02.08.2018.

Dezinsekcija komaraca u Svetoj Nedelji

Upozorenje pčelarima i građanima

Dezinsekcija komaraca u Svetoj Nedelji

Na području grada Svete Nedelje tvrtka ID Eko iz Zagreba u petak, 3. kolovoza, provodit će mjere suzbijanja odraslih komaraca, tj. adulticidni tretman. Od 5 do 7 sati ujutro tretman će se provoditi na područjima oko jezera Kerestinec, Rakitje, Orešje, Strmec i Kipišće te na potocima Gušti raj, Rakovica, Srebrnjak, Velika Sjenokoša, Stmec, Ratkajevom potoku, kanalu Kerestinec i poprečnom kanalu Sveta Nedelja.

Adulticidno suzbijanje komaraca provodit će se sa zemlje primjenom uređaja za hladno ULV zamagljivanje vozilom u pokretu, s insekticidom registriranim i dopuštenim Rješenjem Ministarstva zdravstva.

Zbog ovog tretmana mole se pčelari koji evantualno imaju košnice na području na kojem se planira zamagljivanje da poduzmu odgovarajuće mjere zaštite svojih pčela, a građani se mole da se bez potrebe ne zadržavaju na otvorenom u vrijeme suzbijanja. U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika (kiša ili jak vjetar), tretman će biti odgođen.

I.H.

Foto: ID Eko

 
02.08.2018.

Grad Sveta Nedelja obavještava svoje poduzetnike o otvorenim natječajima ministarstva

Javiti se što prije, to bolje

Grad Sveta Nedelja obavještava svoje poduzetnike o otvorenim natječajima ministarstva

Grad Sveta Nedelja obavještava sve poduzetnike sa svog područja (mikro, mala ili srednja poduzeća), koji su zainteresirani za podnošenje prijave, da su otvorena dva natječaja u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Za natječaj "WWW vaučeri za MSP-ove" rok za zaprimanje projektnih prijava je 13. kolovoza do 11 sati, a za natječaj "Poboljšanje konkuretnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije" rok za zaprimanje projektnih prijava je 21. kolovoza do 11 sati.

Zbog ovih rokova iz Grada Svete Nedelje pozivaju poduzetnike da se što prije jave Gradu, i to za prvi natječaj najkasnije do 9. kolovoza, a za drugi najkasnije do 13. kolovoza zbog vrlo kratkog vremena koje predstoji za izradu prijava i prethodno prikupljanje potrebne dokumentacije.

Cilj je zainteresiranim subjektima pružiti svu stručnu pomoć kod sastavljanja prijave na natječaje i tu će pomoć osigurati Grad posredstvom pravne ili fizičke osobe s kojom će zaključiti ugovor o pružanju usluge savjetovanja. Plaćanje usluge će ići direktno iz Proračuna Grada Svete Nedelje, i to 20% cijene usluge na početku natječaja, a ostatak će se isplatiti po okončanju (za drugi natječaj u slučaju dobivanja bespovratnih sredstava iz dijela dobivenih sredstava, budući su troškovi usluge vanjskih stručnjaka za pripremu projektnog prijedloga prihvatljivi troškovi).

Zainteresirani gospodarski subjekti trebaju se javiti pisanim putem, jedino i isključivo na e-mail adresu: ured@grad-svetanedelja.hr, a u slučaju većeg broja prijava u razmatranje će se uzimati prijave prema redoslijedu njihovog zaprimanja.

A.B.

 
02.08.2018.

Samoborsko hodočašće u Mariju Bistricu

Hod od petka do nedjelje

Samoborsko hodočašće u Mariju Bistricu

Vjernici samoborskih župa pripremaju se za tradicionalno zavjetno hodočašće u Mariju Bistricu koje će se odvijati od 3. do 5. kolovoza. Hodočašće započinje u petak, 3. kolovoza, blagoslovom i polaskom pješaka isped crkve svete Anastazije, a u 18 sati polazak je ispred crkve Krista Kralja u Domaslovcu. U subotu, 4. kolovoza u 15 sati planiran je polazak autobusima, a po dolasku u svetište ostavljeno je vrijeme za osobne pobožnosti i ispovijed. Ulazna procesija krenut će u 17 i 30 od kipa Ivanu Pavlu II., dok će sveta misa početi u 19 i 30. U 21 sat počinje Služba svjetla, a u 22 sata zahvalna procesija. U nedjelju, 5. kolovoza, zahvalna procesija kreće i u Samoboru, i to u 18 i 30 od kružnog toka na križanju Gajeve i Kompareove ulice, a nakon toga u župnoj crkvi slijedi svečana misa za Domovinu i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

M.Š.

 
02.08.2018.

Projekt Škola za život u OŠ Milana Langa

Učenici će dobiti nove tablete

Projekt Škola za život u OŠ Milana Langa

Nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja OŠ Milana Langa iz Bregane odobrilo 200.000 kuna za potrebnu opremu u novoj školskoj godini, shodno najavi osigurana su sredstva i za tablete, kojim će se moći koristiti učenici koji sudjeluju u provedbi eksperimentalnog programa "Škola za život".

Za nabavu tableta školi je dodijeljeno 180.000 kuna (1000 kuna po učeniku). Tako će svi učenici prvih, petih i sedmih razreda matične i područnih škola tijekom godine moći koristiti sve prednosti suvremene tehnologije. Budući da je škola ove godine već nabavljala informatičku opremu (laptopi za sve učenike potrebni za nastavu informatike), proces tzv. jednostavne nabave za školu u Bregani obavit će osnivač - Grad Samobor.

I.M.

 

Dezinsekcija komaraca u Svetoj Nedelji

Grad Sveta Nedelja obavještava svoje poduzetnike o otvorenim natječajima ministarstva

Samoborsko hodočašće u Mariju Bistricu

Projekt Škola za život u OŠ Milana Langa

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002