30.11.2018.

Delegacija Grada Livna u Samoboru

Samobor kao primjer i uzor

U naš grad je u petak, 30. studenoga, na inicijativu samoborskog Udruženja obrtnika stigla tročlana delegacija Grada Livna na sastanak o mogućnostima zajedničke suradnje na EU projektima vezanima uz područje malog gospodarstva i turizma.

Gradonačelnika Grada Livna Luku Čelana, predstojnicu Ureda gradonačelnika Silviju Brčić te njegovu pomoćnicu i voditeljicu Ureda za opću upravu i društvene djelatnosti Anđelku Knežević u samoborskoj gradskoj vijećnici dočekali su predsjednik Gradskog vijeća Grada Samobora Miran Šoić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj i projekte EU Marinko Džepina, njegova suradnica i voditeljica brojnih EU projekata Marija Galic Kotarski, stručni suradnik, i sam Livnjak, Slavko Inić, zatim naš gradski pročelnik za financije i direktor Poduzetničkog centra Samobor Željko Radovanić, njegova asistentica Renata Razum, a u ime Udruženja obrtnika Samobora sastanku su nazočili zamjenica predsjednika Marija Komerički, tajnik UOS-a Nikica Matan i, sa županijske razine, Krunoslav Pilko.

Tema i svrha sastanka bila je predstavljanje buduće dobre suradnje na zajedničkim projektima gospodarstva i turizma kroz programe INTERREG-a Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora za razdoblje 2014. – 2020.

Goste iz BiH-a pozdravio je u ime Grada Samobora Miran Šoić, nakon kojeg je tajnik UOS-a Nikica Matan ukratko pojasnio logične poveznice za nastavak suradnje između dvaju gradova, koja bi trebala rezultirati i konkretnim projektima.

Gradonačelnik Livna Luka Čelan naglasio je važnost značajnijeg povezivanja u programima obrtništva i turističkog razvoja Samobora, Livna i crnogorskog Tivta kroz sredstva koja im se nude iz Europe. Voditeljica livanjskog tima Anđelka Knežević smatra da Livno, u nastojanju da osnaži svoje obrtništvo i turizam, itekako ima što naučiti na primjeru Samobora. Za cilj imaju jačanje poduzetničke konkurentnosti kao temelj gospodarstva, uspostavu poduzetničkog centra koji će povezati obrtnike, male proizvođače i korisnike njihovih proizvoda kroz edukaciju, jer smatraju da kao grad i regija imaju što ponuditi, ali zato moraju i učiti od onih koji prednjače u svemu tome. Svjesni su, rekla je Knežević, kako je Grad Samobor što se toga tiče dosta ispred Livna, ali jednako kao što Livno treba i može učiti iz samoborskog primjera i iskustva što se tiče malog gospodarstva i turizma, Samobor bi kroz moguće zajedničke projekte i partnerstvo mogao dodatno napredovati u ovim segmentima.

Gosti su kratkom video prezentacijom predstavili svoj grad i projekt osnivanja poduzetničkog centra u Livnu, a Samoborci su im na primjeru Malog tehnopolisa Samobor, koji je također u izgradnji, pokazali što se sve može i koje sve mogućnosti će biti dostupne samoborskim poduzetnicima i obrtnicima nakon njegova otvaranja.

Pred svima su daljnji projekti i izazovi, čije ostvarenje je moguće ostvariti samo zajedničkom suradnjom, na koju su Samoborci i Livnjaci očito spremni.

M.K.

 
30.11.2018.

Dok velika srca trče, cestovni promet će se privremeno regulirati

Kroz vojarnu lakše "na noge"

Dok velika srca trče, cestovni promet će se privremeno regulirati

Zbog održavanja manifestacije Velika srca trče, u nedjelju, 2. prosinca na snazi će biti privremena regulacija prometa na prostoru bivše vojarne.

Od 8,30 do 14,00 sati za promet će biti zatvorene Ulica Vlade Gotovca, Ulica Savke Dabčević Kučar, Ulica Vladka Mačeka i Ulica Željka Kovačića.

Promet vanjskim prometnicama izvan samog prostora vojarne odvijat će se neometano.

Ovim putem molimo sugrađane da se služe parkiralištima izvan vojarne, jer će unutar nje parkiranje biti onemogućeno.

Također obavještavamo kako klizalište radi redovno, no parkiralište ispred Centra za mlade koristit će se za potrebe akcije.

Pozivamo sve sugrađane da se pridruže i pomognu u prikupljanju pomoći za mališane kojima je ona potrebna.

P.A.

 

Delegacija Grada Livna u Samoboru

Dok velika srca trče, cestovni promet će se privremeno regulirati

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002