24.05.2018.

Zagrebačka županija podupire poduzetništvo

5 milijuna kuna bespovratnih potpora gospodarstvenicima

Zagrebačka županija podupire poduzetništvo

Zagrebačka županija raspisala je javni natječaj vrijedan 5 milijuna kuna za dodjelu bespovratnih potpora za poticanje poduzetništva u 2018. godini. Natječaj za navedena sredstva otvoren je do 26. lipnja ove godine.

Prijaviti se mogu trgovačka društva, ustanove i obrti subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (mikro i mali subjekti, i obrti – srednji subjekti malog gospodarstva) sa sjedištem na području Zagrebačke županije, a koji prijavljuju projekte koji se provode tijekom 2018. godine na području Zagrebačke županije.

Subvencije će se dodjeljivati za početak poslovanja poduzetnika, dok će se kapitalne pomoći dodjeljivati za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti. Maksimalni iznosi bespovratnih potpora, ovisno o mjeri za koju se korisnik prijavljuje, kreću se od 15.000 kn do 100.000 kn.

- Prema podacima FINE Zagrebačka županija se prema ostvarenim prihodima kod poduzetnika u iznosu od 45,7 milijardi kuna nalazi odmah iza Zagreba - rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, izrazivši nadu da će ove godine interes za potpore biti još veći nego prethodnih godina.

- Županija se trudi osmišljavati svoje programe potpora u sinergiji s realnim potrebama naših poduzetnika, a potvrda tih naših nastojanja došla je i u obliku velike nagrade i priznanja "Stvaratelji za stoljeća", koju je Zagrebačka županija osvojila ove godine za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi - podsjetio je Kožić.

Tekst natječaja, upute za prijavitelje i obrasci zahtjeva nalaze se na web-stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji, a više informacija može se dobiti na e-mail v.ljubesic@zagrebacka-zupanija.hr ili uog@zagrebacka-zupanija.hr, broju telefona 01/6009-457 ili osobnim dolaskom u Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije.

Također, kako bi zainteresiranim poduzetnicima olakšali postupak prijave na natječaj, Upravni odjel za gospodarstvo održat će javne konzultacije u prostorijama Zagrebačke županije (dvorana 19) u utorak, 29. svibnja, srijedu, 6. lipnja, i petak, 15. lipnja 2018. godine od 9:00 do 11:00 sati. Na konzultacije se nije potrebno prijavljivati, ali je preporuka da se prethodno prouče svi dokumenti vezani uz javni natječaj kako bi poduzetnici dobili konkretne odgovore na svoja pitanja.

Prijave, uvezane i numerirane, dostavljaju se putem pošte preporučeno na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, P.P. 974, 10001 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu.

I.P.

 
24.05.2018.

Održane prezentacije, predavanja i degustacija jela u organizaciji ŠRD Sloga Orešje i LU Jastreb Sveta Nedelja

Imali su što pokazati

Ispred Ribičke kuće na Jezeru Orešje održana je 23. svibnja kratka prezentacija pecanja ribe, vožnja čamcem po jezeru Orešje, kao i degustacija fiša i šarana s rašlja. Organizator ovog dijela manifestacije koja se održala u povodu proslave Dana grada Svete Nedelje 2018. je Športsko ribolovno društvo Sloga Orešje. ŠRD Sloga osnovano je 1986. godine zaslugom nekoliko zaljubljenika sportskog ribolova te dobilo u koncesiju i korištenje zatvorene vode jezera Orešje koje se nalazi u vodozaštitnom području vodocrpilišta Strmec. Jezero je po svom nastanku šljunčara veličine 39 ha te dubine koja varira od 0 do 4 m, ovisno o utjecaju podzemnih voda rijeke Save. Društvo danas broji preko 40 odraslih članova te oko 20 djece.

Prezentaciji i degustaciji nazočili su i zamjenica gradonačelnika Grada Svete Nedelje Marija Hršak, direktor tvrtke Svenkom d.o.o. i voditelj Centra za posjetitelje Grada Svete Nedelje Ivan Prgomet. Zamjenica gradonačelnika tom je prilikom čestitala ribolovnom društvu Sloga, na čelu s predsjednikom Petrom Šikcom, na dugogodišnjem trudu i njegovanju odnosa prema prirodi, kao i velikom zalaganju na očuvanju okoliša i prirodnog staništa riba.

Osim tog događanja, prezentaciju, izložbu i degustaciju jela organizirali su i članovi Lovačke udruge Jastreb Sveta Nedelja u Lovačkoj kući u Orešju. Lovačka udruga Jastreb Sveta Nedelja osnovana je 1945. godine i radi neprekidno do današnjeg dana. Osnovna djelatnost udruge je uzgoj, zaštita i lov divljači, korištenje divljači i njezinih dijelova, održavanje staništa, te zaštita prirode i ljudskog okoliša uz primjenu najviših etičkih standarda. Usklađuje i unapređuje odnose na uzgoju, zaštiti, lovu i iskorištavanju divljači kao dobra od interesa za RH uz zaštitu prirode i čovjekova okoliša, gospodari lovištem i omogućuje članovima da se organizirano bave lovstvom, unapređuje odgoj i izobrazbu lovaca te razvija lovačku etiku među lovcima, organizira seminare i predavanja radi pružanja pomoći lovcima i lovačkim pripravnicima, organizira, razvija i unapređuje lovnu kinologiju i lovno streljaštvo, organizira prigodne lovačke izložbe i lovno kinološke priredbe. Udruga broji 56 članova, a zajedničko otvoreno lovište broj I/109 Svetonedeljsko Samoborsko polje u zakupu je od 2009. do 2019. godine i u tom periodu Lovačka udruga Jastreb je dužna uzgajati, štititi i održavati matični broj divljači prema lovnogospodarskoj osnovi (LGO).

Predavanju, izložbi i degustaciji jela u ime Grada Svete Nedelje nazočili su zamjenici gradonačelnika Marija Hršak i Davor Nađi. Zamjenica gradonačelnika Marija Hršak obratila se članovima udruge i prisutnim gostima pohvalivši djelatnost udruge kao jednu od najvažnijih u kontekstu očuvanja ljudskog okoliša, zaštite prirode, kao i održavanja prirodnih staništa. Također je istaknula kako se nada da će u skorijem vremenu njihov rad na zaštiti i obnovi prirodnih staništa prepoznati i neke druge institucije te da će u suradnji s udrugom održati i aktivnosti za djecu u smislu upoznavanja prirode i okoliša u kojem borave. Čestitala je udruzi i predsjedniku Mariu Mikležu te istaknula kako će i nadalje imati podršku Grada Svete Nedelje.

A.B.B.

 
24.05.2018.

Brončani status Eko-škole i Zelena zastava za Dječji vrtić Izvor u Mlinskoj ulici

Od malih nogu u suživotu s prirodom

Visoko u zrak podignuta je u četvrtak, 24. svibnja, Zelena zastava u parku našeg najstarijeg dječjeg vrtića, DV Izvor u Mlinskoj ulici, kao znak stjecanja brončanog statusa Eko-škole, koje dodjeljuje nacionalni koordinator programa Eko-škola u RH Udruga Lijepa naša.

Brojne goste, roditelje, ravnatelje ostalih naših vrtića, predstavnike Komunalca, ravnateljicu JU Zeleni prsten Zagrebačke županije Martinu Glasnović i, prije svega dječicu i njihove odgajateljice, koji imaju i najveće zasluge za dobivanje ovog vrijednog statusa, pozdravila je najprije ravnateljica vrtića Martina Trošelj. Zahvalila je djeci i djelatnicima koji su uložili velik trud da bi ekologija postala način njihova življenja i bila utkana u mlade živote, uvjerena da će te vrijednosti i svijest o očuvanju prirode ponijeti u svoje obitelji i njegovati u daljnjem životu. Zahtjevna, ali i ugodna zadaća im je očuvati status Eko-škole, u čemu će im u novim projektima, a pripremaju u parku poučnu stazu te sudjelovanje u međunarodnom projektu Lov na biljke, pomoći njihovi "kumovi" – Komunalac, Zeleni prsten Zagrebačke županije i Grad Samobor, koji su im i do sada pružali veliku potporu.

Gradski pročelnik Juro Horvat čestitao im je na odrađenom poslu i zasluženom priznanju te im poželio da još dugo zadrže svoju Zelenu zastavu.

Za svoje goste male "pčelice, ribice, bubamare, zvjezdice, zvončići i leptirići“ pripremili su bogat program, tijekom kojeg su odraslima ispričali i pokazali što sve znaju te kako i zašto brinu o svojem okolišu.

Zastavu su s veseljem, uz eko-himnu svojeg vrtića i u društvu prijatelja i teta, podignuli Luka Lehpamer i Lucija Celizić, nakon čega su se svi zajedno nastavili družiti i kovati planove za nove eko pothvate.

M.K.

 
24.05.2018.

Parkiranje za vrijeme trajanja Noćne utrke

U petak besplatno parkiranje u garaži Autobusnog kolodvora

Parkiranje za vrijeme trajanja Noćne utrke

U petak, 25. svibnja, zbog održavanja 57. Noćne utrke grada Samobora, parkiranje u podzemnoj garaži na Autobusnom kolodvoru Samobor bit će besplatno tijekom cijelog dana.

U vrijeme održavanja utrke na snazi će biti privremena regulacija prometa pa molimo građane za strpljenje i razumijevanje te pridržavanje uputa privremene regulacije prometa.

A.B.

 
24.05.2018.

Petak, 25. svibnja: regulacija prometa za vrijeme 57. Noćne utrke grada Samobora

Od 17 do 22 sata centar Samobora zatvoren za promet

Petak, 25. svibnja: regulacija prometa za vrijeme 57. Noćne utrke grada Samobora

Noćna utrka grada Samobora vratila se na gradske ulice i vrlo brzo postala jedna od najbolje organiziranih utrka u regiji.

Kako bi se ovakva utrka mogla održati, na ponos svih Samoboraca, nužno je uspostaviti posebnu regulaciju prometa koja će jamčiti sigurnost sudionika, a bit će uspostavljena kako slijedi:

u petak, 25. svibnja, promet će biti zatvoren u vremenu od 17:00 do 22:00 sata

• na Trgu kralja Tomislava

• na dijelu Perkovčeve ulice od raskrižja s Dalmatinskom ulicom do Trga kralja Tomislava

• na dijelu Ulice svete Ane od Ulice Franza Listza do Trga kralja Tomislava

• u Langovoj ulici

• u Odvojku Ulice Vladimira Nazora

• u Ulici Vladimira Nazora, od raskrižja s Odvojkom Ul. Vladimira nazora do Mirnovečke ceste

• u Kleščićevoj ulici

• u Milakovićevoj ulici

• u Kompaerovoj ulici

• u Ulici Grič

• u Dalmatinskoj ulici

• u Vukovarskoj ulici

• u Ivanščakovoj ulici

• u Mlinskoj ulici

• u Ulici Hrvatske bratske zajednice

• u Zagrebačkoj ulici

• u Ulici Zlatka Price.

Promet će biti onemogućen i u Južnom naselju, u Žumberačkoj, Adžijinoj, Zagorskoj i Slavonskoj ulici, a i na drugim prometnicama u gradskom centru doći će do kraćih zastoja, uz privremeno zaustavljanje prometa.

Dječja utrka starta u 18:00 sati, utrka na 5 kilometara u 19:00 sati, dok u 20:00 sati starta utrka na 10 kilometara. Start i cilj svih utrka je na Trgu kralja Tomislava.

Ovim putem molimo građane za strpljenje i razumijevanje te pridržavanje uputa privremene regulacije prometa.

Uz veliku podršku MUP-a, Policijske postaje Samobor, Grada Samobora, samoborskog Komunalca i velikog broja volontera, nastojat će se osigurati što brže otvaranje prometa i što kraće čekanje na pojedinim lokacijama.

P.A.

 

Zagrebačka županija podupire poduzetništvo

Održane prezentacije, predavanja i degustacija jela u organizaciji ŠRD Sloga Orešje i LU Jastreb Sveta Nedelja

Brončani status Eko-škole i Zelena zastava za Dječji vrtić Izvor u Mlinskoj ulici

Parkiranje za vrijeme trajanja Noćne utrke

Petak, 25. svibnja: regulacija prometa za vrijeme 57. Noćne utrke grada Samobora

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002