22.04.2018.

Održana radionica Bunker 2.0 za gradske stipendiste i mlade

Evo, ovo mi mislimo o tome...

Nedjeljno poslijepodne 22. travnja stipendisti i mladi Grada Samobora iskoristili su za zajedničko druženje i radionicu, koju je u Bunkeru moderirala i vodila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Jelena Vojvoda.

Cilj ovog okupljanja bio je da nakon godinu dana, koliko je prošlo od otvaranja Centra za mlade, sami korisnici iskažu svoje mišljenje o dosad ostvarenim programima, ali i da iznjedre pokoju ideju ili želju, odnosno što bi ubuduće htjeli da se uvrsti kao nova aktivnost ili događanje u Bunkeru.

Bio je to ujedno i uvod u cjelotjednu proslavu 1. rođendana Bunkera, a organizatori su nakon radionice počastili i besplatnom projekcijom hit filma Rampage: Totalni kaos.

M.K.

 
22.04.2018.

7. Jurjevski krijes na Vugrinščaku

Još uvijek se volimo paliti na vatru

Dobru zabavu i opuštanje uz veliki Jurjevski krijes na Vugrinščaku ni ovaj puta nisu propustili brojni Samoborci i njihovi gosti, a u subotu, 21. travnja, okupilo ih se više od 1000 kako bi uživali u programu koji su im kao organizatori priredili Damir Domin i vatrogasci DVD-a Samobor, Gradska četvrt Gornji kraj – Hamor i Turistička zajednica grada Samobora.

Uz uvijek ugodnu svirku Tricikla i vrsne žonglere iz Cirkulture, čekao se zalazak sunca pa da streličari samoborskog kluba, praćeni bubnjarima Intubeatsa, zapale krijes. Toplina vatre nakratko je potjerala posjetitelje na livadu ispod šume ili pak prema Gradni, već kako se tko gdje zatekao, a većina ih je iskoristila priliku da se okrijepi uz besplatan grah i piće kojima su počastili domaćini ili pak uz hladno pivo naše Pivovare Razum.

Ne znamo točno do kada je potrajalo veselje, jer tek kada je vatra nestala i ostao samo žar počelo je noćno druženje uz pečenje mesa, kobasica i svega ostaloga što su mnogi ponijeli sa sobom na "vatreni" noćni piknik u Samobor.

I dok su roditelji svoje pospane potomke i kućne ljubimce vodili doma na zasluženi počinak, prema Vugrinščaku se još uvijek slijevala rijeka mladih s vrećicama hrane, kojima je večer, očito, tek počinjala.

M.K.

 
22.04.2018.

Najveći Centar za mlade u Hrvatskoj, samoborski Bunker, slavi svoj prvi rođendan

Koncert S.A.R.S.-a za kraj proslave

Nizom događanja u tjednu od 22. do 28. travnja samoborski Centar za mlade Bunker proslavit će godinu dana djelovanja, a za kraj rođendanske proslave dolazi i S.A.R.S.

Od službenog otvaranja, 28. travnja 2017., pa sve do kraja prošle godine, Bunker je posjetilo više od 19 tisuća posjetitelja koji su sudjelovali na nekom od 90 organiziranih programa ili u svakodnevnom neformalnom druženju u prostoru s različitim zabavnim sadržajima - tzv. Chill Out zoni te prostoru za učenje (Study Room).

Velika rođendanska proslava započinje u nedjelju, 22. travnja u 17 sati, radionicom Bunker 2.0, koja će okupiti gradske stipendiste i sve mlade kako bi razgovarali o novim programima. Nakon toga u 19 sati slijedi besplatna projekcija trenutnog hit filma Rampage: Totalni kaos.

Od utorka, 24. travnja, pogledajte izložbu fotografija The best of... Bunker, koja će prikazati čime su se sve mladi bavili u posljednjih godinu dana. Istog dana u 18 sati održava se predavanje Stop vršnjačkom nasilju, koje organiziraju Udruga Nova budućnost i Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba.

Srijeda, 25. travnja, rezervirana je za okrugli stol Mladi su naša sadašnjost, ne samo budućnost – iskustva i izazovi, koji počinje u 11 sati, a okupit će stručnjake koji rade s mladima s nacionalne, županijske i gradske razine. Okrugli stol moderirat će "gradska cura" Andrea Andrassy.

U srijedu navečer, od 20,30 sati, besplatno uživajte uz Studio smijeha, koji dovodi Udruga Pozitiva Samobor.

Četvrtak je posvećen volontiranju pa će Volonterski centar na radionici u 10,30 sati okupiti djecu iz Dječjeg foruma, a kasnije toga dana na Bunkerovu pozornicu stižu državni pobjednici u suvremenom plesu, čije nastupe pogledajte od 19 sati.

Petak i subota dani su za zabavu. Stoga će se posjetitelji u petak najprije zagrijati turnirom u Aliasu u 18 sati i DJ radionicom u 19 sati, a na kraju uživati u Sway "house partyju" od 21 sat.

Posljednjeg dana rođendanske proslave, u subotu 28. travnja, održava se malonogometni turnir 3 na 3, koji od 10 sati organizira Savjet mladih, a šećer na kraju ove velike proslave je koncert S.A.R.S.–a, koji počinje u 21 sat.

Podsjetimo, u više od 1300 m2 u Bunkeru se nalazi velika multimedijalna dvorana, odnosno Fun zona namijenjena koncertima, predstavama, projekcijama filmova i zabavi, Chill Out zona za opušteno druženje s različitim zabavnim sadržajima (bilijar, stolni nogomet, stolni tenis, play station i sl.), Study Room gdje mladi uče, pišu seminarske radove i slično, prostor namijenjen radu udruga, info centar i galerijski prostor, te kafić i veliki vanjski prostor.

Preuređenje starog časničkog restorana u nekadašnjoj vojarni Taborec u najmoderniji centar za mlade u Hrvatskoj koštalo je 5 milijuna kuna, a projekt je u potpunosti financirao Grad Samobor.

Pratite Bunker:

bunkersmb@gmail.com

http://bunker.samobor.hr/

https://twitter.com/bunker_samobor

https://www.instagram.com/bunker.samobor/

https://www.youtube.com/channel/UC03Aul5mH2Rrq5TNXvCbJ4A

P.A.

 

Održana radionica Bunker 2.0 za gradske stipendiste i mlade

7. Jurjevski krijes na Vugrinščaku

Najveći Centar za mlade u Hrvatskoj, samoborski Bunker, slavi svoj prvi rođendan

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002