05.03.2018.

128. sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

Uključeni u sva gradska događanja

Ovogodišnja, 128. redovna izvještajna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor održana je u subotu, 3. ožujka, u Hotelu Lavica, u nazočnosti predstavnika Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Samobora Krunoslava Znike, zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Samobora i Javne vatrogasne postojbe Grada Samobora Mladena Žitkovića te predstavnike ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Samobora i okolice.

Osnovni cilj djelovanja DVD-a Samobor dobrovoljan je i humanitaran rad. Tako je u protekloj godini DVD Samobor bio inicijator, organizator i sudionik 206 raznih aktivnosti, bez prijevoza vode, a u kojima je sudjelovalo 1683 članova, s utrošenih 2907 sati rada. Protekle je godine DVD Samobor sudjelovao u 22 vatrogasne intervencije, gradskim i međudruštvenim vatrogasnim vježbama, radnim akcijama i natjecanjima, te je izvršilo 7 osiguranja, među kojima su i najveće samoborske manifestacije - Samoborski fašnik, Bitka kod Samobora, Dan grada Samobora, Advent u Samoboru te organizirani doček Nove godine na glavnom samoborskom trgu.

Ono što je obilježilo 2017. godinu svakako je preseljenje JVP Samobor u nove prostore, čime su stvoreni uvjeti za garažiranje svih vozila i neometano korištenje doma. Uređeni su prostori za svakodnevni rad, prostor za druženje te je postavljen video nadzor.

Cilj za 2018. godinu je uređenje dvorane i skladišnog prostora na katu, a u planu je i uređenje dvorišta. Također, uspostavljena je suradnja s Veleposlanstvom Republike Francuske u Hrvatskoj pa je 24. listopada nevladina organizacija Republike Francuske PUI DVD-u Samobor donirala vozilo marke Renault. Riječ je o vozilu Renault Camiva, visokoprohodnom vatrogasnom vozilu namijenjenom gašenju požara otvorenih prostora. U vožnji i vožnji unatrag savladava nagib od 50%, bočni nagib do 30%, prohodnost kroz vodu je do dubine 80 cm, a vertikalnu prepreku savladava do 50 cm, uz moguće gašenje s vozilom u kretanju. Dio donacije bila je i obuka vozača za svladavanje teških terena po francuskim standardima, a prošlo ju je pet vozača DVD-a Samobor.

Na kraju sjednice članovima društva dodijeljena su vatrogasna priznanja i spomenice. Zapovjednik VZ Grada Samobora Mladen Žitković uručio je diplome za položen program spašavanja iz ruševina operativnim članovima Tomislavu Brkiću i Saši Štajnkleru te diplome za program Opasnosti od plamenih udara Damiru Dominu, Tomislavu Gregoriću i Saši Štajnkleru. Vatrogasne spomenice za 10 godina djelovanja u vatrogastvu dobile su Ivana Kokot i Nina Savić Cipek, a za 20 godina Ivan Dömötörffy i Ranko Oslaković. Zahvalnice DVD-a Samobor uručio je zapovjednik Davor Domin članovima koji su se posebno istaknuli svojim radom u 2017. godini: Tomislavu Brkiću, Predragu Crnokraku, Dubravku Golubiću, Tomislavu Gregoriću, Boži Grguriću i tvrtki Samoborček d.o.o., Energo inspektu d.o.o., Mati Pajtaku, Dubravku Regoviću i Saši Štajnkleru.

Ivana Kokot

 
05.03.2018.

6. Svetonedeljska salamijada i 5. izložba vina

Dođite na salamersko-vinsku feštu 17. ožujka

6. Svetonedeljska salamijada i 5. izložba vina

Prijem uzoraka salama za ocjenjivanje na 6. Svetonedeljskoj salamijadi u kategoriji hobista bit će u petak, 9. ožujka, od 16 do 20 sati u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji.

Svaki salamer za predani uzorak dobit će besplatnu ulaznicu za završnu manifestaciju.

U isto vrijeme Udruga Zlatna šajba zaprimat će uzorke za 31. Samoborsku salamijadu.

U sklopu ovogodišnje Svetonedeljske salamijade održava se i 5. izložba vina. Prijem uzoraka vina također će biti u petak, 9. ožujka, od 16 do 20 sati u Centru za posjetitelje u Svetoj Nedelji. Za uzorak jedne vrste vina potrebno je donijeti tri boce od 0,7 ili 1 litre. Donositelji vina na ocjenu ne moraju biti vlasnici vinograda pa svi koji proizvode vino u svojem kućanstvu iz kupljenog grožđa mogu donijeti uzorak. Kotizacija za ocjenjivanje vina se ne plaća.

Podjela priznanja najuspješnijima, uz prigodan zabavni program i degustaciju salama i vina, održat će se 17. ožujka u Društvenom domu u Maloj Gorici, u organizaciji Udruge Svetonedeljski kobasari. Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna, a za rezervaciju mjesta nazovite 091 734 73 65.

R.R.

 

128. sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Samobor

6. Svetonedeljska salamijada i 5. izložba vina

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002