28.02.2018.

Treće edukacijsko druženje volontera u Bunkeru

Za volontiranje nikad nije kasno

Treće edukacijsko druženje volontera u Bunkeru

Volonterski centar "Kad bi svi...", u partnerstvu s POU Samobor, organizira treće edukacijsko druženje s volonterima u Bunkeru, kako bi zainteresirane bolje upoznali s vrijednostima volonterstva te kako bi predstavili novu humanitarnu akciju za koju će biti potrebna volonterska pomoć.

U četvrtak, 1. ožujka, u 19 sati u "study room-u" Centra za mlade potencijalni volonteri moći će saznati više o tome što je volontiranje, kako funkcionira, tko su volonteri, a tko organizatori volontiranja, što je etički kodeks volontiranja, koja su prava i obaveze svakog volontera i zašto se isplati raditi dobrovoljno, bez naknade. Odgovorit ćemo na sva pitanja u vezi volontiranja, a dobit ćete na dar volontersku knjižicu. Ne zaboravite - volontersko iskustvo upisuje se u životopis!

Uvodnu riječ u novu seriju radionica, koje će Volonterski centar "Kad bi svi..." u sklopu projekta "Hrabro kroz život" provoditi cijele godine, održat će psihologinja Maja Kraljeta. Teme radionica bit će emocionalna inteligencija u poslu, sposobnost komuniciranja, motiviranje drugih i sebe samih te rješavanje strahova i sukoba na poslu, prihvaćanje promjena, sposobnosti rada u skupini te vođenja timova.

Pridružite nam se i upoznajte voditelje i volontere, koji će vam dati dobar razlog za volontiranje.

Ne treba vam ideja, nego samo dobra volja!

Ne čekajte ostale da krenu prvi - budite primjer drugima!

S.S.

 
28.02.2018.

U Svetoj Nedelji obilježen Dan ružičastih majica

Nulta stopa tolerancije prema vršnjačkom nasilju

U Svetoj Nedelji obilježen Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se svake zadnje srijede u veljači. 28. veljače Grad Sveta Nedelja, na čelu s gradonačelnikom Dariom Zurovcem, zamjenicima i pročelnicom JUO, komunalnim poduzećem Svenkom d.o.o., te Turističkom zajednicom Grada, obilježili su Dan ružičastih majica.

Akciju obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja u Gradu Sveta Nedelja pokrenula je Udruga Balans – Code te se ista obilježava od 2016. godine.

Grad Sveta Nedelja ima nultu stopu tolerancije prema vršnjačkom nasilju, koje najoštrije osuđuje kao najekstremniji oblik neprihvatljivog ponašanja djece. Nužno je i preventivno djelovati na svako drugo nedolično ponašanje koje može utjecati na obrazovanje vršnjaka, stvarati negativnu atmosferu u razredu te uzrokovati poteškoće u ponašanju, kako žrtvama nasilja, promatračima, ali i samom počinitelju. Stoga je svatko dužan obavijestiti Centar za socijalnu skrb o kršenju djetetovih prava, a posebno o svim oblicima nasilja. Ukoliko ste žrtva ili znate za slučaj nasilja nad djecom, isti možete prijaviti odgovornoj stručnoj osobi u školi, neposredno ili slanjem pisane obavijesti jednoj od institucija nadležnih za problem. Stručnu pomoć u slučaju nasilja među djecom, dijete i njegovi roditelji mogu zatražiti kroz savjetodavni razgovor sa stručnom osobom u školi, u Centru za socijalnu skrb Samobor, Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba ili u organiziranim savjetovalištima u okviru ustanova ili udruga. Pomoć je potrebno pružiti djetetu koje je pretrpjelo nasilje, ali i djetetu počinitelju nasilja.

Sve pozivamo da se priključe akciji obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, kako bi zajednički djelovali na smanjenje vršnjačkog nasilja i proširili svijest o važnosti pravovremenog prepoznavanja nasilja te pružanja pomoći i podrške djeci koja ga trpe.

A.B.B.

 

Treće edukacijsko druženje volontera u Bunkeru

U Svetoj Nedelji obilježen Dan ružičastih majica

Arhiva 2018

2019

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2008

2007

2006

2005

2004

2003

2002