31.10.2018.

Dodijeljena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Primatelji zahvalili davateljima

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika svečanom je dodjelom priznanja u utorak, 30. listopada, u dvorani samoborskog kina obilježilo nacionalni dan dobrovoljnih darivatelja krvi.

Za svoju plemenitost, nesebičnost i odaziv na akcije Crvenog križa za prikupljanje krvi zahvalnice je primilo 130 građana, a posebna priznanja dodijeljena su "rekorderima" – Zdravku Dumboviću za 165 puta darovanu krv, Josipu Mojzešu koji je 135 darivao krv, 100 puta učinili su to Pejo Duspara, Božidar Kalingar, Zdravko Razum i Ivan Tomašković, a 75 puta Ljubica Držaić.

Zaslužena priznanja i zahvalnice uručili su im upravo oni kojima je darovana krv, u trenucima borbe s teškom bolešću, spasila život ili doprinijela uspješnom izlječenju - Vesna Lisec, Vesna Draclin, Dragica Mahović i Silvio Mucko.

Čestitke svima, uz zahvale na njihovoj plemenitosti, uputili su zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, koji je i sam darivao krv više od 100 puta, zatim zamjenice samoborskog i svetonedeljskog gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i Marija Hršak, predsjednici županijskog i gradskog Crvenog križa dr. Ivica Cvetković i Edi Kirschenheuter, te ravnateljica GD Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika Anica Francetić Kufrin.

Ističući važnost i stalnu potrebu zdravstvenih ustanova za zalihama krvi i ostalih krvnih pripravaka, koji se mogu dobiti samo od krvi čovjeka, pozvali su ih da i dalje svojim odazivom na akcije Crvenog križa spašavaju ljudske živote.

Svečanost su pjesmom upotpunili članovi Klape Levanda.

M.K.

 
31.10.2018.

Regulacija prometa na blagdan Svih svetih

Na groblje je najbolje pješice

Regulacija prometa na blagdan Svih svetih

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, od 8 do 19 sati na snazi će biti privremena regulacija prometa. Ulica Svete Ane od raskrižja s Trgom kralja Tomislava do raskrižja s Ulicom Franza Liszta bit će zatvorena za sav promet.

Uspostavom privremene regulacije prometa, jednosmjerne postaju ulice Josipa Herovića, Milana Bogdanovića, Ivana Hoića, Jurja Kocijanića, Alojzija Stepinca, Vjekoslava Noršića, Lešće, Trnska i Franza Liszta.

Podsjećamo i na privremeni vozni red za liniju 146 Samobor – Vrhovčak: www.samobor.hr/komunalno/vozni-red-111-n3104.

T.I.

 
31.10.2018.

U Gradskoj knjižnici predstavljena knjiga Kad srce zaboli prim.dr.sc. Nenada Lakušića

Priručnik za bolesnike (i one koji to ne žele postati)

U Gradskoj knjižnici predstavljena knjiga Kad srce zaboli prim.dr.sc. Nenada Lakušića

Predstavljanje knjige Kad srce zaboli prim.dr.sc. Nenada Lakušića, cijenjenog internista–kardiologa Specijalne bolnice za rehabilitaciju Krapinske Toplice, koju je napisao s kolegicama drugih specijalnosti koje su povezane s bolestima srca, prim.dr.sc. Jasnom Čerkez Habek i prim.dr.sc. Darijom Mahović Lakušić, u Gradsku knjižnicu u utorak, 30. listopada, privuklo je velik broj njihovih kolega liječnika, kao i brojne Samoborce koji su prepoznali vrijednost ovog izdanja.

U knjizi je na 240 stranica sažeto 20 godina iskustva dr. Lakušića s pacijentima pa je drugi naziv knjige Priručnik za bolesnike (i one koji to ne žele postati), u kojem autor stručno, ali na razumljiv i zanimljiv način piše o svim aspektima srčano-žilnih bolesti i s njima povezanih drugih bolesti i komplikacija te kako ih pokušati izbjeći. Svoja poglavlja napisale su i prim.dr.sc. Jasna Čerkez Habek (prehrana) i prim.dr.sc. Darija Mahović Lakušić (psihološka pomoć), u kojima svojim stručnim preporukama savjetuju kako se lakše nositi s ovim bolestima ili ih, dapače, prevenirati.

Samoborski trojac, jer autor(ice) ove knjige, koja bi trebala biti dio svake kućne biblioteke, naši su sugrađani, svojim su duhovitim izlaganjima i odgovorima na pitanja i nasmijali brojnu publiku.

Knjigu je u ime Medicinske naklade predstavila Anđa Raič te recenzent prim.dr.sc. Ivo Darko Gabrić i moderatorica prim.dr.sc. Borka Pezo Nikolić.

M.K.

 

Dodijeljena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Regulacija prometa na blagdan Svih svetih

U Gradskoj knjižnici predstavljena knjiga Kad srce zaboli prim.dr.sc. Nenada Lakušića

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002