04.02.2018.

Uz koncert Vatre zaključena prva fašnička subota

Posjetili nas i maskirani gosti

Subotnji program 192. Samoborskog fašnika 3. veljače započeo je u prijepodnevnim satima nastupima dječjih gostujućih grupa, koje su na Trgu Fašničkih velikana održale svoje scenske nastupe, a bogat glazbeni i plesni program pokazali su: Cirkultura, RnR Bistra, Društvo naša djeca Osmijeh, Dječji zbor Zagrebački anđeli, Plesna škola ŠPK Samobor, Dječji zbor Zagrepčanke i dečki, Unity S, Dječji zbor Tratinčice i Dječji vrtić Maksimir. Uz događanja na glavnoj pozornici, subotnje snježno jutro donijelo je puno zabave i u šatoru na trgu kod pošte, gdje je počeo i Srakafest za najmlađe, s predstavama i nastupima zabavljača i performera.

U poslijepodnevnim satima krenula je povorka 16 gostujućih grupa, a predstavili su se: Grobnički dondolaši, K.u.u. Lafra iz Turčišća, Siščani u Irskoj, Babuške, Udruga Kalinka iz Čakovca, Ličani na moru iz Gospića, Udruga žena Palovčanke, Karnevalska udruga Čiket iz Rijeke, Karnevalska udruga Zora Struge-Gorica iz Čapljine, Primoštenski gusari, Balerine, Trolčice in trol i Ločka žlahta iz Dobove, Fašničko društvo Međimurske krave iz Novog Sela na Dravi, Udruga žena Štefanec iz Čakovca i Kurenti iz Ptuja. Bio je to pravi festival maski i odlična prilika svima da upoznaju tradiciju maskiranja u Hrvatskoj, ali i u susjednoj Sloveniji.

Velikim koncertom grupe Vatra na Trgu Fašničkih velikana zaključen je drugi dan 192. Samoborskog fašnika. Snijeg je neumorno padao, no Ivan Dečak i dečki iz Vatre ugrijali su atmosferu na Trgu, rasplesali Samoborce i goste Fašnika, te potvrdili da ni loše vrijeme ne može pokvariti dobru atmosferu dok traje Fašnik.

Cjelodnevni fašnički program nastavlja se u nedjelju. Jutro je namijenjeno najmlađima i povorkama dječjih vrtića, popodnevni sati bit će ispunjeni plesom i pjesmom, a najzanimljivija bi trebala biti povorka mjesnih odbora, koja je posebna atrakcija svakog Fašnika. Na Trgu Srakinih mališana su predstave za najmlađe, nastupi uličnih zabavljača i performera, a održat će se i natjecanje u miniGOLFiranju, regata kapetana vrtića i škola "Za sračiće na pariće", u suradnji s Udrugom Pozitiva S, dok je Plesnjak pod maskama, uz druga vesela događanja, na popularnom klizalištu kod Bunkera.

Dođite i zabavite se!

T.I.

 

Uz koncert Vatre zaključena prva fašnička subota

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002