19.06.2018.

Svečani prijem za članice Udruge Balans Code

Čestitke na impresivnim rezultatima

Svečani prijem za članice Udruge Balans Code

U svetonedeljskoj gradskoj vijećnici priređen je 19. lipnja svečani prijem predstavnica i članica svetonedeljske Udruge Balans Code, a dočekali su ih i primili gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenica gradonačelnika Marija Hršak.

Predsjednica udruge Sanja Krapinec Barbaro i prisutne članice, njih 35, ukratko su predstavile svoj rad i uspjehe postignute tijekom godine na raznim plesnim natjecanjima. Gradonačelnik Zurovec čestitao je predsjednici i njenim suradnicama na trudu koji ulažu kroz redovnu djelatnost udruge, kao i kroz provođenje manifestacija koje su od velikog interesa za Grad Svetu Nedelju. Čestitao je svim članicama na postignutim rezultatima, koji su zaista impresivni, te poželio jednako mnogo uspjeha u daljnjem radu.

U sklopu svečanog prijema gradonačelnik im je uručio Zahvalnicu Grada Svete Nedelje za osvojena četiri zlata, jedno srebro i specijalnu nagradu u kategoriji Trio Juniori u plesnom nastupu na festivalu Trofej grada Križevca, koji se održao 28. travnja, te za izbor u top 12 plesnih skupina u konkurenciji od 60 plesnih sastava iz cijele Hrvatske, kao i za sjajne rezultate na otvorenom europskom prvenstvu Rome Dance Open, koje se održalo 21. travnja u Rimu (Italija).

Uz Zahvalnicu Grada Svete Nedelje udruzi pripada i novčana nagrada u iznosu od 2.500 kuna.

Predsjednica udruge Sanja Krapinec Barbaro je od srca zahvalila na nagradi, ali i neočekivanom navčanom iznosu koji predstavlja velik poklon udruzi. Također je istaknula kako im je ova neočekivana nagrada i dodatna motivacija, ali i potvrda da se trud koji ulažu zaista isplatio.

Udruga Balans Code djeluje od 2006. godine i broji 102 članice, a uz ples i edukaciju mladih, koja je osnovna djelatnost udruge, može se pohvaliti razvojem i implementacijom brojnih projekata koji promiču život djece i mladih u Svetoj Nedelji - obilježavanje Svjetskog dana plesa, izložbe plesnih fotografija, projekt Art in the Park i kino na otvorenom, Pink Shirt Day – prevencija vršnjačkog nasilja, predstave za Svetog Nikolu, Božićna produkcija i drugo.

A.B.B.

 
19.06.2018.

Zagrebačka županija podupire turističke priredbe na našem području

Milijun kuna za organizaciju turističkih manifestacija

Zagrebačka županija podupire turističke priredbe na našem području

Zagrebačka županija raspisala je milijun kuna vrijedan javni natječaj za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije u 2018. godini. Natječaj je otvoren do 12. srpnja 2018. godine.

Pravo na potporu za manifestacije značajne za turističku ponudu Zagrebačke županije mogu ostvariti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području.

Podnositelj zahtjeva može prijaviti i ostvariti potpore za najviše dvije manifestacije, a potpora može iznositi do 75 posto prihvatljivih troškova manifestacije za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Gradovi i općine mogu ostvariti od 60 do 100 posto iznosa vrijednosti projekta ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave. Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100.000 kuna po pojedinom korisniku.

Sredstva iz natječaja mogu biti namijenjena za sufinanciranje najma opreme, nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja, najma prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanih uz organizaciju, troškove smještaja, putne troškove, troškove promocije, usluge zaštitarske službe i druge troškove neposredne organizacije manifestacije.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane potencijalne korisnike da svoje prijave s potrebnom natječajnom dokumentacijom dostave do 12. srpnja 2018. godine na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72, P.P. 974, 10001 Zagreb s naznakom "Prijava za dodjelu potpora manifestacijama značajnim za turističku ponudu Zagrebačke županije" ili osobno u Pisarnicu na istoj adresi na 6. katu. Tekst natječaja i prijavni obrasci nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na broj telefona: 01/6009-425 ili e-mailom na uog@zagrebacka-zupanija.hr.

M.M.

 
19.06.2018.

Svečani prijem najuspješnijih učenika OŠ Sveta Nedelja i OŠ Vladimir Deščak te njihovih mentora

Imaju se čime pohvaliti

U ponedjeljak, 18. lipnja, održan je svečani prijem najuspješnijh učenika OŠ Sveta Nedelja i OŠ Vladimir Deščak i njihovih mentora. U gradskoj vijećnici učenike, njihove mentore i ravnatelje dočekali su i primili gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenica gradonačelnika Marija Hršak.

Gradonačelnik Zurovec od srca je čestitao svima na izvrsnim rezultatima te istaknuo kako je ulaganje u obrazovanje ono na što moramo biti ponosni i na čemu moramo ustrajati. Tom prilikom osvrnuo se i na obavijest da će osnovnoškolci ove godine dobiti besplatne udžbenike, uključujući udžbenike za izborne predmete, radne bilježnice, likovne mape, radne kutije za tehničku kulturu i atlase za 5. razrede.

Sukladno Odluci o dodjeli javnih priznanja Grada Svete Nedelje po prvi puta se dodjeljuju zahvalnice i priznanja Grada Svete Nedelje za najuspješnije učenike i njihove mentore, kao i novčane nagrade. Gradonačelnik i zamjenica uručili su 39 priznanja za najuspješnije učenike i 11 zahvalnica za njihove mentore.

Dobitnici priznanja:

OŠ V. Deščak - Matej Vojvodić, 2. mjesto na državnom natjecanju iz matetmatike, 5. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture i 9. mjesto na državnom natjecanju iz fizike, Ana Marija Ćoso, sudjelovanje na državnoj smotri Lidrano 2018., članovi školskog atletskog kluba, Lana Hrastov, Nika Kulež, Tamara Neralić, Barbara Ikić, Tena Rajko, Lea Šajnić, Mateja Španić, Valentina Ćurčić, Josipa Hriberski, Hana Lacko, Lucijan Avdić, 6. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz atletike, Ekipa za 5 (Matej Vojvodić, Laura Mihoković, Mihaela Špoljarić, Tia Malunec), 1. mjesto na državnom ekipnom natjecanju u matematici

OŠ Sv. Nedelja - Tin Oršić, 8. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture, Bojan Klasan, 10. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture, Antonio Maravić, 13. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture, Sven Cestar, 18. mjesto na državnom natjecanju iz tehničke kulture, Lea Luketić, 18. mjestu na državnom natjecanju iz kemije, članovi šahovske ekipe ŠŠD Žabac, Jakov Brković, Erik Cvetković, Robert Ruk, David Galoić, Filip Horvatić, 4. mjesto na državnom ekipnom natjecanju u šahu, članovi atletske ekipe ŠŠD žabac, Pamela Fauković, Matea Svečnjak, Hana Lovreček, Jana Kovačević, Nika Račić, Helena Bojčić, Hana Gorić, Lucija Tesar, Barbara Kranjčec, Petra Skendrović, 12. mjesto na državnom ekipnom natjecanju iz atletike.

Zahvalnice su primili profesori i mentori: Petra Markanović, Tanja Marušić, Sada Bašagić, Branka Stunja Rister, Matija Vuzem, Marija Žulj Zurovec, Marjanca Hrđun, Vesna Šoić, Dijana Volar, Ivana Rodić i Domagoj Francetić.

Nakon svečanog uručenja priznanja i zahvalnica prigodnim govorom obratila se u ime svih nagrađenih učenica Ana Marija Ćoso, istaknuvši kako su iznimno zahvalni gradonačelniku i Gradu na svekolikoj podršci te kako će i dalje biti ustrajni u učenju i ulaganju u svoje obrazovanje. Ispred ravnatelja osnovnih škola prisutnima se obratila ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić ne krijući zadovoljstvo novom Odlukom o javnim priznanjima, temeljem koje su i novčanim iznosom nagrađeni najuspješniji učenici i mentori te u tom kontekstu od srca zahvalila na prijemu i samim nagradama, koje će učenicima zasigurno dobro doći.

A.B.B.

 
19.06.2018.

Robotičari OŠ Rude - prvaci Hrvatske robotičke Croatian Makers lige

Složili najbrže i napreciznije robote

Robotičari OŠ Rude - prvaci Hrvatske robotičke Croatian Makers lige

U superfinalu Croatian Makers lige, održanom u subotu, 16. lipnja, mlađa dobna skupina robotičara OŠ Rude osvojila je prvo mjesto. Na natjecanju je sudjelovalo više od 260 djece koja su po rezultatima kroz cijelu godinu izborila sudjelovanje u superfinalu lige, koja obuhvaća više od 500 uključenih ustanova s više od 10 000 ukljčene djece. Ekipe su bile podijeljene u dvije starosne skupine – mlađu (od prvog do petog razreda) i stariju (od šestod do osmog razreda). Drugo mjesto u mlađoj dobnoj skupini izborila je OŠ Stenjevec iz Zagreba, a treće OŠ Budrovci iz Budrovaca.

U starijoj dobnoj skupini prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ Franje Krežme iz Osijeka, drugo ekipa iz OŠ Stenjevec iz Zagreba i treće ekipa iz OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada.

Za vrijeme analize rezulata ekipama je postavljen dodatni zadatak u natjecanju brzine i preciznosti robota. U ovom zadatku je ekipa OŠ Rude ponovno osvojila prvo mjesto i vrijedne dodatne nagrade za članove ekipe: Jakov Župančić, 5. razred, Toni Kuhar, Hrvoje Planinčić i Ivano Debeljak, svi 4. razred.

Mentor: Zoran Fabeković

Slike možete pronaći na poveznici:

https://drive.google.com/drive/folders/1qkmIZuxm6c4Mg8ckVkOy-sFqZNqj0Wrt?usp=sharing

Dodatne poveznice na rezultate i članke o događaju:

http://croatianmakers.hr/hr/project/rezultati-superfinala-croatian-makers-lige/

http://croatianmakers.hr/hr/project/croatian-makers-pregled-2017/

https://vijesti.rtl.hr/novosti/hrvatska/3208999/ministrica-divjak-obisla-natjecanje-ucenika-u-robotici-i-programiranju/

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/ministrica-blazenka-divjak-obisla-natjecanje-ucenika-u-robotici-i-programiranju---520858.html

https://www.vecernji.hr/techsci/ministrica-divjak-obisla-natjecanje-ucenika-u-robotici-i-programiranju-1252534

https://www.index.hr/vijesti/clanak/bili-smo-na-superfinalu-roboticke-lige-i-pricali-s-djecom-koja-rasturaju-robotiku-genijalni-su/2005144.aspx

 

Svečani prijem za članice Udruge Balans Code

Zagrebačka županija podupire turističke priredbe na našem području

Svečani prijem najuspješnijih učenika OŠ Sveta Nedelja i OŠ Vladimir Deščak te njihovih mentora

Robotičari OŠ Rude - prvaci Hrvatske robotičke Croatian Makers lige

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002