20.08.2018.

Završena rekonstrukcija Obrtničke i dijela Trga kralja Tomislava

Opreznije zbog nove regulacije prometa

Kako su izvijestili iz Grada Samobora, u ponedjeljak (20. kolovoza) u popodnevnim satima stupila je na snagu nova regulacija prometa kroz središte Samobora, nakon što je završila rekonstrukcija Obrtničke ulice. Kao što je bilo najavljivano, Obrtnička je sada jednosmjerna prema zapadu, od Šmidhenove do Starogradske, a Livadićeva jednosmjerna prema istoku, od Starogradske do Trga kralja Tomislava, a u njoj će se još urediti parkirališna mjesta. Postavljeni su i novi semafori na križanju Šmidhenove, Gajeve i Obrtničke, izrađene uzdignute površine na početku i kraju Livadićeve kako bi se usporio promet te je proširen kolnik na Trgu kralja Tomislava radi lakšeg skretanja u Šmidhenovu. I dalje se radi u Stražničkoj pa se zbog nove regulacije i ovih radova poziva na oprez.

I.H.

 
20.08.2018.

Stara vozila, ribolov i glazba na Strmecfest-u

Dva dana za natjecanje i razonodu

Stara vozila, ribolov i glazba na Strmecfest-u

Strmec će u dva dana ugostiti poklonike starodobnih vozila, ribičkih trofeja, igara i natjecanja, kao i one koji vole dobru zabavu i koncerte. Sve to objedinjeno na ovogodišnjem Strmec festu na jezeru Kipišće.

Sve počinje u subotu, 25. kolovoza, kada će u 14 sati Kuburaško društvo Gromovnik označiti početak festivala, a potom slijedi nastup Svetonedeljskih mažoretkinja. Od 14 i 30 do 20 sati posjetitelji mogu razgledati izložbu oldtimer vozila u organizaciji Auto moto oldtimer kluba Stari kotači te prezentaciju opreme Airsoft kluba Alfa. U 15 sati nastupa KUD Stremec, a u 17 počinju timske igre u organizaciji Udruge umirovljenika Strmec. Nakon igara u 19 sati zapjevat će VA Domenike uz GS Hriberski, da bi subotnji program zaključio koncert grupe Baruni od 21 sat.

U nedjelju već u 7 sati počinje ribolovni kadetski kup u organizaciji ŠRD Štuka. Točno u podne počinje i Vatrogasni kup DVD-a Strmec, a u 15 sati na rasporedu je Warm up koncert grupe New Line. Na kraju će od 20 sati sve zabaviti TS Fijaker.

Organizator Strmecfesta je Turistička zajednica grada Sveta Nedelja, a suorganizatori Grad Sveta Nedelja, Udruga umirovljenika Strmec, Svetonedeljske mažoretkinje, KUD Strmec, DVD Strmec, ŠRD Štuka, KD Gromovnik, Auto moto oldtimer klub Stari Kotači i Airsoft klub Alfa.

I.H.

 
20.08.2018.

Raspisan Javni poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća

Rok za prijavu kandidata je do 30.9.

Raspisan Javni poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća

Zagrebačka županija uputila je institucijama, ustanovama kulture i udrugama iz područja umjetnosti i kulture te samostalnim umjetnicima Javni poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća Zagrebačke županije. Rok za podnošenje prijedloga je 30. rujna 2018. godine.

Javnim pozivom odlučit će se o novom sazivu Kulturnog vijeća za kulturno i umjetničko stvaralaštvo i Kulturnog vijeća za folklor i tradicijsku kulturu, s obzirom na to da sadašnjim članovima vijeća četverogodišnji mandat ističe krajem ove godine. Za članove navedenih kulturnih vijeća mogu se predlagati kulturni djelatnici, umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarivanju ciljeva zbog kojih su vijeća osnovana.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da podnesu pisane i obrazložene prijedloge članova sa životopisom kandidata, dokazima o ispunjavanju uvjeta iz ovog Javnog poziva te podacima o prebivalištu, telefonskom broju i e-mail adresi kandidata na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, 10000 Zagreb, Ivana Lučića 2a, u zatvorenoj omotnici s naznakom: „Prijedlozi kandidata za imenovanje članova kulturnih vijeća Zagrebačke županije“.

Tekst Javnog poziva nalazi se na službenoj web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, pod Javni pozivi, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, a više informacija može se dobiti na broju telefona: 01/6154 849 i putem elektroničke pošte: v.stublin@zagrebacka-zupanija.hr.

I.P.

 

Završena rekonstrukcija Obrtničke i dijela Trga kralja Tomislava

Stara vozila, ribolov i glazba na Strmecfest-u

Raspisan Javni poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002