19.03.2018.

Koncert Singrlica i Nene Belana za završetak Samoborskog proljetnog sajma

Glazbeni užitak koji se ne propušta

Koncert Singrlica i Nene Belana za završetak Samoborskog proljetnog sajma

Samoborski proljetni sajam ove će godine dodatno začiniti koncert dvostrukim Porinom nagrađenih Singrlica, koji se održava u nedjelju, 25. ožujka, na Trgu kralja Tomislava od 17 sati. Posebno iznenađenje njihov je gost Neno Belan.

Samoborsko-karlovački Vokalni ansambl Singrlice, pod vodstvom Tomislava Jozića, njeguje hrvatsku etno glazbu kroz autorski pristup u obradi i izvođenju izvornih tradicijskih napjeva. Svojim raznolikim programom, autentičnim zvukom i kvalitetom izvedbe, Singrlice pružaju jedinstven doživljaj putovanja glazbe kroz vrijeme te prikazuju kako bi tradicionalni napjevi zvučali da su skladani u suvremeno doba.

Uz brojne nagrade, česte nastupe i gostovanja, ansambl se može pohvaliti i suradnjom s najpoznatijim imenima hrvatske glazbene scene.

Stoga ne propustite zanimljivu kombinaciju Singrlica i vrhunskog izvođača, autora i kompozitora Nene Belana, uz pratnju Live banda, koji čine Goran Mihalinec, Bernard Mihalić, Goran Štengl, Robert Bašić i Dražen Krušec.

T.I.

 
19.03.2018.

Izborna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje

Đurđa Purić i dalje na čelu udruge

U Parku Domovinske zahvalnosti u ponedjeljak, 19. ožujka, članovi Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje, kojima su se pridružili predstavnici gradova Samobora i Svete Nedelje te srodnih udruga proizašlih iz Domovinskog rata, položili su vijenac i upalili svijeće ispred spomenika svojim sinovima, braći i suborcima, našim poginulim braniteljima. Uobičajeno je to okupljanje i protokol odavanja počasti poginulim i nestalim braniteljima prije svake skupštine udruge, koja je potom s radom nastavila u Restoranu Samoborska klet.

Tijekom skupštine jednoglasno je usvojeno izvješće o radu u protekloj godini, financijsko izvješće, te je prihvaćen program rada za 2018. godinu, koja je podnijela predsjednica udruge Đurđa Purić. Unatoč skromnim financijskim sredstvima, udruga redovito obilježava sve važne događaje i datume vezane uz obljetnice Domovinskog rata, iznimno dobro surađuje s drugim prijateljskim udrugama, organizira susrete s roditeljima poginulih branitelja diljem Hrvatske, a puno pažnje posvećuje se pomoći roditeljima poginulih branitelja pri ostvarivanju njihovih prava. Ove godine pomoći će im i tako što će umanjiti iznos članarine za 50%, a dodatno proširiti aktivnosti koje se tiču besplatnog ostvarivanja prava u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi, kao i pružanju psihološke pomoći kojima je to potrebno.

Razriješeno je zatim dosadašnje vodstvo, a nakon javnog glasanja ponovno je i potvrđeno isto, pa tako na čelu udruge predsjednica ostaje Đurđa Purić, potpredsjednici su joj Jelica Kelemen i Vinko Ratković, tajnica je Mirjana Mihić, u Nadzornom odboru su Mirko Erdelja, Branko Opačić i Marijana Jaklović, a u Sudu časti Mira Nikl, Kata Tolić i Ivan Hržić.

Nazočnim skupštinarima obratili su se zatim i gosti: predsjednik samoborske HVIDR-e Miljenko Komes, predsjednik Udruge branitelja 151. samoborske brigade Rudolf Jedvaj, predsjednik Časničkog zbora RH Rozarijo Rozga, načelnik Policijske postaje Samobor Željko Stopić, zamjenica gradonačelnika Grada Svete Nedelje Marija Hršak, te naša zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković.

Uvaženi gosti zahvalili su čelništvu i članovima udruge na svemu što čine da se dostojno i sa zahvalnošću vodi briga i pronosi istina o Domovinskom ratu, kojem su nemjerljiv doprinos prije svega dali naši poginuli branitelji.

M.K.

 

Koncert Singrlica i Nene Belana za završetak Samoborskog proljetnog sajma

Izborna skupština Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002