25.08.2018.

U Samoborskom muzeju otvorena izložba o Branku Bošnjaku

Zauvijek će ostati u sjećanju

Članovi samoborskog Društva za športsku rekreaciju "Šport za sve" i Udruge veterana specijalne policije Alfa iz Zagreba inicijatori su i organizatori još jedne izložbe o Branku Bošnjaku, koja je u petak, 24. kolovoza, otvorena u Samoborskom muzeju.

U povodu otvorenja, uz Brankovu obitelj, u Muzeju su se okupili i njegovi brojni prijatelji, sportaši i ratni suborci, kojima su se obratili Vladimir Faber, predsjednik Udruge veterana specijalne policije Alfa, i Krunoslav Garašić, naš poznati karatist, kojemu je Branko bio trener.

Faber i Garašić u svojim su kratkim izlaganjima opisali zašto je i po čemu Branko bio zaista poseban te zaslužuje da njegova priča i ratni put zauvijek ostanu ne samo u našim sjećanjima, već da se uvijek iznova prenose na generacije koje dolaze. Vladimir Faber zahvalio je svima što i na ovaj način čuvaju uspomenu na velikog čovjeka, njegovog prijatelja i suborca, jer tako se pronosi prava istina o Domovinskom ratu i brani dignitet svih pravih branitelja. Garašić se pak prisjetio svojih sportskih početaka i Branka Bošnjaka kao karate trenera, naglasivši kako mu je to uvelike odredilo i daljnji životni put.

Izložbu naziva Jedna priča otvorio je u ime Grada Samobora Marijan Kižlin iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

M.K.

 
25.08.2018.

16. Večeri vina i pjesme

Domače vino i domače popevke

Da u vruće ljetne večeri Samoborcima, njihovim gostima i prijateljima ne sfali zabave, koja ne ide bez popevki i prateće eno i gastro ponude, pobrinuli su se Udruga Samoborska vinska cesta, Ogranak Matice hrvatske Samobor i Turistička zajednica grada Samobora, organiziravši u petak, 24. kolovoza, 16. po redu Večeri vina i pjesme.

Manifestacija se i ove godine održala na malom trgu ispred pošte, a sav prihod od donacija bit će dobrodošla pomoć u radu samoborskog Stolnoteniskog kluba za osobe s invaliditetom Synergia. U ime organizatora nazočne su pozdravili predsjednik Udruge Samoborska vinska cesta Krunoslav Znika, tajnica matičara Lada Lokmer i predstavnik vinara Dragutin Koletić, kojima je na trudu i potpori u ime STKI Synergia zahvalio Pavao Jozić.

Unatoč prijetećim oblacima, Samoborci su pričekali da mine i sparina pa su na mali trg počeli dolaziti nakon zalaska Sunca, predahnuvši od dnevne vrućine, nakon čega je bilo lakše uživati u programu.

Uz stihove samoborskih pjesnika svi su posjetitelji "kupnjom" čaše mogli uživati u vinima, rakijama i bermetima domaćih proizvođača – Pavlina, Župančića, Sirovice, Mahovića, Rubinića i Jaić Krasnika, a za konkretne zalogaje pobrinuli su se članovi udruga Samoborska češnofka i Etno fletno, ponudivši kuhane češnofke, domaće slatke i slane kolače i kruh.

Za živu glazbu bio je ovaj puta zadužen harmonikaš Damir Šoić, koji uvijek rado sudjeluje na pravim pučkim veselicama.

M.K.

 

U Samoborskom muzeju otvorena izložba o Branku Bošnjaku

16. Večeri vina i pjesme

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002