26.09.2018.

Predstavljen program osposobljavanja "Dan Civilne zaštite Grada Svete Nedelje 2018"

Obuka za 160 pripadnika Civilne zaštite

Predstavljen program osposobljavanja

U Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje održana je 25. rujna konferencija za novinare na kojoj je najavljen i predstavljen projekt "Dan Civilne zaštite Grada Svete Nedelje 2018.", koji će se održati u subotu, 29. rujna 2018. godine na području Grada Svete Nedelje. Na konferenciji prisutnima se obratila načelnica Stožera civilne zaštite Marija Hršak i detaljno prezentirala program osposobljavanja i istaknula važnost održavanja i provedbe programa obzirom da nikada do sada nije organizirana obuka koja bi obuhvatila različitost tema i sadržaja te prenijela temeljne informacije o početku osposobljavanja osnovnim pretpostavkama za daljnju edukaciju. Konferenciji za novinare nazočili su i program dodatno predstavili zamjenik načelnice Stožera civilne zaštite Alen Vojvodić, predstavnica GD Crvenog križa i članica Stožera civilne zaštite Anica Kufrin-Francetić i predsjednik PD Pinklec i član Operativnih snaga Željko Hajtok.

Obuka će se provesti u subotu, 29. rujna, na 6 različitih lokacija: Jezero Rakitje (Auto-kamp Zagreb), gradska vijećnica Grada Svete Nedelje, Društveni dom Mala Gorica, Društveni dom Jagnjić Dol i prostorije tvrtke Radin-Grafika d.o.o., dok će se upravljačka skupina, služba informiranja, logistika i djelatnici za održavanje veze nalaziti u prostorijama DVD-a Strmec. Ciljevi osposobljavanja su sudionike obuke upoznati s temeljnim informacijama vezanim uz odredbe Zakona o Sustavu civilne zaštite i načinom organiziranja Sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje. Nastavne skupine će na gore navedenim lokacijama prikazati načine i metode pružanja prve pomoći unesrećenima, objasniti postupke spašavanja utopljenika u slučaju poplava, prikazati spašavanje osoba iz ruševina prilikom potresa i evakuacija djelatnika Gradske uprave u slučaju požara ili iz nekih drugih razloga, prikazati kretanje i snalaženje u prostoru alternativnim pravcima i obučiti boljoj orijentaciji u prirodi, te prikazati temeljne zadaće Operativnih snaga pravnih osoba u slučaju velike nesreće ili katastrofe uzrokovane manipuliranjem opasnim tvarima.

U obuci sudjeluje 160 pripadnika Operativnih snaga Grada Svete Nedelje. Tijekom održavanja obuke, policijska ophodnja PP Samobor izvršit će uvid u stanje sigurnosti na svim lokacijama održavanja obuke po vlastitom planu. Medicinsko osiguranje sudionika obuke obavljat će Gradsko društvo crvenog križa Samobor.

A.B.B.

 

Predstavljen program osposobljavanja "Dan Civilne zaštite Grada Svete Nedelje 2018"

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002