25.05.2018.

Prijem za državne prvakinje - mažoretkinje kluba Unitiy S

Najbolje sa štapom, ali i inače izvrsne

Na državnom prvenstvu mažoretkinja, koje se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske održalo u svibnju u Rovinju, mažoretkinje kluba Unity S, kao predstavnice Samobora, ostvarile su najbolje rezultate do sada.

Seniorke su prvakinje Hrvatske u kategoriji formacije štap, vrlo solidna mjesta ostvarena su i u drugim kategorijama, a ove godine naše mažoretkinje bile su već četiri puta na postolju.

Njihov najnoviji uspjeh nagrađen je i prijemom u samoborskoj gradskoj vijećnici, gdje su ih u petak, 25. svibnja, dočekali zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik Juro Horvat, koji su im, uz zasluženo priznanje i veliku slavljeničku tortu, uputili čestitke i poželjeli uspješan rad u budućnosti.

U ime kluba gradskim čelnicima zahvalila je predsjednica Ivana Kišan, koja je naglasila kako ovih uspjeha ne bi bilo bez podrške Grada, koji ih prati od prvog dana, ali i to da se, obzirom na veliku konkurenciju, medalje i priznanja ne stječu nimalo lako.

M.K.

 
25.05.2018.

U Gradskoj knjižnici predstavljeno izdanje knjige Speleologija

Neizostavan priručnik za sve speleologe i "prirodnjake"

U Gradskoj knjižnici predstavljeno izdanje knjige Speleologija

U izdanju PDS Velebit, SK Velebit, Hrvatskog planinarskog saveza i HGSS-a objavljena je krajem prošle godine dugoočekivana nova knjiga Speleologija. Riječ je o opsežnom priručniku koji na stručan i popularan način predstavlja raznovrsna znanja potrebna speleolozima, ali i svima onima koji profesionalno ili rekreativno često borave u prirodi ili istražuju njezino bogato podzemlje. Urednik izdanja je Goran Rnjak, a u pripremi knjige sudjelovalo je više od 20 speleologa i stručnjaka raznih profila. Knjiga je bogato ilustrirana i ima 736 stranica, što ju čini dosad najvećom knjigom o speleologiji na ovim prostorima, ali i šire.

U Samoboru su u četvrtak, 24. svibnja, u Gradskoj knjižnici, ovo iznimno vrijedno izdanje predstavili doc.dr.sc. Dalibor Paar, prof.dr.sc. Nenad Buzjak, pročelnik samoborske stanice HGSS-a Nikola Tot i predsjednik HPD Japetić Vlado Novak.

Unatoč svemu gore navedenom i iznimnim naporima da ova knjiga ugleda svjetlo dana, još uvijek, kako to već kod nas biva, nije od strane državnih institucija prepoznata i valorizirana kao neizostavan priručnik ovog područja znanosti, koje seže i puno dalje od samog spuštanja u Zemljinu utrobu, rekao je odmah na početku Paar. No, speleolozi, HGSS-ovci, planinari i svi ostali "prirodnjaci" dobro znaju što su dobili ovim izdanjem.

M.K.

 
25.05.2018.

Sređuju se gradske prometnice

Otežan promet u dijelu Ulice 9. svibnja

U tijeku su radovi na uređenju brojnih gradskih prometnica.

U Ulici Matice iseljenika dovršavaju se radovi na izgradnji pješačke staze, u tijeku je postava rubnjaka i priprema za asfaltiranje.

Radi se i u Bijankinijevoj, gdje se radi na sanaciji prometnice, kao i u Odvojku Ulice Ivana Sudnika, gdje je u tijeku izgradnja dijela prometnice.

U tijeku je i asfaltiranje dijela Ulice 9. svibnja, a u ponedjeljak, 28. svibnja, započinju radovi na sanaciji parkirališta. Izvođač radova je trgovačko društvo Komunalac d.o.o., a predviđeno vrijeme trajanja radova je tjedan dana.

Za vrijeme trajanja radova, parkiralište će biti ograđeno pa parkiranje neće biti moguće, o čemu su stanari biti pravovremeno obaviješteni.

P.A.

 
25.05.2018.

Sve je spremno za 57. Noćnu utrku grada Samobora!

Start i cilj je na Trgu kralja Tomislava

U centru Samobora u petak, 25. svibnja održava se 57. izdanje Noćne utrke grada Samobora. Već u prvoj godini svoga povratka na gradske ulice Noćna utrka izazvala je oduševljenje trkača koji na taj način upoznaju Samobor, a ove će godine okupiti više od 600 sudionika.

Sve započinje u 18 sati utrkom školaraca, odnosno učenika viših razreda osnovnih škola i srednjoškolaca na 1500 metara.

Sudionici utrke na 5 kilometara zagrijat će se uz zumbu i Studio Baila, kako bi krenuli sa startne pozicije u 19 sati. Utrka na 10 kilometara započinje u 20 sati, a sudionike će zagrijati treneri iz FitnessOF centra, kako bi puni energije krenuli u utrku.

Start i cilj svih utrka je na Trgu kralja Tomislava.

Zbog rute utrke na snazi će biti posebna regulacija prometa, koja je dostupna na www.samobor.hr (https://www.samobor.hr/grad/regulacija-prometa-za-vrijeme-57-nocne-utrke-grada-samobora-n2568), a Grad Samobor i samoborski Komunalac osigurali su besplatno parkiranje u podzemnoj garaži na Autobusnom kolodvoru tijekom cijelog dana.

Noćna utrka organizirana je uz veliku pomoć MUP-a, a 40-ak policajaca trčat će na obje staze i tako promovirati sport i zdrav život.

Sve informacije potražite na:

• web: https://kciptsamobor.com/

• Facebook:https://www.facebook.com/NUGSamobora/, https://www.facebook.com/events/1949947068651867/

Fotogalerija 56. Noćne utrke Grada Samobora:

• https://www.facebook.com/pg/NUGSamobora/photos/?tab=album&album_id=1508734635825000

• https://www.facebook.com/pg/NUGSamobora/photos/?tab=album&album_id=1508640895834374

• https://www.facebook.com/pg/NUGSamobora/photos/?tab=album&album_id=1508667952498335

P.A.

 

Prijem za državne prvakinje - mažoretkinje kluba Unitiy S

U Gradskoj knjižnici predstavljeno izdanje knjige Speleologija

Sređuju se gradske prometnice

Sve je spremno za 57. Noćnu utrku grada Samobora!

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002