03.10.2018.

Listopadska akcija darivanja krvi bila uspješna

127 muškaraca i 27 žena darivatelja

Listopadska akcija darivanja krvi bila uspješna

I u listopadskoj se akciji prikupljanja krvi, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika jučer odazvao velik broj darivatelja. Od 154 osobe, koliko ih je tijekom osmosatnog odvijanja akcije došlo u prostorija Autobusnog kolodvora, njih 127 bili su muškarci, a 27 žene. Među njima je bilo i 5 novih darivatelja, koji su se tako priključili velikoj humanoj obitelji ljudi koji na ovaj način pomažu neznancima u nevolji.

Ukupan rezultat ove akcije je 131 nova bočica krvi na zalihi Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

T.I.

 
03.10.2018.

Dječji forum u Hrvatskom saboru

Gradonačelnik Beljak iz Sabora najavio novi bazen

Članovi Dječjeg foruma i predstavnici 6., 7. i 8. razreda samoborskih osnovnih škola posjetili su danas Hrvatski sabor. Ugostio ih je gradonačelnik Grada Samobora i saborski zastupnik Krešo Beljak.

Djeca su imala priliku prošetati zgradom Hrvatskog sabora, zaviriti u razne dvorane, čak i prisustvovati sjednici, gledajući je s balkona. Nakon obilaska gradonačelnik Beljak dočekao ih je na simulaciji sjednice. Simuliranoj sjednici, osim gradonačelnika, predsjedali su i zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i predsjednik Dječjeg foruma Petar Jurišić.

U druženju i razgovoru s učenicima gradonačelnik Beljak obećao je kako će se u svom radu na obje funkcije i dalje zalagati za bolju budućnost mladih.

Učenici su gradonačelniku imali prilike postavljati i pitanja, a on im je u odgovorima najavio skoru izgradnju bazena, čim se za to stvore uvjeti, ukratko objasnio kako funkcionira proračun Grada Samobora, osvrnuo se i na situaciju u cijeloj državi te objasnio kako izgleda njegov prosječni dan u Saboru.

Na taj način obilježen je i Dječji tjedan koji se početkom listopada održava u svim gradovima i općinama sa statusom Grada – prijatelja djece pa tako i u Samoboru.

P.A.

 
03.10.2018.

I Samobor je dio županijske Cyclist Welcome mreže

Lepo li je biciklirat po Samoboru!

I Samobor je dio županijske Cyclist Welcome mreže

S ciljem pozicioniranja Zagrebačke županije kao cikloturističke destinacije visoke kvalitete usluge, a temeljem uvida u primjere dobre prakse europskih cikloturističkih destinacija, u suradnji s tvrtkom RAM DC d.o.o. razvijeni su standardi kvalitete Cyclist Welcome Quality.

Prepoznavši trend i potrebu intenzivnog razvoja cikloturizma, nakon usvajanja Operativnog plana razvoja cikloturizma Zagrebačke županije do 2020. godine, Turistička zajednica Zagrebačke županije odlučila je identificirati i marketinški dodatno istaknuti objekte koji nude ugostiteljske, informativne i druge turističke usluge namijenjene cikloturistima te ih organizirati i umrežiti u integralni turistički proizvod.

Na području Zagrebačke županije, provedenom evaluacijom, 27 objekata zadovoljilo je uvjete ulaska u Cyclist Welcome mrežu te su im jučer, 2. listopada, uručene ploče sa službenim vizualnim identitetom i oznakama kategorizacije uz poklon set osnovne opreme za servis bicikala.

U Cyclist Welcome mrežu ušao je i Samobor, i to s Hostelom Samobor i Izletištem Gogo te Turističkom zajednicom grada Samobora.

S.S.

 

Listopadska akcija darivanja krvi bila uspješna

Dječji forum u Hrvatskom saboru

I Samobor je dio županijske Cyclist Welcome mreže

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002