21.05.2018.

Svetonedeljska roštiljada

Najbolji su ćevapi HVIDR-e i 151. samoborske brigade

U nedjelju, 20. svibnja, održana je Svetonedeljska roštiljada na jezeru Kipišće. 30 ekipa natjecalo se u pripremi ćevapa, dok je ocjenjivački žiri (Marija Hršak, zamjenica gradonačelnika Svete Nedelje, Ivan Prgomet, voditelj Centra za posjetitelje Grada Svete Nedelje i Zoran Šprajc, voditelj magazina RTL Direkt) ocjenjivao i odlučivao koje su tri ekipe pripremile najukusnije ćevapčiće. Treće mjesto i bon u vrijednosti 500 kuna za konzumaciju prema vlastitom izboru u Restoranu Breza osvojila je ekipa pod nazivom Modern Family. Drugo mjesto i bon u vrijednosti 1.000 kuna za konzumaciju prema vlastitom izboru u restoranu Hotela Santiny osvojila je ekipa pod nazivom Vegetarijanci. Prvo mjesto i bon putničke agencije Kompas u vrijednosti od 3.000,00 kuna za putovanje prema vlastitom izboru osvojila je ekipa Hvidra i 151. Samoborska brigada. Nagrade su uručili gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, potpredsjednik Gradskog vijeća Gabrijel Deak, voditelj Centra za posjetitelje Grada Svete Nedelje Ivan Prgomet i direktor tvrtke Svenkom Dalibor Jakopec.

Uz mnogobrojne goste, predsjednika i potpredsjednike Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, predstavnike institucija i udruga s područja grada i šire, Svetonedeljsku roštiljadu je posjetio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u pratnji suradnika. Čestitao je gradonačelniku Svete Nedelje, svim Svetonedeljčanima i Svetonedeljčankama njihov dan, kao i na uspješno organiziranoj proslavi. Pozdravio je svetonedeljske proizvođače i predstavnike udruga te obišao i sve natjecateljske ekipe.

Djeca i mladi uživali su u bogatom programu za koji su se pobrinuli dječji zborovi Strmečki mališani i Samoborček, Twirling-mažoretni klub Sveta Nedelja i Plesni klub Point iz Samobora. Nastup su upotpunili i žongleri – animator Tontorino i Zrinko, koji su uz nastupe s vatrom izveli i predstavu te nagradili svu djecu balonima po želji. Najmlađi su se također mogli zabaviti u parku, gdje su neograničeno mogli koristiti ponuđene animacijske sprave (trampolini, veliki i mali dvorci na napuhavanje, bazen s pedalinama).

Organizatori ove najposjećenije svetonedeljske manifestacije, Grad Sveta Nedelja, Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i Svenkom d.o.o., za sve posjetitelje osigurali su besplatne ćevape. Sponzori navedne manifestacije bili su Limarija Sebastijan, Lidl, Hotel Santiny, Restoran Breza, Grafika Grafoprint i Mistral, a medijski pokrovitelj Radio SVN.

Nakon završenog natjecateljskog dijela manifestacije posjetitelji su mogli uživati u koncertu tamburaškog sastava Gospodari tambura.

A.B.B.

 

Svetonedeljska roštiljada

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002