30.06.2018.

Završila još jedna uspješna sezona Samoborskih plesnih večeri

Najboljima i vrijedne nagrade

Drugu godinu zaredom Samoborske plesne večeri pokazale su se kao uspješan projekt malog tima naših umirovljenika, koji se prihvatio ne i lakog zadatka. Sve je počelo idejom Ane Roksandić, kojoj se pridružila Dragica Bošnjak, a kasnije i učitelj i instruktor plesa Vjekoslav Tkalec. Prva godina, bolje rečeno sezona, pokazala je veliku zainteresiranost Samoboraca za ovu ponudu, koja je sada na kraju druge sezone dobila i svoje jasne oblike. Tijekom mjeseci (svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu), plesni parovi nadmetali su se za ulazak u poluzavršnicu, da bi sve kulminiralo 28. lipnja, kada su se za prestižne nagrade borila četiri plesna para.

Nije lako bilo ni stručnom žiriju, koji je trebao odlučiti o najboljem paru. Nakon prva tri plesa s najmanje kaznenih bodova bio je par Dika Prosenik i Danijel Cesare, a za ostala mjesta bilo je do kraja naizvjesno pa su tako u "pripetavanje" ušla tri para s novim glazbenim brojem i plesom, kako bi se dobio konačan plasman.

- Zaista nije bilo lako odlučiti koji parovi će zauzeti drugo, treće ili četvrto mjesto. Iznenađenje je bilo u odabiru glazbe i "pripetavanju", ali se vidjelo da su plesni parovi finala zaista dobro pripremljeni i da imaju što pokazati. Mislim da je rezultat ovih plesnih večeri jasan i nedvojben. Ljudi se uključuju, žele plesati, ali se u tome i educiraju. To je na dobrobit plesnih koraka - rekao je Vjekoslav Tkalec, predsjednik žirija.

Značajan broj sponzora pridonio je da se nastup finalnih parova i nagradi. Među njima je bio i Grad Samobor, čiji je predstavnik na finalnom natjecanju bio predsjednik Gradskog vijeća Miran Šoić, zatim je tu Hotel Lavica, domaćin svih Samoborskih plesnih večeri, te Auto-servis Lindić, Nord d.o.o., IGO-MAT, Beauty salon DIVA, FS Darinka, FS Duda i OPG Sirovica.

Uz već spomenuti najbolji plesni par sezone 2017./2018., za drugo mjesto nagrade su primili Nevenka i Joža Rođak, treće mjesto pripalo je ženskom paru Verica Lukina i Josipa Marinović, dok je četvrti par u poretku bio Ana Roksandić i Vlado Katičić.

Kako je u svom kratkom izlaganju rekla Dragica Bošnjak, Samoborske plesne večeri idu dalje, i to od rujna. Kako i u kojem obliku znat će se uskoro, jer dosta toga je još u planu. U njihov entuzijazam ne treba sumnjati pa će im se već najesen sigurno priključiti još više ljubitelja plesa.

F.S.G.

 

Završila još jedna uspješna sezona Samoborskih plesnih večeri

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002