištu u Kompareovoj ulici, a na ostalim javnim gradskim parkiralištima s naplatom naplata parkiranja bit će organizirana kako slijedi:

PETAK, 2.2.2018. - naplata parkiranja do 16,00 sati

SUBOTA, 3.2.2018. - nema naplate parkiranja (osim na sajmištu)

NEDJELJA, 4.2.2018. - nema naplate parkiranja

PETAK, 9.2.2018. - naplata parkiranja do 16,00 sati

SUBOTA, 10.2.2018. - nema naplate parkiranja (osim na sajmištu)

NEDJELJA, 11.2.2018. - nema naplate parkiranja

UTORAK, 13.2.2018. - naplata parkiranja do 16,00 sati

A.B.

 
30.01.2018.

Zagrebački ZOO pridružuje se fašniku

Veselite se s Maksimirskim coprnicama!

Princ Fašnik uskoro će preuzeti ključeve Samobora, a oko je bacio i na Zoološki vrt grada Zagreba.

Kao odgovor na njegove aspiracije, dogovorena je suradnja 192. Samoborskog fašnika i Zoološkog vrta.

- Životinje od pamtivijeka nadahnjuju ljude i potiču ih na maskiranje. Oduševljavaju ih svojom snagom, brzinom, izgledom... Nadamo se da ćemo i na ovogodišnjem Samoborskom fašniku, najstarijoj i najvećoj pokladnoj svečanosti u ovom dijelu Europe, vidjeti što više kostima nadahnutih veličanstvenim svijetom životinja - rekao je tom prigodom Samoborac Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta.

Fašnik se u središtu Samobora otvara u petak, 2. veljače, a u subotu i nedjelju od 10 do 14 sati na Trgu Srakinih mališana bit će postavljen štand Zoološkog vrta. Njegov je službeni naziv "Veseli kutak Maksimirske coprnice". Naime, Maksimirska coprnica jedna je od najslavnijih likova programa Abrakadabra Zoo. Dobra vještica zna sve tajne životinjskog svijeta, a ima i nekoliko posebnih vještina – izvrsno mućka čarobne napitke i odličan je kolekcionar raznovrsnih preparata – od pramenova divljeg magarca do lavljih kandži.

U nedjelju će od 11 do 12 sati Samoborom prodefilirati dječje fašničke skupine predvođene maskotama Zoološkog vrta – lavom i lemurom. Isti će dvojac imati još jedan odgovoran zadatak – sudjelovati u izboru najboljih obiteljskih maski. Tri najbolje maskirane obitelji dobit će obiteljske godišnje ulaznice za Zoološki vrt.

Edukativni štand Zoološkog vrta bit će postavljen i tjedan dana kasnije – u subotu i nedjelju, 10. i 11. veljače. U subotu će se ponovno nagrađivati najbolje maskirane obitelji, ali i sudionici Srakotrka. Utrka počinje u 11 sati.

U ponedjeljak, 12. veljače, putem Facebooka će se birati najbolja životinjska maska 192. Samoborskog fašnika, a pobjednik koji će dobiti obiteljsku godišnju ulaznicu Zoološkog vrta bit će proglašen na večernjoj svečanosti u Samoboru dan kasnije.

T.I.

 
30.01.2018.

Počela dogradnja Dječjeg vrtića Izvor u Bregani

Novi vrtić za sve brojninu djecu

U našem gradu je u ponedjeljak, 30. siječnja, otvoreno još jedno veliko gradilište. Radi se o najavljenoj dogradnji i rekonstrukciji Dječjeg vrtića Izvor u Ulici Grigora Viteza u Bregani, koji je postao premali da primi sve mališane iz mjesta i okolice pa je tako dio grupa izmješten u zgradu bivšeg Restorana, čije prostorije ni uz sav trud vodstva vrtića i teta ne mogu u potpunosti zadovoljiti sve propisane pedagoške standarde.

Tim povodom gradski čelnici, izvođači radova i nadzora, predstavnici Mjesnog odbora Bregana, ravnateljica vrtića i tete s djecom svečano su, uz prve lopatice kojima su mališani "udarili temelje" na mjestu gdje će se graditi, obilježili početak radova.

Nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković, koja je naglasila kako se ovaj veliki projekt, čija je vrijednost oko 4,5 milijuna kuna, u potpunosti financira sredstvima iz gradskog proračuna. Kako je i sama odrasla u obližnjim Grdanjcima i pohađala školu u Bregani, posebno je zadovoljna što će njezini bivši sumještani i njihova djeca ovime dobiti potrebne uvjete da ostanu u svojem mjestu i dalje ga razvijaju.

O samom objektu, za koji je završetak gradnje predviđen već najesen, detaljnije je govorio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte Europske unije Marinko Džepina. Dogradnjom će vrtić dobiti 4 velike prostorije, polivalentnu dvoranu s tribinama, svim popratnim spremištima i sanitarnim prostorijama te uređen vanjski prostor, ukupno oko 770 m2 unutarnjeg i 320 m2 vanjskog prostora s terasama. Pročelnik Džepina istaknuo je kako radove i nadzor izvode domaće tvrtke – V.M. Gradnja iz Bregane i samoborski Šport projekt, što je zamah i domaćim građevinarima, ali i dodatna sigurnost da će radovi biti obavljeni kvalitetno i u predviđenom roku.

O važnosti i značaju dogradnje vrtića za Breganu i okolicu govorila je predsjednica MO Bregana i zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Grada Samobora Maja Gračanin, koja je napomenula da je MO Bregana najveći mjesni odbor, a u mjesto i okolicu doseljavaju se brojne nove obitelji kojima trebaju dobri uvjeti i općenito bolji životni standard. Stoga je zahvalila gradskim čelnicima na razumijevanju potreba stanovnika Bregane i okolice te se nada da je ovo tek početak revitalizacije mjesta.

Ravnateljica DV Izvor Martina Trošelj također je izrazila veliko zadovoljstvo početkom radova dogradnje vrtića, jer će im nova zgrada omogućiti da sva djeca dobiju odgovarajući prostor i odgoj u mjestu u kojem žive.

Početku radova nazočila je i Mara Maroš, umirovljenica iz Bregane, koja je svojim zalaganjem i upornošću puno doprinijela da se ovaj projekt ostvari.

No, najveseliji su bili mališani koji su pomagali u kopanju, jer, kako su nam rekli, znaju što će dobiti, ali se još malo moraju strpjeti dok sve bude gotovo.

M.K.

 

Privremena regulacija prometa za Fašnik

Samoborski Komunalac ide na ruku fašničkim spelancijama

Zagrebački ZOO pridružuje se fašniku

Počela dogradnja Dječjeg vrtića Izvor u Bregani

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002