28.08.2018.

Obavijest o sufinanciranju javnog prijevoza za učenike i studente s prebivalištem na području Grada Svete Nedelje

Subvencionirani učenički i studentski "pokazi"

Obavijest o sufinanciranju javnog prijevoza za učenike i studente s prebivalištem na području Grada Svete Nedelje

Grad Sveta Nedelja i ove će godine subvencionirati prijevoz za sve učenike srednjih škola i redovne studente s područja Grada Svete Nedelje u školskoj/akademskoj godini 2018./2019. Gradonačelnik Dario Zurovec 27. kolovoza donio je Odluku o subvencioniranju prijevoza učenika svih razreda srednjih škola i redovitih studenata koji imaju prebivalište na području Grada Svete Nedelje u autobusnom, tramvajskom i željezničkom prijevozu na relaciji mjesta prebivališta – mjesta školovanja na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije te izvan nje.

SAMOBORČEK

Obavještavaju se učenici i studenti s prebivalištem na području Grada Svete Nedelje da za ostvarivanje prava na sufinanciranje javnog prijevoza kod Samoborčeka nije potrebna ovjera Grada Svete Nedelje. Sva prava na sufinanciranje javnog prijevoza za Samoborček ostvaruju se direktno u poslovnicama istih. Iznos subvencije učeničke mjesečne pokazne karte je 25% cijene, a preostalih 75% iznosa subvencionirano je od strane Vlade Republike Hrvatske. Ukoliko se ne koristi subvencija Vlade RH, Grad Sveta Nedelja subvencionirat će 50% cijene mjesečne pokazne karte, a preostalih 50% iznosa plaćat će učenici sami. Iznos subvencije za redovne studente s područja Grada Svete Nedelje je 75% cijene mjesečne karte prema cijenama koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. Preostalih 25% iznosa plaćat će studenti sami.

ZET

Grad Sveta Nedelja subvencionirat će prijevoz ZET-om redovnim učenicima svih razreda srednjih škola u šk.god. 2018./2019. koji imaju prebivalište na području Grada Svete Nedelje na relaciji mjesto prebivališta - mjesto školovanja (učenicima koji polaze srednju školu na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije). Iznos subvencije je 50% cijene mjesečne karte, a preostalih 50% iznosa plaćat će učenici sami. Za učenike koji koriste subvenciju Vlade RH Grad Sveta Nedelja sufinancirat će preostalih 25% cijene mjesečne karte. Grad Sveta Nedelja subvencionirat će prijevoz ZET-om redovnim studenatima u ak.god. 2018./2019. Iznos subvencije je 75% cijene mjesečne karte prema cijenama koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte. Preostalih 25% iznosa plaćat će studenti sami. Redovni studenti koji studiraju izvan Grada Zagreba i Zagrebačke županije obvezni su od Grada Svete Nedelje ishoditi posebnu Odluku gradonačelnika. Iznos subvencije je do maksimalno 75% cijene mjesečne karte prema cijenama koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Grad Sveta Nedelja subvencionirat će prijevoz redovitih učenika srednjih škola u šk.god. 2018./2019., a koji imaju prebivalište na području Grada Svete Nedelje u željezničkom prijevozu na relaciji mjesto prebivališta (ŽP Podsused) - mjesto školovanja na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Iznos subvencije je 50% cijene mjesečne karte, a preostalih 50% iznosa plaćat će učenici sami. Za učenike koji koriste subvenciju Vlade RH Grad Sveta Nedelja sufinancirat će preostalih 25% cijene mjesečne karte.

Subvencionirat će se i prijevoz redovitih studenata koji imaju prebivalište na području Grada Svete Nedelje u željezničkom prijevozu na relaciji mjesto prebivališta (ŽP Podsused) - mjesto školovanja na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Iznos subvencije je 75% cijene mjesečne karte. Preostalih 25% iznosa plaćat će studenti sami. Za redovne studente koji studiraju izvan područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, sufinancirat će se prijevoz do maksimalno 75% cijene karte uz izdavanje posebne potvrde od strane Grada Svete Nedelje.

Kako bi se ostvarilo pravo na subvenciju javnog prijevoza za ZET i HŽ potrebno je doći u Grad Svetu Nedelju, Trg Ante Starčevića 5, I. kat, soba broj 1, po potvrdu za subvenciju.

Za izdavanje navedene potvrde potrebno je donijeti, odnosno priložiti sljedeću dokumentaciju:

1. UČENICI – ispunjen ZET-ov obrazac ovjeren od strane škole

2. STUDENTI – ispunjen ZET-ov obrazac ovjeren od strane fakulteta i potvrdu o redovnom studiranju koju izdaje studentska referada

*Učenici koji koriste subvenciju Vlade RH - donijeti potvrdu (obrazac se podiže/ovjerava u školi) o istome

 
28.08.2018.

Samoborskom Crvenom križu odobren projekt zapošljavanja 12 gerontodomaćica

2,5 milijuna kuna za njegu starijih osoba

Samoborskom Crvenom križu odobren projekt zapošljavanja 12 gerontodomaćica

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava odoborilo je Gradskom društvu Crvenog križa Samobora nepovratna sredstva za projekt "Zaželi – program zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici". Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika je tako putem natječaja dobilo nešto više od 2,5 milijuna kuna pa će u cijelosti biti pokriven program "Nisi sam – zapošljavanje žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne", koji će se provoditi sljedeća 24 mjeseca.

U sklopu tog programa samoborski Crveni križ moći će zaposliti 12 gerontodomaćica i koordinatora programa. Oni će se brinuti o 60 korisnika usluga pomoći i njege.

S.S.

 

Obavijest o sufinanciranju javnog prijevoza za učenike i studente s prebivalištem na području Grada Svete Nedelje

Samoborskom Crvenom križu odobren projekt zapošljavanja 12 gerontodomaćica

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002