29.09.2018.

Nastavlja se projekt učenja stranih jezika u OŠ MIlana Langa

Osim engleskog, ovaj put i španjolski i slovenski

U OŠ Milana Langa u Bregani počela je još jedna u nizu školskih godina u kojoj se provodi projekt kojem je cilj potaknuti učenike na učenje stranih jezika. Učiteljica engleskog Danijela Horvat Šutić, engleskog i španjolskog Andreja Vlahović Gabriša te učitelj glazbenog Marin Rimac, skupa s učiteljicama četvrtih razreda, i ove su godine osmislili raznolike aktivnosti. Svake godine se trude biti ponešto drugačiji pa su tako ove godine, osim engleskog jezika, predstavljali španjolski i slovenski. Učenici su tijekom dana sudjelovali u osmišljenim aktivnostima, a svaki je razred pridonio svojim originalnim djelom i zajedničkim pjevanjem naučenih pjesmica.

Jedan razred je crtao karte Europe, koje su naposljetku okitile hol škole, drugi su pripremili prezentaciju u kojoj ponosno predstavljaju našu zemlju, treći su nas naučili mnogo toga o susjednoj nam Sloveniji i odigrali slovensku dječju igru.

Priredba je završena u veselom tonu, uz pjesmu Kad si sretan na četiri jezika, te obradom pjesme Despacito, koju su učenici pjevali na španjolskom, engleskom i hrvatskom jeziku. Sve je to bilo izvedeno uz pratnju gitare stalnog gitarista Marina.

Na samom kraju dana uslijedila je okrepa u vidu tradicionalnog slovenskog jela - 4 vrste žganaca koje su učenici imali priliku kušati, a bili su posluženi vještim rukama našeg školskog pomoćnog osoblja i učiteljice 4.c razreda.

D.H.Š.

 
29.09.2018.

Učenici OŠ Milana Langa na Euroskillsu 2018. u Budimpešti

Usvajanjem vještina do cijenjenog zanimanja

Učenici OŠ Milana Langa na Euroskillsu 2018. u Budimpešti

Na poziv Agencije za strukovno obrazovanje, s ciljem promocije obrtništva i strukovnih zanimanja, učenici OŠ Milana Langa (Bregana) dobili su priliku biti promatrači i navijači na Europskom natjecanju u obrtničkim i strukovnim vještinama Euroskills 2018. održanom u Budimpešti.

Osam učenika osmih razreda, koji će neko od obrtničkih i strukovnih zanimanja odabrati kao svoje buduće zanimanje, prisustvovalo je 25. rujna svečanom otvaranju natjecanja u Sportskoj areni László Pap. Na otvorenju se predstavila 31 zemlja, među njima i Hrvatska s trinaest natjecatelja.

Sljedećeg dana posjetili su HungExpo centar gdje su se održavala natjecanja i gdje su učenici dobili priliku vidjeti koje mogućnosti pruža strukovno zanimanje i osobno se uvjeriti u atraktivnost strukovnog zanimanja. Posjet je završio kratkim panoramskim razgledom Budimpešte.

T.I.

 

Nastavlja se projekt učenja stranih jezika u OŠ MIlana Langa

Učenici OŠ Milana Langa na Euroskillsu 2018. u Budimpešti

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002