09.02.2018.

Dalmatinska pisma na glavnom samoborskom trgu

Predstavile se gradske ustanove, udruge i klubovi

Drugi petak 192. Samoborskog fašnika u potpunosti se uklopio u ovogodišnji slogan Fašnika "Sve operi na Srakinoj rivijeri", jer sve je bilo u znaku mora, juga i dalmatinske pjesme. Uz poznate hitove Tomislav Bralić i Klapa Intrade svojim dvosatnim nastupom oduševili su sve posjetitelje i goste Fašnika.

Program 9. veljače započeo je nastupom benda Rockfeleri, nakon kojih su na pozornicu izašle maskirane grupe samoborskih ustanova, udruga i klubova, a Sraka, Princ, Fiškal i Sudec svojim poznatim humorom zabavljali su publiku.

I subota 192. Samoborskog fašnika bit će puna događanja. Kako Slobodna Fašnička Republika nema svog predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama u Koreji, Princ Fašnik se "uzJongUnio" i subotu, 10. veljače, proglasio sportskim danom pa tako maskirani mališani od 11 sati mogu trčati Srakotrk, poslijepodne na klizalištu kod Bunkera slijede Metloboj i Krafling, a navečer je koncert Slavonskih lola.

T.I.

 
09.02.2018.

Delegacija AVIS-a iz talijanskog grada-prijatelja Parabiaga u Samoboru

Dragi prijatelji ponovno u našem gradu

U posjet čelnicima samoborskog Gradskog društva Crvenog križa u petak, 9. veljače, stigla je tročlana delegacija AVIS-a iz talijanskog grada-prijatelja Parabiaga. Više od 50 godina traje suradnja dvaju srodnih humanitarnih organizacija, koja je prerasla i u iskreno prijateljstvo dvaju gradova, pa je na početku trodnevnog posjeta uvijek dragih gostiju priređen prijem u gradskoj vijećnici za predstavnike AVIS-a Roberta Fornarolija, Brunu Raimondija i Antonia de Simonea.

U ime Grada Samobora talijansku delegaciju primili su zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković i pročelnik Juro Horvat, kojima su se pridružili i domaćini iz GD Crvenog križa Samobor – predsjednik Edi Kirschenheuter, Franjo Horvat kao dugogodišnji član Crvenog križa zadužen za međunarodnu suradnju te ravnateljica Društva Anica Francetić Kufrin.

Tijekom ugodnog susreta nazočni su se prisjetili svojih začetnika i utemeljitelja suradnje dvaju društava, kao i velike pomoći koju su nam talijanski prijatelji pružali tijekom Domovinskog rata. Uz riječi zahvale razmijenjeni su i prigodni pokloni, a nakon protokolarnog druženja naši gosti moći će uživati u fašničkim spelancijama, čemu se posebno vesele.

M.K.

 
09.02.2018.

Uručene diplome za zvanje "vatrogasac" i "vatrogasac prve klase"

Sve aktivnije i djevojke - vatrogasci

Uručene diplome za zvanje

U vatrogasnom domu DVD-a Bobovica održana je 7. veljače, u organizaciji Vatrogasne zajednice grada Samobora, svečanost uručenja diploma osposobljavanja za zvanje "vatrogasac". Primilo ju je 64-ero vatrogasaca, od kojih su više od trećine djevojke.

Osposobljavanje je počelo 23. listopada prošle godine i trajalo je 74 nastavna sata, od kojih se 34 odnosilo na teorijsku nastavu, a ostalo je bila praktična nastava na poligonu Javne vatrogasne postrojbe.

Slična je svečanost priređena i u Vatrogasnom domu DVD-a Galgovo, na kojoj je diplome primilo 60 osposobljenih vatrogasaca za zvanje "vatrogasac prve klase".

- To su kandidati koji su 2015. godine stekli zvanje "vatrogasac", a koji nakon najmanje godine dana staža u dobrovoljnom vatrogasnom društvu mogu pristupiti provjeri znanja, kako bi se vidjelo mogu li još uspješnije obavljati svoj posao – izjavio je zapovjednik Vatrogasne zajednice i Javne postrojbe Grada Mladen Žitković.

Na dodjeli diploma, uz Mladena Žitkovića, bili su i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Željko Koščica, tajnik Zajednice Renato Hribar i gradski dužnosnik Krunoslav Znika.

T.I.

 

Dalmatinska pisma na glavnom samoborskom trgu

Delegacija AVIS-a iz talijanskog grada-prijatelja Parabiaga u Samoboru

Uručene diplome za zvanje "vatrogasac" i "vatrogasac prve klase"

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002